30 Aralık 2012 Pazar

Gizli Garaj İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/gizli-garaj.jpg

Gizli Garaj İcadı

gizli garaj Gizli Garaj İcadı

gizli garaj icadı

Arabası olan herkesin yaşadığı güncel sorun otopark ve garaj sıkıntısıdır. Arabanızı park edecek yer bulamadığınız elbet olmuştur. En iyi ihtimalle evinizin bahçesinde bir garaj vardır ancak bahçenizin büyük bölümünü bu garaj kaplamış olur. Tüm bunları bir kenara bırakın ve bu ilginç icatlar arasında yer alan gizli garaja bir göz atın.

Hidrolik bir sistemle aracınızı yer altına alıyor ve anlaşılmayan şekilde arabanız ortadan kayboluyor. Böylece bahçenizde de boş alan oluşuyor.


Gizli Garaj İcadı

Blender Çalar Saat İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/calar-saat.jpg

Çalar Saat İcadı

calar saat Blender Çalar Saat İcadı

çalar saat icadı

Hayatımızda çalar saatleri sabahlarımızın kabusu olarak biliriz. Uykunun en tatlı yerinde inanılmaz rahatsız edici şekilde bir alarm sesi ile uyanırız. Hepimiz aynı miskinlikle yataktan kalkar ve güne başlarız. İnsanoğlu kimi zaman çalar saati duymayıp veya alarmı kapayıp uykuya devam edecek kadar derin uyuyabilir. Bunun gibi durumlar için üretilmiş ve geliştirilmiş bir çok çalar saat örneği mevcuttur.

Yukarıda gördüğünüz de bunlara bir örnektir. Alarm ardından uyumanıza olanak bırakmayan çalar saat icat edilmiş.

Brando firmasının bir ürünü olan USB blender çalar saat sizi uyandırmak üzere tasarlanmış. Ürünün özelliği usb ile şarj edilebilen pillere sahip olmasıdır. Çalar saat alarm anında içerisindeki köpükleri karıştırmaya başlıyor ve eski yabancı müziklerden çalarak sizi uyandırıyor.


Blender Çalar Saat İcadı

26 Aralık 2012 Çarşamba

Arazi Pateni İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/arazi-pateni.jpg

Arazi Pateni İcadı

arazi pateni Arazi Pateni İcadı

arazi pateni

Paten tutkunları için icat edilen bu patenler, arazi koşullarında kullanılmak üzere dizayn edilmiştir. Gerçi paten yapmak için bir araziye giden insan sayısı hatta ve hatta hiç giden var mı diye düşünürsek bu icat gereksiz bir buluş olduğu kanısına varıyoruz.

Belki kullanan çıkar diye gerekli gereksiz paten tutkunlarına özel olarak arazi pateni icat edilmiş.


Arazi Pateni İcadı

25 Aralık 2012 Salı

Elinize Göre Bardak İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/bardak.jpg

Elinize Göre Bardak İcadı

bardak Elinize Göre Bardak İcadı

elinize göre bardak

Bardak su içmeye yarayan bir araçtır aslında. Ancak ne kadar gereklidir bilinmez, mucitler bizlere elimize göre daha rahat tutmayı hedefleyerek bardak dizayn etmişler. Garip icatlar kategorisinde tarih sayfaları arasında yer alacak bu buluş bizce. Gereksiz bir buluş olduğunu düşünüyoruz. Çünkü düz bir normal bardak da oldukça kolay tutulmakta.


Elinize Göre Bardak İcadı

24 Aralık 2012 Pazartesi

Kızlar İçin Bilgisayar İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/kiz-bilgisayari.jpg

Kızlar İçin Bilgisayar İcadı

kiz bilgisayari Kızlar İçin Bilgisayar İcadı

kız bilgisayarı

Bayanlar her zaman daha süslü ürünlerden hoşlanır. Dünyadaki ilk bilgisayar ve bilgisayarın icadı ardından günümüze kadar teknoloji ilerledi ve birçok yeni teknoloji ile farklı gelişmiş özelliklere sahip bilgisayarlar icat edildi. Ancak kızlar nedense hala süslü bir bilgisayar arayışında. Daha çok görsellik ön planda olan bu bilgisayar da kızlar için icat edilmiş.

Pembe renklerin ağırlıkta bulunduğu bilgisayar, daha çok çocuklar için üretilmiş gibi dursa da bayanların büyük çoğunluğu bu bilgisayarı tercih etmektedir.


Kızlar İçin Bilgisayar İcadı

Yalnizlik Yastığı İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/yalnizlik-yastigi.jpg

Yalnizlik Yastığı İcadı

yalnizlik yastigi Yalnizlik Yastığı İcadı

yalnızlık yastığı

Yalnızlık bir insanın istemediği bir durumdur. Ancak istemesek de bazen yalnız kalmak durumunda oluruz. Bu halleri düşünen mucitler, bizlere yalnızlık yastığının icadı ile yardımcı olmak istemişler.

Yalnız kaldığınız bir gecede dümdüz bir yastığa sarılmak yerine bırakın yastığınız size kucak açıp size sarılsın. Tabi her ne kadar da olsa o bir yastık. Sevdiğiniz kişinin yerini tutamasa da belki bir nebze size rahatlık sağlayacaktır. Bu ilginç icatlar sayesinde artık yalnız kalmayacağız.


Yalnizlik Yastığı İcadı

23 Aralık 2012 Pazar

Yemek Soğutucu İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/yemek-sogutucu.jpg

Yemek Soğutucu İcadı

yemek sogutucu Yemek Soğutucu İcadı

yemek soğutucu

Karnınız acıktığında önünüze gelen yemek bazen çok sıcak olur. Bu durumda keşke biraz soğusa da hemen yesem dersiniz. Mucitler bu buluş ile bu derdi de ortadan kaldırmış gibi duruyor.

Aslında bu ilginç icatlar için sistem oldukça basit, yemek yediğiniz kaşık, çatala tutturulan bir fandan ibaret. Bu icat bir japon icadıdır. Resimden gördüğünüz üzere yemek çubuğuna fan tuturarak spagettiyi soğumuş şekilde yiyor. Ne kadar kullanışlı olur bilemeyiz. Ancak fan çalışırken çorbayı soğutmak yerine etrafa saçabilirsiniz.


Yemek Soğutucu İcadı

Hafızası Dolunca Şişen Flash Disk

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/flash-disk.jpg

Hafızası Dolunca Şişen Flash Disk

flash disk Hafızası Dolunca Şişen Flash Disk

flash disk

Teknolojinin gelişmesi ile bilgisayar kullanımı arttı. Artık her evde bir bilgisayar bulunuyor. Bilgisayarların kullanımı artınca tabi ki bilgisayar aksesuarları ve yan ürünleri de arttı. Flash diskler hepimizin hayatında bu elektronik ortamdaki çalışmalarımızı, verilerimizi taşımak için yardımcı oluyor.

Mucitler bu flash diskler arasında değişik bir ürün tasarlamış. İçerisindeki veriler doldukça, kapasite azaldıkça şişen bir flash disk icat etmişler. Bu sayede flash diskinizi bilgisayara takmadan, hafızasının boş veya dolu olduğu hakkında fikir edinebileceksiniz.


Hafızası Dolunca Şişen Flash Disk

Tekerlek Araba İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/tekerlek-araba.jpg

Tekerlek Araba İcadı

tekerlek araba Tekerlek Araba İcadı

tekerlek araba

Arabanın icadından sonra, motor üretimi ve her geçen gün daha düşük yakıt tüketimi arabaların üretilmesi ile otomotiv sektörü aldı başını gidiyor. Ancak bu sektörde farklı arayışlar içerisinde olan hız tutkunları da bulunuyor. Tekerlek şeklinde dizayn edilmiş bir arabaya binmek akılların ucundan dahi geçmezdi.

İlginç icatlar arasında yer alan bir arabayı izlere tanıtmak istiyoruz. Bu daha önce görmediğiniz bir araba olacak. Resimden gördüğünüz gibi araba bir tekerlekten oluşuyor ve içerisine girip hız yapıyorsunuz. Ancak ne kadar güvenli bir sürüş olur bilemeyiz. Belki kısa mesafeler için kullanışlı bir icat olabilir.

Biz yine de bildiğiniz standart otomobil sürüşünü tavsiye ediyoruz.


Tekerlek Araba İcadı

Traş Telefonu İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/tras-telefon.jpg

Traş Telefonu İcadı

tras telefon Traş Telefonu İcadı

traş telefonu

Hem traş olup, hem de telefonla konuşmak isteyenler için hazırlanmış bir ürün gibi duruyor. Traş olmaya zamanım yok diyenler için tam da aranılan icatlar arasında yer alıyor. ilginç icatlar kategorisindeki bu buluş, her ne kadar yardımcı olmak için icat edildiyse de, ne kadar kullanışlı olur bilinmez. Tabi telefonunuz kıl içerisinde de kalabilir. Satın almadan tekrar düşünmenizi tavsiye ederiz.

bu buluşu kimin icat ettiği bilinmemektedir.

 


Traş Telefonu İcadı

Hesap Makinesinin İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/ilk-hesap-makinesi.jpg

Hesap Makinesinin İcadı

ilk hesap makinesi Hesap Makinesinin İcadı

ilk hesap makinesi

Dünyadaki ilk hesap makinesi 1888 yılında William Seward tarafından icat edildi.

Hesap Makinesinin İcadı

1888’ de William Seward, hesap makinesini icat etti. Banka muhasebecisi olan Seward, bankadaki hesap işlerini kolaylaştırmak, monotonluğu kırabilmek ve belki de biraz zaman kazanabilmek amacıyla bir mekanik cihaz üzerinde çalışmaya başladı. Sonuçta, 1885 yılında patentini aldığı cihaz bir hesap makinesiydi. 1898’ de Seward öldüğünde 1.000 adet hesap makinesi satılmıştı.

Hesap Makinesi Nedir?

Hesap makinesi, ilk zamanlar dört işlemi yapabilen, daha sonraları geliştirilerek her türlü sayısal işlemi yapar duruma getirilen elektronik veya mekanik bir araçtır.

İlk hesap makineleri abaküsler idi. 1623 yılında Wilhelm Schickard ilk kez dört işlemi bir arada yapabilen hesap makinesini Almanya’daki Heidelberg Üniversitesinde geliştirdi. Schickard geliştirmiş olduğu araç ile astronomi, matematik, alan ölçümleri, yüz ölçümü hesaplama ve haritacılık işlemlerinde kullanmıştır. Geliştirmiş olduğu cihaz oldukça karmaşık ve herkesin kolaylıkla kullanamayacağı bir çalışma sistemine sahipti.

Yirmi yıl kadar sonra, 1645 yılında Fransız filozof Blaise Pascal, vergi tahsildarı olan babasına yardımcı olmak için bir hesap makinesi tasarladı. 1799 yılına kadar kullanılan bu mekanik aygıt, kadranlarla girilen sayıları toplayıp çıkarıyordu. Gottfried Wilhelm Leibniz 1671 yılında toplama ve dört işlemi yapabilen mekanik bir aygıt geliştirdi. Ancak bu aygıtlar, çok yaygın olarak kullanılmamıştır. Bunlardan yaklaşık bir asır kadar sonra Charles Xavier Thomas’ın bulduğu dört işlemi ve karekök alma işlemini yapabilen Aritmometre, 1970’lere kadar kullanılmış olan mekanik hesap makinelerinin atası olmuştur.

Daha sonra üretilen bu hesap makineleri, ara sonuçları toplayan, eski sonuçların saklanıp gerektiğinde kullanılabilmesini sağlayan, trigonometrik, istatistiksel ve ileri matematik işlevleri içeren ve yazılımlanabilme özellikleri ile daha çok bilgisayarlara benzeyen çok karmaşık elektronik cihazlar hale gelmiştir.


Hesap Makinesinin İcadı

21 Aralık 2012 Cuma

Dünyadaki İlk Cep Telefonu

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/cep-telefonu.jpg

Dünyadaki İlk Cep Telefonu

Dünyadaki ilk cep telefonu Motorola DynaTAC 8000X 1983 yılında 3.900 dolara satışa sunulmuştur. Günümüzde yaygın olarak kullanılan ve teknoloji ile birlikte oldukça gelişmiş bir hale getirilen cep telefonları, yaygın olarak kullanılmaktadır.

cep telefonu Dünyadaki İlk Cep Telefonu

ilk cep telefo

cep telefonu2 Dünyadaki İlk Cep Telefonu

ilk cep telefonu

cep telefonu3 Dünyadaki İlk Cep Telefonu

ilk cep telefonu

cep telefonu4 Dünyadaki İlk Cep Telefonu

ilk cep telefonu

cep telefonu5 Dünyadaki İlk Cep Telefonu

ilk cep telefonu


Dünyadaki İlk Cep Telefonu

Dünyadaki İlk Sms

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/ilk-sms.jpg

Dünyadaki İlk SMS

ilk sms Dünyadaki İlk Sms

ilk sms

Dünyadaki ilk sms diğer adıyla ilk kısa mesaj 1992 yılında Vodafone GSM şebekesi aracılığı ile gönderilmiştir. 2012 yılında 20. yılını dolduran sms hikayesi günümüzde herkes tarafından kullanılan bir iletişim aracıdır.

Vodafone GSM şebekesi ile 1992 yılında gönderilen dünyadaki ilk SMS, bu ay 20 yaşına bastı.

Yapılan açıklamaya göre, iletişim tarihinde çok önemli bir yere sahip SMS (Short Messaging Service) hizmeti 20 yılı geride bıraktı. Dünyada ilk SMS bundan 20 yıl önce, 1992 yılının Aralık ayında Vodafone İngiltere GSM şebekesi üzerinden gönderildi. Vodafone Türkiye ise 2008 yılında ”Türkçe SMS” uygulaması ile SMS’te bölgesel karakter sorununa çözüm geliştiren ilk operatör oldu.

Dünyadaki ilk SMS ‘i 1992 yılında İngiltere’de Neil Papworth isimli bir mühendis, Vodafone İngiltere’de çalışan arkadaşı Richard Jarvis’e Vodafone GSM şebekesini kullanarak gönderdi. Papworth’ün bilgisayarından arkadaşı Jarvis’in Orbital 901 model telefonuna gönderdiği ”Mutlu Yıllar”mesajı, tarihte gönderilen ilk kısa mesaj (SMS) oldu.

İlk bölgesel dil Türkçe

SMS’e önemli bir katkı da Vodafone Türkiye’den geldi. Vodafone Türkiye’nin Ar-Ge merkezi ”Oksijen Ar-Ge”nin 7 Mart 2008 tarihinde geliştirdiği Türkçe SMS uygulaması, Uluslararası Cep Telefonları Birliği GSMA’in Türkçe harflerin GSM standartlarına eklenerek 7 Türkçe karakterin (ş, Ş, ğ, Ğ, ç, ı, İ) cep telefonlarında tanınması yönündeki kararına katkı sundu.

Oksijen bünyesinde geliştirilen bu çözüm, dünya üzerinde üretilen bütün cep telefonlarında Türkçe harflerin yer almasının önünü açtı ve uluslararası GSM standartlarında tanımlanan ilk bölgesel dil Türkçe oldu. Ayrıca bu geliştirme sayesinde benzer sorunları olan diğer diller için de çözüm yolu açıldı, İspanyolca ve Portekizce gibi birçok dil için de dil tabloları tanımlandı.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Öğüt, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Vodafone olarak inovasyona verdikleri önem ve sundukları yenilikçi ürün ve hizmetlerle müşterilerinin ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirtti.

Öğüt, şunları kaydetti:

”Son 20 yıla damgasını vuran SMS hizmetinin ilk olarak Vodafone şebekesi kullanılarak gönderilmiş olması, Vodafone’un dünyada öncü rol üstlenmiş bir şirket olduğunun güçlü kanıtlarından. Biz de Vodafone Türkiye olarak bundan 4 yıl önce bünyemizdeki Oksijen Ar-Ge mühendislerince geliştirilen Türkçe SMS çözümümüzle Türkçeyi dünyaya kabul ettirdik.

Türkiye’den yurt dışına teknoloji ihraç eden ve tamamı Türk mühendislerden oluşan Oksijen Ar-Ge bünyesinde abonelerimize mükemmel hizmet deneyimi yaşatma yolunda önemli inovatif çalışmalara imza atıyoruz. Bundan 2 yıl önce Vodafone’un tüm operasyonları içinde ‘Küresel İnovasyon Merkezi’ seçilen ve Vodafone Grubu’nun 30 ülkedeki toplam 407 milyon abonesi için teknoloji üreten Oksijen Ar-Ge gibi global sektöre Türkiye markasıyla damgasını vuran bir şirketi bünyemizde barındırmaktan memnuniyet duyuyoruz.”

SMS daha çok gençlerin kullandığı, bir çok GSM şirketinin sabit ücrete oldukça fazla sayıda tanıdığı SMS gönderme paketleri ile oldukça yaygın kullanılıyor. İnsanlar doyasıya kısa mesaj yollayabiliyor.

KAYNAK: Bahar Kara/AA


Dünyadaki İlk Sms

19 Aralık 2012 Çarşamba

Dünyadaki İlk Peynir

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/ilk-peynir.jpg

Dünyadaki İlk Peynir

ilk peynir Dünyadaki İlk Peynir

ilk peynir

Dünyadaki ilk peynir 9500 yıl önce Türkiye’de yapıldığı yönünde görüşler vardır ancak bu görüşler somut bir kanıta sahip değildir.

Dünyada peynirin ilk kez 7500 yıl kadar önce yapıldığı belirlendi.

Söz konusu keşif, bilim adamlarının Polonya’da bulunan en az 7500 yıllık 34 kilden yapılma eleğin ne için kullanıldığını belirlemek amacıyla elek parçaları üzerinde yaptığı kimyasal analiz sonucu ortaya çıktı.

İngiltere’deki Bristol Üniversitesi’nden Richard Evershed başkanlığındaki ekibin yaptığı kimyasal analizler, kilden elek parçalarının üzerinde, aynı bölgede bulunan diğer yemek pişirme ve saklama kaplarına oranla büyük miktarda yağlı süt çökeltisi bulunduğunu ortaya koydu.

Bilim adamları bu bulgunun eleklerin ekşimiş sütteki yağ açısından zengin kesilmiş süt ile suyunu birbirinden ayırmak için kullanıldığını gösterdiğini ve bunun da basit bir peynir yapma işlemi olduğunu bildirdi.

Evershed, Nature dergisinin internet sitesinde yayımladıkları bilimsel çalışmaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bunun peynir yapımıyla bağlantılı olması oldukça ikna edici bir sav. Bu kadar çok çaba gerektiren çok sayıda mandıra işlemi yok” diye konuştu.

Çalışmayı değerlendiren, Vermont Üniversitesi Beslenme ve Gıda Bilimleri Profesörü ve “Peynir ve Kültür” adlı kitabın yazarı Paul Kindstedt de “Eleklerde bulunan yağlı süt çökeltisinin peynir dışında bir şey için kullanıldığını düşünmek mümkün değil” dedi.

Pek çok uzmanın ilk peynirin 9500 yıl kadar önce Türkiye’de yapıldığı görüşünü dile getirdiğini kaydeden Kindstedt, ancak elde buna dair somut bir kanıtın bulunmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Stargazete


Dünyadaki İlk Peynir

Thomas Alva Edison

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/edison.jpg

Thomas Alva Edison Biyografisi

edison Thomas Alva Edison

edison

Thomas Alva Edison 11 Şubat 1847 tarihinde doğmuş, 18 Ekim 1931 yılında vefat etmiş, Amerika’da doğmuş ampulün icadı ile ün salmış bilim adamıdır.

İnsanlık tarihinin en ünlü mucitlerinden biri olan Thomas Edison 1847 yılında Amerikanın Ohio eyaletinde dünyaya gelir.

Thomas Alva Edison (d. 11 Şubat 1847 – ö. 18 Ekim 1931) 20. yüzyıl yaşamını icatlarıyla büyük bir şekilde etkileyen Amerikalı mucit ve iş adamıdır. Bazı icatları tamamen orijinal olmakla birlikte, eski icatların geliştirilmesi veya yönetimi altında çalışan yüzlerce çalışana aittir. Yine de Edison elinde bulundurduğu kendi adını taşıyan Amerikan patentiyle tarihteki en önemli ve en verimli mucitlerden biri olarak nitelendirilir. Patentlerinin çoğu Amerika’nın haricinde Almanya, Fransa ve İngiltere onaylarına da sahiptir.

Edisonun Hayatı

Thomas Alva Edison, Milan, Ohio’da doğdu.Yedi kardeşin 7.si olmaktadır. Babası Samuel “The Iron Shovel” Edison, Jr.(1804–1896)(Kanada), anneside Nancy Matthews Elliott (1810–1871)dur. Kendisinin Hollandalı olduğu düşünülmektedir.Yedi yaşındayken ailesiyle birlikte Michigan’daki Port Huron’a yerleşti ve ilköğrenimine burada başladı. Fakat başladıktan yaklaşık 4 ay sonra algılamasının yavaşlığı nedeniyle okuldan uzaklaştırıldı. Bu arada evlerinin kilerinde bir kimya laboratuvarı kurdu. Özellikle kimya deneylerine ve Volta kaplarından elektrik akımı elde etmeye yönelik araştırmalara ilgi duydu; bir süre sonra kendi başına bir telgraf aleti yaptı ve Mors alfabesini öğrendi. O günlerde geçirdiği ağır bir hastalık sonucu kulakları zor işitmeye başladı. 12 yaşındayken bir trende dergi ve meyve satıyor, bir yandan da trenin yük vagonunu yerleştirdiği küçük bir baskı makinesi ile haftalık bir gazete basıyordu. Ama bir gün içinde kimyasal madde bulunan şeylerden biri kırılıp vagonda yangın çıkınca Edison hem trendeki işinden oldu hem de ömür boyu ağır işitmesine yol açacak biçimde yaralandı. Daha sonra telgrafçılık öğrenmeye karar veren Edison 1863-1868 arasında ABD ve Kanada da birkaç telgrafhanede çalıştı. 1868 de bir atölye kurdu ama yaptığı elektrikli kayıt aygıtının patentini satamayınca bir yıl sonra parasız ve borçlu olarak Boston dan New York ‘a gitti.

1880′lerde Fort Myers, Florida’dan bir arsa satın aldı ve daha sonra burada kışları kalmak için kendine küçük bir ev inşa ettirdi. Otomobil endüstrisinin büyük adamı Henry Ford yakın bir zaman sonra Edison’un evinin birkaç yüz metre ötesine taşındı. Bu nedenle Edison ve Ford ölene dek arkadaş kaldılar. 24 Şubat 1886 Edison ikinci evliliğini 19 yaşındaki Mina Miller ile gerçekleştirdi. Bu evliliğinden de üç çocuk sahibi oldu:

Madeleine Edison, John Eyre Sloane
Charles Edison,(babası öldükten sonra New Jersey yöneticisi oldu.)
Edison Buluşları ve Edisonun İcatları

1879′da Edison bir elektrik ampulü icat etti. Kömürleştirilmiş iplikten Flamanlarla deneyler yaptıktan sonra karbonlaştırılmış kâğıt flamanda karar kıldı. 1880’de evde güvenle kullanılabilecek ampuller üreterek tanesini 2,5 dolara satmaya başladı. Ancak 1878 yılında bir İngiliz bilim adamı olan Joseph Wilson Swan da bir elektrik ampulü icat etmiştir. Ampul camdı ve içinde kömürleştirilmiş bir flaman bulunuyordu. Swan, ampulün içindeki havayı boşaltdı çünkü havasız ortamda flaman yanıp tükenmiyordu. Bu iki bilim adamı güçlerini birleştirmeye karar vererek Edison ve Swan Elektrikli Aydınlatma Şirketi’ni kurdular.

1883′te hayatının en büyük icadı olan Edison etkisi denen olayı gerçekleştirdi; yani ısıtılmış bir filamanın moleküler boşlukta elektron yayılmasını buldu. 1883′te bulduğu bu olay sıcak katotlu tüplerin temelini oluşturdu. Daha sonra Akkor lambanın üretimini geliştirmeyi başardı, bu da ampulün halk arasında yaygınlaşmasını sağladı.

Thomas Edison’un icadının çalışma şeklini sergilemek üzere geliştirdiği Menlo Park’taki ilk ampulu insanlara kaynak olmuştur.

 

Kaynak: Vikipedi

 


Thomas Alva Edison

17 Aralık 2012 Pazartesi

Radyonun İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2010/07/dünyanın-ilk-radyosu-radyonun-icadı-300x198.jpg

Radyonun İcadı

dünyanın ilk radyosu radyonun icadı 300x198 Radyonun İcadı

ilk radyo

Dünyadaki ilk radyo aslen 1865 yılında iskoç bir fizikçi olan James Clark Maxwell tarafından icat edilmiştir. Ancak modern radyonun mucidi Nikola Tesla sayılır.

İtalyan Mucit Guglielmo Marconi radyoyu icat eden kişi olarak kayıtlara geçmiştir. Ancak radyonun kendi icadı olduğunu iddia eden birçok kişi ortaya çıkmıştır. Telsiz telegraf patentine sahip olan Nikolai Tesla, Olive Lodge bu iddiayı ortaya atanların başında gelir. Rus mucit Alexander Stepanovitch Popov ise anlaşılabilen ilk radyo dalgalarını iletmeyi başarmış ancak bu icadı için patent almamıştır. Daha pek çok insan vardır fakat ticari başarıyı yakalayan kişinin Marconi olduğu herkesçe kabul edilir.

Radyoyu Kim İcat Etti?

Popov, Lodge ve Marconi, Edward Branly’nin bulduğu Branly Tüpü adı verilen ve radyo dalgalarını saptamak için kullanılan bir aracı geliştirmeye çalışıyorlardı. 1890 yılında başlayan bu geliştirme çabaları 1895 yılında Marconi ve Popov’un birbirlerinden habersiz bir şekilde geliştirmeleri ile sonlanacaktı. 1896 yılında ise ilk defa Popov tarafından “Heinrich Hertz” ismi Mors alfabesi kullanılarak anlaşılır bir şekilde iletildi.

İtalya’da aradığı desteği bir türlü alamayan Marconi sonunda İngiltere’ye gitti ve burada ilk radyonun patentini aldı. Bu patent alımının ardından birçok farklı versiyonu üretildi. Lee De Forest ve Edwin Howard Armstrong Amerika’da radyo teknolojisinde çok büyük değişiklikler yaptılar.Tüpler ve devreler kullanrak bambaşka bir hal kazandırdılar. 1947 yılında transistörün icadı ise radyo teknolojisi için bir devrim olmuştur.

Nikola Tesla Sırp asıllı Amerikalı mucit, fizikçi ve elektrofizik uzmanıdır. Aslında dünyadaki bilim ve teknoloji yapısını tam anlamıyla ‘kökünden’ değiştirebilecek birçok ‘kullanılan ve kullanılmayan’ deneye, buluşa da imza atmasına rağmen, ders kitaplarında adı nadiren geçer. Özellikle ‘elektriğin kablosuz taşınabilmesi’ gibi bir buluşu ve bunu kanıtlaması onun ne kadar benzersiz bir mucit olduğunu açıklar. Edison ile arasında amansız bir bilimsel mücadele geçmiştir. Elektrik üzerine yaptığı sayısız deneyler ve buluşlar vardır. 7 Ocak 1943 yılında kendisine ait patent aldığı 700 buluşla en çok patent sahibi kişi olarak dünya tarihine geçmiştir.

 


Radyonun İcadı

13 Aralık 2012 Perşembe

Dünyadaki İlk Pusula

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/ilk-pusula.jpg

Dünyadaki İlk Pusula

ilk pusula Dünyadaki İlk Pusula

ilk pusula

Dünyadaki ilk pusula  mıknatıs taşı kullanarak 12. yüzyılda Çinli ve Avrupalı denizciler tarafından ayrı ayrı icat edilmiştir.

Pusula oldukça eski olan bir yön bulma aletidir. Eskiden denizciler pusula ile yönlerini tayin etmekteydiler.

Pusula, başlıca olarak seyrüseferde ve arazi tetkikinde kullanılan, Dünya üzerinde yön tespit etmeye yarayan cihazdır. Pusulalar; manyetik veya cayroskopik olarak ya da bir yıldıza göre yön belirleme prensipleriyle çalışırlar. En eski pusula türü, Dünya’nın manyetik alanına göre yönleri gösteren manyetik pusuladır ve sıklıkla pusula sözcüğü, manyetik pusula ile eşanlamlı olarak kullanılır.

Demir bir çubuğun kuzeye dönmesini sağlayan manyetik özellik, niteliği anlaşılmadan çok önce kullanılıyordu. 11. yüzyılda bir saman çöpü üzerine yerleştirilen iğne, su dolu bir kaba bırakılıyor ve böylece “ilkel bir pusula” kullanılmış oluyordu. Daha önceleri gemiciler, yönlerini gündüzleri güneşe, geceleri de Kutup Yıldızı’na bakarak saptıyorlardı. Su üstündeki saman çöpü yöntemi, ne yazık ki fırtınalı havalarda kaptaki sular boşaldığından pusula iyi sonuç vermiyordu. 1250 yılında, Akdeniz’deki gemiciler, iğneyi su üstüne bırakmak yerine, işaretli bir kartın ortasında yükselen bir desteğin üzerine iliştirdiler. 16. yüzyılda pusula, özel yalpa çemberleri üzerine oturtuldu ve sabit bir yere monte edildi.

Pusulanın yanında demirden bir cisim bulunursa, ibre etkilenir ve yanlış yön gösterir. 19. yüzyılda gemilerin demir aksamlı yapılmaları üzerine denizciler, pusula üzerinde çok daha ciddi durmak zorunda kaldılar ve manyetik alanın ne olduğunu öğrenerek, pusulalarının yanına koydukları bir başka demir parçasıyla, geminin manyetik alanının pusula üzerinde oluşturduğu sapmayı giderdiler. 20. yüzyılla birlikte, uçak ve gemilerde jiroskop denilen pusulalar kullanılmaya başlandı. İlk deneme, 1908′de Almanya’da yapıldı, ama 1910′da ABD donanmasının “USS Delaware”
adlı gemisinde ilk başarılı sonuç alındı.

Pusulanın özellikleri

  • Dönebilen mıknatıssal iğne, kuzeyi gösteren ucu kolay görülmesi için diğerinden farklı renkte olur.
  • İçi sıvı ile dolu olan döner kapsül ve pusula iğnesi bulunur. Kapsülün görevi pusula iğnesindeki titreşimleri azaltarak daha doğru sonuç elde etmeyi sağlamaktır.
  • Kapsül çevresindeki bilezik, üzerinde 0-360 arasında dereceler işaretlenir.
  • Pusula iğnesinin altında yön oku ve yön okuna paralel olan meridyen çizgileri bulunur ve bunlar kapsül ile birlikte dönerler.
  • Referans çizgisi ve açı değerleri yön oku ve meridyen çizgilerinin bulunduğu düzlemden okunur.
  • Tabanın şeklinin dikdörtgen ve şeffaf olması, döner kapsül altında gidilecek yeri gösteren okun bulunması ve pusulanın kenarının uzun olması kullanım açısından kolaylık sağlar.
  • Çevresindeki hesaplama cetvelinde metrik ve inç olarak işaretlenmiş sınırlı cetvel ile birim çevirmelerine kolaylık sağlayarak kısa mesafe ölçümlerini de kolaylaştırır.
  • Pusula kullanılarak sadece kuzey yönü değil diğer anayönler ve arayönler de bulunabilir.

Dünyadaki İlk Pusula

Dünyadaki İlk Kronometre

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/ilk-kronometre.jpg

Dünyadaki İlk Kronometre

ilk kronometre Dünyadaki İlk Kronometre

ilk kronometre

Dünyadaki ilk kronometre, 40 yıllık bir uğraş sonunda 1761 yılında John Harrison tarafından, 4. denemesinde başarılı olmuştur.

1714 yılında İngiliz Parlamentosu, devlet bütçesine ”boylamı tam olarak ölçebilecek bir aygıt yapan kişi ya da kişilere verilmek üzere” 20 bin sterlinglik bir ödül koydu. Bu ödül de kronometrenin icadı için bir sebep oldu. Çünkü o yıllarda ticari gemiler, rotalarını tam olarak  belirleyemediklerinden, seyahat süreleri uzuyor ve bu da doğal olarak iş adamlarının zararına işliyordu.

John Harrison, bu ödülü alabilmek için tam 40 yıl uğraştı. Bu uzun soluklu uğraş sonunda denizcilere doğu ya da batı yönünde ne kadar yol aldıklarını doğru gösterebilen bir alet yaptı. Bu alete kronometre idi. Üstelik bu alet, her türlü hava koşullarında da, hiç etkilenmeden çalışıyordu. 1761 yılında yaptığı dördüncü kronometre, yılda yarım dakika hata yapacak mükemmellikteydi.

Kronometrenin İcadı

Kronometre, zamanı hassas bir şekilde ölçmeye yarayan sayaçtır.

Kronometre denizcilikte uzun zaman geminin hangi boylam üzerinde olduğunu anlamak için kulanıldı. İlk kronometreler İngiliz parlamentosunun 1700′lü yıllarda gemilerin dünya üzerindeki yerlerini doğu batı yönünde kolayca ve hassas hesaplayabilmelerini sağlamak amacıyla geçirdiği bir mükafat kanunuyla başlayan 40 yıllık bir yarış sonucu, daha önce tahta saat kulesi yapan marangoz John Harrison tarafından geliştirilmiştir. Bu ilk aletler hala Greenwich rasathanesinde sergilenmektedir. Kronometre ile seyre çıkan ilk gemi Captain Cook emrinde, Yeni Zelanda’ya kadar giden, Mutiny on the Bounty filmine konu olan gemidir.


Dünyadaki İlk Kronometre

Yeni Macera Tutkunuz

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/tomb-reider.jpg

tomb reider Yeni Macera Tutkunuz

tomb-reider

Tomb Reider hatırlayacağınız üzere muhteşem bir filmdi. Akıllardan çıkmayan sahneleri ile kafalara kazındı, ardından da çıkartılan macera oyunları kategorisindeki bilgisayar oyunu tüm bilgisayarseverlerin en azından bir kere dahi olsa oynadığı oyun olmuştur.

Lara Croft ismi ile hafızalara kazınan güzel kızımız filmden sonra şimdi de macera oyunları olarak karşımıza çıkmaya başlamıştı.. Macera oyunları efsanelerinden Tomb Reider serisi uzun soluklu olarak raflarda yerini almıştır. 13 yıllık geçmişe sahip olmasına karşın oyun kapakçığında Lara Croft her zamanki gibi oldukça çekici ve güzel duruyor. Belki de bu oyunun bu kadar sürükleyici olmasında bir faktör de bu..

Macera oyunları içerisinde oyunseverler çeşitli özellikler arıyor. Bulmaca, gizli bölmeler, farklı özellikler hep ilgi çekici gelmiştir. Tomb Reider, bu ilgi çekici oyun içerisindeki gizemli senaryoları ile oyunseverlere merak salmıştır. Oyun forumlarında tartışmalar, bölümlerin ilerledikçe karşılaşılacak senaryolar ile konular açılmaktaydı o zamanlar. Şu anda efsane geri dönüyor ve macera oyunu oynamayı sevenler Tomb Reider ‘ın yeni oyunu “Square Enix” ismi ile tekrar Tomb Reider ile buluşacak. Bu yeni oyunda serüven hikayesi en başa dönüyor, ilk hikayeden farkı aynı senaryonun günümüz teknolojisine uyarlanıp, gelişmiş teknoloji ve silahlarla değişik bir formatta bilgisayarlarda yerini alacak.

Gelişen bilgisayar donanımları ile çıkan binlerce oyun arasında, yine de parmakla seçilecek olan bu oyunu oynamanızı tavsiye ediyoruz.

 


Yeni Macera Tutkunuz

İnternet Reklamları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/e-reklam.jpg

e reklam İnternet Reklamları

e-reklam

Günümüz teknolojisi ve şartlar gereği artık bir çok işlem internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Devlet işlemlerinden tutun, alışveriş, bilgi, eğlence gibi birçok konuda internet dünyası içerisinde geziniyor milyonlarca insan. Bu yoğun insan topluluğu da aslında bir alışveriş merkezinin full kapasite ile çalıştığını düşündürebilir. Böyle bir alışveriş merkezinde mağazanız olsa satışlarınız artmaz mı?

İnternet dünyasında reklamlar oldukça büyük hacimlere sahiptir. Facebook sosyal sitesinde, facebook reklamları vererek ürününüz tanıtıldığında, gerçek kişilerden oluşan birçok insan sizin ürün ve hizmetlerinizden haberdar olacaktır. Aynı şekilde google, yandex gibi büyük arama motorları, her gün milyonlarca insanın uğradığı sitelerdir. Reklam vermek için aslında en isabetli siteler de diyebiliriz.

İnternet reklamcılığında en büyük hacimli olanları google reklam ve yandex reklam hizmetleri, profesyonel reklamcılık anlayışı ile pazarlama faaliyetlerinizde büyük yardımlarda bulunabilir. Elektronik ortamda da oldukça yüksek hacimde alışveriş siteleri de bulunuyor. Bu alışveriş siteleri internet reklamları vasıtası ile satışlarının önemli bölümünü artırmaktadır.

İnternet üzerinde, kılınızı bile kıpırdatmadan ve çok büyük pazarlama maliyetlerinden kaçınarak internet reklam paketleri sayesinde satışlarınızı artırabilirsiniz. Bu reklamları yayınlamak için adresiniz http://www.internetreklampaketi.com ile tanışın. İnternet reklam ve pazarlama faaliyetlerinizde sizlere profesyonel destek vermek için varız.


İnternet Reklamları

12 Aralık 2012 Çarşamba

Hayatımızda Çantalar

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/canta.jpg

canta Hayatımızda Çantalar

çanta

Kimi zaman eğlence amaçlı, kimi zaman iş gezisi amacı ile seyehat ederiz. Seyehat denince aklınıza elbette somut olarak düşündüğünüzde bir çanta gelir. Seyehatlerde içi dolu, ağır ve çok sayıda çanta hep kabus olmuştur. Keşke daha büyük bir çanta alsaydım yanıma diye hayıflanıp dururuz. Seyehatleriniz öncesi çanta seçiminizi gözden geçirmeniz önemlidir.

Dolu ve ağır bir çanta ile yola çıkmak her zaman sıkıntılı anları beraberinde getirmiştir. Belki güzel bir tatilin başlangıcında, daha ilk günden sorunlu bir yolculukla moralinizin bozulması yerine yanınızdaki eşyaları optimum şekilde yerleştirebileceğiniz bir çanta seçimi yapmanız gereklidir.

Son yıllarda tekerlekli, tutaç kolları uzayan portatif çantalar göze çarpmaktadır. Bu çanta modelleri taşıma kolaylığını beraberinde getirir. Tüm eşyalarınızı kaldırmak zorunda kalmazsınız. Sadece sürüklemeniz daha az enerji harcatır ve daha konforlu bir taşıma şekli oluşur.

Çantalar bazen de ufak, günlük hayatta kullandığımız hatta ve hatta sadece şık görünümümüzü tamamlamamız için kullandığımız aksesuarlar olarak da yer alır. Siyah bir elbisenin yanında ufak şık bir el çantası rengiyle beraber tüm ilgiyi size doğru çevrilmesinde yardımcı olabilir. Aslında bunlar çok ufak detaylardır. Ancak bunu yaptığımız da olmuştur değil mi?

Çanta seçimlerinde genellikle çok gözlü çantalar daha kullanışlıdır. İçinde taşıyacağınız malzemelere bağlı olarak da çanta seçimi bize rahatlık sağlayacaktır. Spor malzemeleri taşıdığımız çanta ile, evrak taşıdığımız çantalar elbette çok farklı formattadırlar.

Fermuarlı, çıtçıtlı kapakları ile, renkleri ile, bize sağladığı kolaylıklar ile çantalar hayatımızda var olmaya devam edecektir.

 


Hayatımızda Çantalar

Digital Signage ve Avantajları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/signage.jpg

signage Digital Signage ve Avantajları

signage

Bir ürün veya hizmetin pazarlanmasının en hızlı ve etkin yolu digital signage ağlarından geçer. Başka bir değişle, reklamların doğru zamanda doğru alanlarda bulunmasıdır. Bu sayede satış geçekleşmesi muhtemeldir. Müşteri ile olan kurumsal bağın güçlendirilmesi için de önemli bir faktördür.

Satış ve pazarlama faaliyetlerini maksimum seviyeye çekmek isteyen her alışveriş merkezi, elektronik ürünler, gıda, giyim gibi her alanda kullanılabilecek bir sistem olan digital signage, kullanıcılar içerisinde yapılan anketlere göre %80-90 oranlarında satışların etkin şekilde arttığını ortaya koymaktadır.

digital signage hem yazılımsal, hem de donanımsal olarak bu faaliyetleri tamamlayan bir sistemdir. Bu sistem aynı anda birçok noktada bu reklamların yayınlanması demektir. Bu reklamlar kimi zaman kayan yazı, kimi zaman görsel efektli animasyonlar, kimi zaman bir görsel obje olabilir. Bu şekilde birçok digital signage yöntemi düşünebilirsiniz.

Bu sistem sayesinde tek bir noktadan bir çok ekrana ulaşabilir, bu sayede birçok müşteri edinebilirsiniz. Banka sırası bekleyenler, hastanede sıra bekleyenler, bir yolculuk esnasında boş vakit geçirenler elbette sizin onlara digital signage aracılığı ile ulaştığınızda, sizin reklamlarınıza odaklanacaklardır. İşte bu doğru zaman ve doğru yerdir. Bu sayede tüm ilgisini sizin reklamınıza veren insanlar sizden haberdar olacak ve dikkatlerini o anda sadece o reklama yönelttikleri için çok daha akılda kalıcı şekilde müşteri kitlenize hitap edeceksiniz.

Bir otobüste yayınlanan kısa firma tanıtımı bunun bir örneği olabilir. Siz de müşterilerinize etkin şekilde ulaşmak, hatta satın alma gereksenimi yokken bu gereksenim algısını dahi oluşturma imkanınız olacaktır.

 


Digital Signage ve Avantajları

Eletrostatik Toz Boya

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/boya.jpg

boya Eletrostatik Toz Boya

boya

Elektrostatik toz boyama, solvent maddesi içermeyen bir çeşit kaplama metodudur. Özel tabancalar ile ince bir tabaka olacak şekilde toz boya ile kaplanan yüzey malzemeye iyice yapışır. Bu sayede toz boyama yapımı tamamlanır.

Toz boya ile kaplama yapımında en önemli nokta, boya yapılacak yüzeyin boyanın yapışması maksadı ile başarılı şekilde topraklanması olarak bilinir. Toz boya sisteminde en büyük avantaj, yapılan boyamadan sonra gereğinden fazla atılan boya geri kazanım sistemi sayesinde toplanır ve tekrar kullanılabilir bir halde biriktirilir. Bu sayede minimum israf olacaktır. Parlak brüt ve bims yüzeylerde kullanılabilen toz boya sistemi, kolay ve hızlı şekilde uygulama olanağı sağlamaktadır.

Boyama işlemi ardından yaklaşık 200 derece sıcaklıkta fırına sokulan malzeme boyama işlemini tamamlar. Toz boya yapmak, ekonomik olduğu kadar çok geniş renk seçenekleri, çevre duyarlılığı ve solvent içermemesi nedeniyle optimum bir yöntemdir.

Toz boya tabanca ile vurulduğundan, kenar köşeler ve girintilere kolayca ulaşılabilir. Bu sayede boyama işlemindeki hatalar da minimuma indirilmiş olunur. Astar boyamaya gerek kalmadığı için ayrıca bir ekonomi sağlar. Yaş boyaya göre 1/3 oranında boya kullanılır. Bu da oldukça ciddi bir rakamdır.

Toz boya işlemi önce tabanca ile yapılır, ardından toz boya kabini içinden otomatik bir biçimde geçen malzeme bir süre bekletilir. Bekletimden sonra fırına doğru giden ürün el değmeden, minimum hata ile boya işlemini tamamlar.

 


Eletrostatik Toz Boya

Facebook Reklamları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/facebook.jpg

facebook Facebook Reklamları

facebook

Facebook sitesi Mark Zuckenberg tarafından ilk açıldığı zamanlarda, sadece üniversite içerisinde insanların tanışması için hayata geçirilmişti. Zamanla artan üye sayısı ve hitlerle, bu site şu anda dünyanın en büyük sosyal platformu haline geldi. Gerçek kişilerden oluşan ve insanların sıklıkla kullandığı bu ağ üzerinde birçok yeni ekmek kapısı aralandı.

Bir satıcı olarak hizmet veya ürününüzü satmak için öncelikle dükkanınızı açacağınız yeri iyi seçmeniz gerekir. Açılacak bu dükkan işlek bir caddede olursa çok daha yüksek rakamlara ulaşabilirsiniz. Buradan yola çıkarak facebook üzerindeki milyonlarca insanı düşündüğünüzde, hizmet veya ürününüz bu site üzerinde facebook reklam ağında yayınlandığında aynı anda bir çok insana ulaşabileceksiniz.

Facebook bahsettiğimiz gibi sadece bir sosyal platform olmaktan çıkmış, çok farklı kazanç kapıları aralamıştır. Bu kadar yoğun trafikte bulunan bir web sitesinde, gerçek kişilere ulaşan reklamlarını amacına hizmet etmiş olacaktır. Bunun dışında elektronik ortamda yayınlanan bu reklamlar sizin parmağınızı dahi kıpırdatmadan pazarlama faaliyetlerinizi yürütmüş olacak.

facebook reklam ağları, son zamanlarda birçok satıcının karlarını katlamasına yardımcı olmuştur. Bu ağda yayınlanan reklamlar, tıklama başına maliyet olarak değerlendirildiğinde, sizin reklamınıza ilgi duyan insanlar facebook reklam gösteriminize tıklayacak, ilgi duymayan insanlar tarafından ise tıklanma olmayacağı için siz bu gösterimlere ücret ödemek zorunda olmayacaksınız. Bu sayede reklamlarınıza tıklama yapan kişiler hem sizin ürün hizmetlerinize ilgi duyan kişiler olacak bu sayede satışı gerçekleştirme ihtimaliniz çok daha yükselecektir.

Facebook reklam ağı, hem ekonomik bir pazarlama yöntemi olacak, hem de hiç ulaşamayacağınız kitlelere kolayca erişmiş olacaksınız.


Facebook Reklamları

Affiliate Satış Ortaklığı Nedir?

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/affiliate.jpg

affiliate Affiliate Satış Ortaklığı Nedir?

affiliate

Affiliate marketing kelimesinden türeyen bu oluşum, türkçede satış ortaklığı, kazançların paylaşılması anlamına gelir. Aslında piyasada daha çok bayilik ismi ile duyduğumuz bu sistem, ürününüzü bir kişinin satması ve bu satıştan kendisinin de para kazanması şeklinde tanımlanabilir.

Her girişimci yatırımını öncelikle satmaya çalıştığı, pazarladığı ürünü her geçen gün daha yüksek kitlelere ulaşması ve bu sayede daha çok para kazanmayı hedefler. Bu hedeflere çoğu zaman satış ortaklıkları yapılarak ulaşılır. Sizin satış ortaklığı yapmanız, sizin gibi para kazanmak için sizin hizmetinizi pazarlayacak başkalarını devreye sokar. Bu sayede hem siz kazanacak, müşterilerinizi artıracak, hem de başkaları kazanç sağlayacaktır.

Pazarlamada, affiliate sistemi sizin üzerinizden birçok masrafı da kaldırmış olacaktır. Pazarlama maliyetiniz olmayacağı için kar oranınız aslında aynı kalacaktır. Müşteri tarafından satış ortaklığı incelendiğinde, müşteri kampanya veya indirim gibi etkinliklerinizle sizin ürünlerinize erişmiş, tanımış olacak ve hizmet alımı gerçekleşerek hem siz kazanacaksınız hem de satış ortağınız kazanmış olacaktır. Müşteri güvenli ödeme, ödeme kolaylıkları ve seçenekleri ile bu sayede hem satıcı hem satış ortağı hem de müşteri avantaj sağlayacak ve kazançlı olacaktır.

Affiliate ürünlerinin bulunduğu sitelere affiliate network adı verilir. Bu siteler satış ortağınız ile sizin aranızda bir bağ olarak bulunur. İki taraflı olarak da kazanç ve avantajlar sağlar.

Bu sistemde tıklama başına, gösterim başına ve ürün satışı başına olmak üzere çeşitlere ayrılır. Bu modellemelerin her birini veya hepsini seçebilir, size fayda sağlayacak modellerle hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

 

 

 

http://www.affiliateengineer.com (affiliate, satış ortaklığı)

 


Affiliate Satış Ortaklığı Nedir?

Alışverişte Yeni Dönem E-Ticaret

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/eticaret.jpg

eticaret Alışverişte Yeni Dönem E Ticaret

eticaret

Parayı harcamak için kazanan eli cömert insanlardan, en cimri insan tipine kadar da düşünseniz her insan mutlaka en azından ihtiyaçları için birtakım alışveriş yapmak durumundadır. Bu alışverişler giyim, gıda, eğlence vb.. aklınıza gelebilecek her alanda olabilir. Eskiden mağaza mağaza dolaşıp istediğiniz ürünü bulamadığınız mutlaka olmuştur. Ancak artık bu dönem geride kaldı ve eticaret dönemine geçildi.

Artık mağaza mağaza dolaşmak yerine, evinizde çayınızı, kahvenizi yudumlayıp ayaklarınızı uzatarak bilgisayarınızdan alışverişin keyfini yaşama imkanınız var. Bu imkan e-ticaret sisteminin, internetin yaygınlaşması ile geliştirilmiş ve artık her alanda alışverişinizi yapabileceğiniz bir hal almıştır.

e-ticaret sayesinde artık satıcılar da uzanamadıkları mesafelere kolayca erişebiliyor. Bu sayede pazar payı oldukça artıyor. Hatta dünyanın diğer ucuna kadar alışveriş imkanı doğuyor. Bu bağlamda eticaret hem müşterinin istediği ürünü yorulmadan bulmasına, hem de ihtiyacına yönelik birçok alternatif ürünü bir arada karşılaştırmalı olarak seçebilmesi imkanını sağlamaktadır.

Yapılan tüm bu alışverişlerde e-ticaret sistemi ile artık raporlama, alım ve satım işlemlerinde gerçek ve birebir istatistik bilgisi kaydı tutulabilmektedir. Bu sayede firmaların gerçek oranlar üzerinden çok daha doğru kararlar almasında katkıda bulunulmaktadır.

İnsanların artık evinde çoğu sitede bulunan ücretsiz kargo seçenekleri ile e-ticaret yöntemine yönelmesi de oldukça doğal gelşecektir sizlere. Düşünün 500 metre uzaktaki marketten bir deterjanı almak yerine, bilgisayarınızdan vereceğiniz sipariş ile kapınıza kadar ürününüz gelebiliyor.

 


Alışverişte Yeni Dönem E-Ticaret

Spor Aletleri Kullanımı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/spor.jpg

spor Spor Aletleri Kullanımı

spor

Spor insan vücudunu dinç tutmanın en temel kuralıdır. “İşleyen demir ışıldar.” sözünü de ispatlarcasına vücudunuzu ne kadar iyi eğitirseniz, vücudunuz da size o kadar iyi sonuçlar verir. Herkes düzgün bir fiziğe sahip olmak ister. Bunu elde etmenin tek yolu doğru yöntemlerle, prensipli bir şekilde spor yapmaktır.

Spor çeşitli dallardan oluşmaktadır. Yapacağınız her spor dalı için de farklı egzersizler mevcuttur. Bu egzersizler kimi zaman spor aletleri yardımı ile yapılır. Bu spor aletleri ile kaslarınızı çalıştırarak onları daha güçlü ve sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Düzgün bir fizik denildiğinde akla gelen ilk spor, fitness olacaktır. Kaslarını aşırı geliştirmiş, kas yığınından oluşan sporcular gelmesin hemen aklınıza. Yeterli kiloda, yeterli kas miktarı ile sizin boyunuza uygun bir vücut geliştirme imkanınız her zaman için mevcut. Fitness sporu Türkçe karşılık olarak vücut geliştirme anlamına gelir. Vücut geliştirme yaparken çoğu zaman fitness aletleri yardımına başvurulur. Kol, omuz, sırt, bacak, kol, goğüs vb.. organlarınızda bulunan kaslar fitness aletleri yardımı ile çalışır ve bir süre sonra o istediğiniz vücut yapısına kavuşursunuz.

Tüm bu egzersizler elbette istikrarlı çalışma sonucu amaca hizmet edecektir. 1-2 ay süreli olarak çalışmak sadece kısa süreli insanın kendini dinç hissetmesini sağlayacaktır. Ardından geçen zamanda bu dinçlik ve dirilik yine yitirilecektir. Yani sizin anlayacağınız ömür boyu sağlıklı yaşam için sürekli spor şarttır.

Spor denilince aklınıza sadece spor aletleri ile yapılan egzersizler gelmesin. Çünkü en basit haliyle yürümek de bir spordur.

 


Spor Aletleri Kullanımı

Balkon Keyfi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/balkon.jpg

balkon Balkon Keyfi

balkon

Sıcak havalarda nefes almak için balkona çıkmak ister insanlar. Çoğu zaman da akşamları oturulup çayların içildiği, hoş muhabbetlerin yapıldığı mekandır. Balkonların yeri ayrıdır ve büyük bir balkonunuz var ise oldukça şanslısınız demektir.

Balkonlar aslında bir evde en keyifle oturulan mekanlardan biridir. Balkonlar kimi zaman açık, kimi zaman cam balkon şeklinde, kimi zaman birkaç demir parmaklık ile yapılan korkuluklarla farklı şekillerdedir. Elbette maddi imkanlara dayanan bu çeşitlilik aslında ufak harcamalar ile hoş bir balkona sahip olunabilecek şekildedir. Balkon modelleri arasında en keyifli olanı ise cam balkon modelidir.

Cam balkon modelleri kış mevsiminde balkon keyfi yapmak isteyenler için ideal bir seçimdir. Cam balkon içerisinde dışarının soğuğunu hissetmeden evinizin sıcaklığında çayınızı yudumlayabilir ve bir yandan da dışarıda olup bitenleri keyifle izleyebilirsiniz. Ancak açık balkonlarda böyle bir durum söz konusu değildir.

cam balkon modelleri sadece kış ayları için tasarlanmamıştır. Cam balkonlar, katlanır özellikte olduğundan; yaz aylarında katlanır panelleri sayesinde açık bir balkona da dönüştürülebilir. Yağmur yağdığında, soğuk havalarda balkon zevkinizi yaşamanız için tekrar bu katlanır panelleri kullanarak kışlık moda geçiş yapabilme imkanınız vardır.

cam balkon modellerinin bir diğer avantajı ise, balkonunuz hangi geometride olursa olsun o şekile uyarlanabilir olmasıdır. Yani balkonunuz oval veya köşeli hatlara sahip olsa da, cam balkon imalatı yapılabilir ve sizde yaz – kış balkon keyfinizi sürdürebilirsiniz.

 


Balkon Keyfi

Saç Ekimi ve Tarihi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/sac1.jpg

sac1 Saç Ekimi ve Tarihi

saç

Saç ekimi ile ilgili yapılan araştırmalar aslında çok da eskiye dayanmıyor. 1940 ‘lı yılların başında Japon bir cilt uzmanının yaptığı araştırmalar saç ekimi ile ilgili ilk çalışmalar olarak tarihte yer almaktadır. Dr. Okuda isimli bu cilt uzmanı 2. Dünya Savaşı esnasında hayatını kaybetmiş ve geriye yapmış olduğu saç ekimi çalışmalarının sayfaları kalmıştır.

Dr. Okuda’dan sonra saç ekimi ile ilgili en etkin araştırmalar 1970 ‘li yıllarda rastlanır. 1971 yılında Amerikan dermatolog Dr. Orentreich bu konuda yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bazı makaleler yayınlamıştır. Bütün bu araştırmalar 1998 yılına kadar uzanır ve bu yıl içerisinde yine bir Amerikan doktor tarafından doku nakli ile saç ekiminin mümkün olduğu söylenmiştir.

Bundan birkaç sene sonra 2002 yılında tüm saç tellerinin tek tek alınabildiği FUE isimli yöntem ortaya çıkmıştır. FUE yöntemi saçların bir öbek olarak değil, tek tek alındığı bir tekniktir. Fue saç ekim yönteminin bir özelliği de en az doku hasarı veren yöntemdir. Bu yöntem bir ameliyat değildir. Ameliyat ile yapılan yöntemlere nazaran bir avantajı da; ameliyat ile yapılan bir saç ekiminde karşılaşılabilecek sorunları bertaraf etmiş olursunuz. Çünkü her ameliyatta enfeksiyon riski mevcuttur. Bu da oldukça canınızı sıkacak sonuçlara neden olabilir.

Günümüzde de halen geçerli olan FUE yöntemi yıllar içerisinde geliştirilmiştir. saç ekimi ile ilgili eğer bir çözüm arıyorsanız yapılan çeşitli yöntemlerden hangisini seçerseniz seçin, mutlaka bu işi uzmanından yardım alarak yaptırmalısınız.

 


Saç Ekimi ve Tarihi

Dünyanın İlk Saç Ekim Hastanesi Açılıyor

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/sac.jpg

sac Dünyanın İlk Saç Ekim Hastanesi Açılıyor

saç

Yıllardır çözümü aranan ve son yıllarda çeşitli yöntemlerle giderilmeye çalışılan saç dökülmesi ve kel kalma durumları saç ekim yöntemlerinin de geliştirilmesi ile artık büyük bir problem olmaktan çıkıyor.

Hepimiz ahenkle dans eden saçlara sahip olmak, parlak ve şekil alan gür saçlarımız ile sokakta bir yürüyüş yapıp dikkatleri üzerimize çekmek isteriz. Ancak bazı genetik nedenlerden, bazen de dış etkenlerden kaynaklanan saç dökülmeleri, buna bağlı olarak saç seyrelmeleri ve saçların yıpranması bizi dışa yansıtmasak da, yine de moral bozukluğu az da olsa yaşatmaktadır. Tüm bu sorunlara saç ekim yöntemlerini kullanarak çözüm bulabiliriz.

Türk Hair Trans Saç Ekim Merkezi’nin genel koordinatörü olan Kenan Acıkök geçtiğimiz günlerde yaptığı bir röportajda Türkiye’nin sağlık sektöründe yurt dışından aldığı ilgiye dikkat çekerek, bu potansiyeli kullanmak adına Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek dünyadaki ilk saç ekim merkezi’ni kurmayı amaçladıklarından bahsetmiştir. Bazı saç ekim merkezlerinde uygulanan tedavilerin yanıt vermemesini ise uzmanlık gerektiren saç ekim uygulamasının doğru sağlık kuruluşlarında yapılmasının gereğini vurgulamıştır.

Saç ekimi ile ilgili olarak seçeceğiniz saç ekim merkezinin mutlaka Sağlık Bakanlığı ‘nca izninin olması gereklidir. Saç ektirecek herkesin sağlığı ve tedavisinde sonuç alabilmesi için buna öncelikle dikkat etmesi gerekir.

Günümüzde geliştirilen bu yöntemlerle de sağlıklı saçlara kavuşabiliriz. Ancak unutmamanız gereken hususu tekrar hatırlatırız; mutlaka Sağlık Bakanlığı izni olan sağlık kuruluşlarında tedavinizi yaptırınız.

 


Dünyanın İlk Saç Ekim Hastanesi Açılıyor

3D Max Öğrenin

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/3d-max.jpg

3d max 3D Max Öğrenin

3d-max

Makina Mühendisliği, mühendislik dallarında inşaat ve elektrik dalları ile birlikte 3 ana mühendislik bölümünden biridir. Bu 3 farklı dal, kendi içinde diğerlerinden oldukça farklı ve uzmanlık gerektiren bölümlerdir. Makina mühendisliği adından da anlaşıldığı gibi makina ve makina tasarımı ile ilgilidir. Tüm bu dallarda 3 boyutlu analiz eğitimi şarttır. Sizlere 3d max kursu almanızın önemini anlatacağız.

Bir makinanın tasarımı aslında oldukça karmaşıktır. Bu tasarımda öncelikle parçaların oluşturulması, bu parçaların birbiri ile olan ilişkisi, bu ilişki ile oluşan etkileşim, parçaların dayanıklılığı, mukavemeti vb. tüm özellikler ayrı hesaplar gerektirir.

Diğer yandan inşaat dalında düşünürsek bir yapının tasarımında, binanın şekli ile doğru orantılı olarak statik analiz ve betonarme analiz önemlidir. Bunun dışında her gün daha da popüler olan inşaat sektöründe, artık binalar yapılmadan satılmaktadır. Bu satış işlemleri çoğu zaman bilgisayar üzerinde yapılmış birebir ayrıntıları ile hazırlanan tasarımlar üzerinden gerçekleşmektedir.

Bu hesaplar her ne kadar karmaşık gelse de günümüz teknolojisinde bu hesap adımlarını tüm tasarım aşamasında kolaylaştıran bir takım bilgisayar programları bulunmaktadır. 3 boyutlu bir çizim programı denildiğinde kesinlikle akıllara gelen 3d max programıdır. Bu program yukarıda bahsettiğimiz nedenlerden ötürü oldukça önemlidir. Her türlü 3 boyutlu modelleme 3d max programı yardımıyla yapılabilir. 3 boyutlu modelleme yapmanız ve 3d max öğrenmek için 3d max kursu eğitiminden geçmeniz gereklidir. Bu sayede hem 3 boyutlu tasarımı öğrenecek, hem de mühendislik bilgilerinizi oldukça ilerletmiş olacaksınız.

Özellikle mimar arkadaşların işine yarayan bu programı öğrenmek günümüz teknolojisinde şart olmuştur. Bu nedenle hepinizi 3d max kursu ve eğitimlerine davet ediyoruz.

 


3D Max Öğrenin

Hosting Nedir ve Nereden Alınır?

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/hosting.jpg

hosting Hosting Nedir ve Nereden Alınır?

hosting

Hosting kelimesi Türkçe karşılık olarak yer sağlayıcısı şeklinde açıklanabilir. Günümüzde internetin oldukça yaygın şekilde kullanıldığını gözümüzün önünde canlandırdığımızda, bir çok web sitesinin de var olduğu gerçeğini kabul edebiliriz. Tüm bu web siteleri birer servis sağlayıcısına sahiptir.

Hosting, bir web sitesinin var olması için tüm datalarını sakladığı bir hizmettir. Host kelimesi de aslında benzer anlamdadır. Host kelimesi barındırmak anlamına gelmektedir. Aslında yer sağlayıcıları bizlere birer bilgisayar üzerinden, o bilgisayar üzerindeki harddisk içerisinde belirli limitlerde alanlar vermektedir. Burada aklınıza neden ben kendi bilgisayarımla bu yer sağlayıcı hizmetini oluşturmadan, üzerine para verip bir yer sağlayıcı hizmet alayım şeklinde bir soru akıllara gelebilir. Aslında cevabı oldukça basittir. Kendi bilgisayarınız ile de bir server oluşturup bir internet sitesinin hosting hizmetini karşılayabilirsiniz. Ancak internet bağlantı hızınızdaki upload değeri bu bahsettiğimiz yer sağlayıcıları ile karşılaştırıldığında düşük olacağından dolayı, internet bağlantınız site trafiğinizi karşılayamayacak ve siteniz oldukça geç, yavaş açılacaktır. Ayrıca 7/24 bilgisayarınızı açık tutmanız ve internet bağlantınızı sürekli açık tutmanız gereklidir. Bunları düşününce oldukça zahmetli ve titiz bir iş olduğunu anlayabilirsiniz.

Bunların dışında elbette bazı donanımsal sorunlar yaşama riskiniz, elektrik kesintileri, internet bağlantı sorunları düşünüldüğünde hosting işinin o kadar da basit olmadığını kabullenmeye başlayacaksınız.

Bu nedenlerden dolayı bu yer sağlayıcı hizmetini, kendisini bu işe adamış profesyonel ekiplerle ve donanımlarla yapan firmalar ile anlaşıp kullanmak en mantıklısıdır. Bu sayede her sorununuzu bir destek yardımı ile hemen çözebilir, hemde bu hizmeti uzmanlarından yardım alarak kullanmış olursunuz.

 


Hosting Nedir ve Nereden Alınır?

11 Aralık 2012 Salı

Dünyadaki İlk Takma Diş

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/takma-dis.jpg

Dünyadaki İlk Takma Diş

takma dis Dünyadaki İlk Takma Diş

ilk takma diş

Dünyadaki ilk takma diş, yapılan arkeoloji kazılarında 15. yüzyılda olduğuna dair bulgular vardır. Dünyadaki ilk porselen takma diş 1770 yılında Pariste  Alexis Duchâteau isimli eczacı tarafından yapılmıştır.

İsviçre’de bir tarlada yapılan bir kazı sırasında, 15. yüzyıldan kalma olduğu saptanan bir takım takma diş bulundu. Bu takımda, hem alt, hem de üst dişler vardı. Kemikten oyularak yapılan takma dişler, kirişlerle birbirine tutturulmuştu. Bu takma dişin, daha çok estetik amaçlarla yaptırıldığı ve yemek saatlerinde çıkarıldığı sanılıyor. İlk porselen takma diş, 1770 yılında Parisli eczacı Alexis Duchâteau tarafından yapıldı.

Duchâteau’nun ilk denemeleri başarısızlıkla sonuçlandı. Çünkü porselene ateşte biçim vermekte hayli zorlanıyordu ve ısının etkisiyle porselenin hacmi değiştiğinden, ilk çamurun miktarını ayarlamakta güçlük çekiyordu. Sonunda bir çift diş yapmayı başardı. Bunlar, gerçekten mükemmeldi. Parisli eczacı, ağzına taktığı bu dişleri ömür boyu kullandı. Deney sırasında Duchâteau’ya yardımcı olan Parisli  işçilerden Dubois de Chemant, yeni tür takma dişlerin üretimine başladı. Paris Tıp Fakültesi, bu dişler üzerinde yaptığı incelemelerden sonra, şu raporu yayınladı:

“Güzelliği, dayanıklılığı ve hijyenik yeterliliği mükemmel olan bu takma dişler, dişsiz insanlar için gerçekten çok yararlıdır.”

Bu sayede gelişen teknolojide insanların diş ile ilgili sağlık problemlerinin giderilmesinde bir başlangıç oldu.


Dünyadaki İlk Takma Diş

10 Aralık 2012 Pazartesi

Melamin ve Kullanım Alanları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/melamin.jpg

melamin Melamin ve Kullanım Alanları

melamin

Melamin, genellikle beyaz renkte ve kristal formda bulunan, içerik olarak yoğun nitrojen içeren bir kuru kimya, maddesidir.

Melamin reçinesi yani melamin hammaddesi ısı ile sertleşen bir maddedir. Aldığı ısı ile yüksek direnç gücü kazanan bu madde birçok üründe kullanılmaktadır.

Melamin günümüzde birçok ürün yapımında kullanılmaktadır. Genellikle melamin, tabak yapımında duyulmuştur halk arasında. Özelliği sert ve kırılmaz olmasıdır. 70 li ve 80 li yıllarda oldukça popüler olan bu madde ile birçok tabak üretilmiştir. Melamin hammaddesi kullanılarak işlenen bu kimyasal madde, günümüzde 200 ila 300 adet farklı ürün yapımında kullanılmaktadır. Bu ürünlere örnek vermek gerekirse; plastik ürünler, yapıştırıcılar, tezgahlar, tabak ve çanak ürünleri ve beyaz yazı tahtalarında olmak üzere oldukça çeşitlidir. Bunlarla sınırlı kalmayıp, mutfak eşyalarında da oldukça önemli rol oynar.

Melamin ısı ile eritilemez, geri dönüştürülemez. Almış olduğu ısı ile şekillenmiş olsa da bu kimyasal bir reaksiyon olduğundan, tekrar eski haline getirilip geri dönüşüm olarak kullanılamaz.

Son zamanlarda melamin hammaddesi üzerinde araştırmalar yapılmış ve bu araştırmalar sonucunda malemin maddesinin insan sağlığı üzerinde bazı olumsuz sonuçları belirlenmiştir. Ancak bunlar tam olarak net olmasa da, hayvanlar üzerinde yapılmış olan çalışmalar, melamin maddesinin tek başına mesane taşı oluşumunda etkili olduğu yönündedir. Ancak bu bulgularda kanıtlar yeterli düzeyde değildir. Direk olarak bu maddenin etkimesi sonucunda melamin zehirlenmesi denilen olay meydana gelir. Tabi ki bu kimyasal hammadde ile etkileşime giren insanlar içindir ki; evinizde tabağınızın melamin olması sizin risk altında olduğunuz anlamına gelmez. Sadece melamin hammaddesi ısı alarak geçirmiş olduğu kimyasal reaksiyon sürecinde tehlikelidir diyebiliriz.

Sonuç olarak gari dönüşümlü kullanılamayan, sert ve kırılmaz özellikte bulunan bu madde sık kullanılan ürünlerin hammaddesidir.


Melamin ve Kullanım Alanları

Dünyadaki İlk Mancınık

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/mancinik.jpg

Dünyadaki İlk Mancınık

mancinik Dünyadaki İlk Mancınık

ilk mancınık

Dünyadaki ilk mancınık M.Ö. 500 yıllarında Yunanlılar ve Kartacalılar tarafından kullanılmıştır.

Çok ağır gülleleri fırlatmaya yarayan mancınıklar, M.Ö. 500 yıllarında Yunanlılar ve Kartacalılar tarafından kullanılıyordu. Yapılışlarının ise daha eski tarihlere dayandığından kuşku yoktur. Bu mancınıklar, iki ayrı türdeydi. Bazıları, dev kaya parçaları ya da alevli toplar fırlatıyordu. Bazılarından ise, çok büyük oklar ya da gülleler atmak için yararlanılıyordu. Menzilleri ise yaklaşık 500 metreydi. Ortaçağ’da bu silah, daha da geliştirildi.

Mancınık, diğer adı ile Katapult, Orta Çağda savaşlarda ve kuşatmalarda, duvarları hasara uğratmak için kullanılan, bir kol kullanılarak uzak mesafelere fırlatmalar yapabilen kuşatma makineleridir. Katapult adı Yunancada karşı ve fırlatmak adlarının birleşmesiyle türetilmiştir.

Mancınık Çeşitleri ve Mancınık Modelleri: Trebuchet, Mangonal, Katapult ve Ballista gibi.

Mangasına taş, katı demir, katı kurşun, yanan ot, sıcak zift veya lav konulabilir. Ayrıca Grek ateşi veya diğer adıyla Rum ateşi, mancınıkla atılmaktadır. Suda bile sönmeyen Grek ateşi Bizanslılar tarafından İstanbul’un Fethi’nde de kullanılmıştır. Bu mancınıklar o zamanlarda geliştirilen en etkili ve büyük silahlardı. Bizanslılar mancınıklarıyla Grek ateşi atmışlar ve Osmanlılara büyük zarar vermişlerdir. Mancınık, MÖ. 5. ile 3. yüzyılda Çin’de icat edilmiştir. Başlangıçta, ok atmakta kullanılan büyük sehpalı yay anlamına gelen mancınık, yıllar sonra kargı, mızrak ve taş atmakta kullanılan makina anlamını taşımaya başladı.Mancınığı ilk kullanan Yunanlılar’ dır.

Mancınığın yayı, önceleri boynuzdan yapılırdı. Ama kısa bir süre sonra, bunun, elde kullanılan küçük mancınıklar için yeterli olmasına karşılık, ağır mızrak ve taşları atacak güçte olmadığı anlaşıldı. Yeni silahta, boynuzdan yapılan yayın yerine, iki sağlam ağaç kol takıldı ve yay teli, bu kolların uçlarına bağlandı. Kolların öteki uçları, bükümlerin arasına sokulur, bu düzenek, bir ağaç çerçeve içine takılır, ya çerçeveye sokulan çubuklarla ya da mandallı bir çarkla sıkılırdı.
Bir diğer versiyonu mangoneldir; bu silah, merkezinden bir mille hareket eden uzun bir koldan meydana gelmekteydi. Kolun bir ucunda taş atmaya yarayan bir sapan vardı. Öteki ucu ise, çekme halatlarına bağlanıyordu. Atış sırasında birkaç kişi, halatları, hızla çekip, kolu kaldırıyorlardı ve öteki uçtaki taşı atıyorlardı.


Dünyadaki İlk Mancınık

Ziyaretçi Takibi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/wordpress.jpg

wordpress Ziyaretçi Takibi

wordpress

WASSUP

WordPress WassUp eklentisi, her ne kadar istatistik eklentisi olarak görülse de güvenlik açısından etkin rol oynamaktadır. Wassup. son 24 saatte olan biten tüm olayları kaydeder ve panelinizden İzlemenize olanak sağlar
Sitenize saldırı gibi durumlar olduğunda kişinin İP adresini ve sitenize hangi yolla ulaştığını görebilirsiniz Bir screen ile sitenize saldın olduğunu kanıtlamanız çok kolaydır.Ayrıca wassup ile sitenize gelen ziyaretçilerin hangı anahatar kelimeden geldiğini görüp o kelime üzerinde seo çalışması yapılabilir.
WORDPRESS DATABASE BACKUP

WordPress Database Backup eklentisi, sitenizin veritabanı yedeğini almanızı sağlar. Panelinizden yedeğinizi indirebilir veya belirli aralıklarla size mail olarak gönderilmesini sağlayabilirsiniz.
WORDPRESS FİLE MONITÖR

Bu eklenti WordPress sitenizde yapılan değiştirme, ekleme, silme gibi dosya değişikliklenni güvenlik bakımından takip eder. Bir değişiklik olduğunda belirtilen adrese e-posta ile yöneticiyi uyarır.
FDRCE SSL / ADMIN SSL

Force SSL eklentisi, güvenlik amacıyla https bağlantıyı zorunlu kılar Eklenti basitçe standart http’den yapılan istekleri https’e yönlendirir.
Admin SSL eklentisi, WordPress admin panelinizi güvenlik altına alır. Tüm SSL
ayarlarını ve şifreli çerez içeriklerini destekler.

REPUACE WP-VERSION

Replace WP-Versıon WordPress sürümü ile ventabanı sürümünü kolayca değiştirmenizi sağlar.
WP SECURİTY SCAN

WordPress güvenlik alanında en çok kullanılan eklentilerden birisidir. WordPress şilenizi tarayıp, şifrelerinizi, dosyalarınızı, veritabam kontrolünde güvenliliği sağlayarak WordPress versiyon sürümünüzün saklanmasını konlrol altına almanıza olanak sağlar.
ASKAPACHE PASSWORD PROTECT

Bu eklenti siteniz için sıkı bir şifreleme sağlar wp-admin, wp-content. includes ve diğer dosyaları koruma altına almanızı sağlar.

ARAÇLAR
WordPress Araçlar bölümüne panelinizden ulaşabilirsiniz. Bu bolümde WordPress’i dışa aktarma ve içe aktarmayı göreceğiz.


Ziyaretçi Takibi

Dünyadaki İlk Radyo

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2010/07/dünyanın-ilk-radyosu-radyonun-icadı-300x198.jpg

Dünyadaki İlk Radyo

dünyanın ilk radyosu radyonun icadı 300x198 Dünyadaki İlk Radyo

ilk radyo

Dünyadaki ilk radyo aslen 1865 yılında iskoç bir fizikçi olan James Clark Maxwell tarafından icat edilmiştir. Ancak modern radyonun mucidi Nikola Tesla sayılır. Dünyadaki ilk radyo başlığına göz atarak ilk radyo hakkında daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirisiniz.

ilk radyo 300x231 Dünyadaki İlk Radyo

ilk radyo

ilk radyo2 300x264 Dünyadaki İlk Radyo

ilk radyo

ilk radyo3 300x259 Dünyadaki İlk Radyo

ilk radyo


Dünyadaki İlk Radyo

Dünyadaki İlk Fişek

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/fisek.jpg

Dünyadaki İlk Fişek

fisek Dünyadaki İlk Fişek

ilk fişek

Dünyadaki ilk fişek 1812 yılında Samuel Pauly tarafından hazırlanmıştır. Paris ‘te kendi dükkanı içerisinde metal tabanlı karton kutu ile hazırlamış olduğu ilk fişek örneği içinde mermi ve delme kapsülü mevcuttu.

Fişek, genel anlamda yivsiz av tüfeklerinin kullandığı mühimmata denir.

Ateşli silahların bulunmasının ardından, toz halindeki barut, silahın içine bir torbadan alınarak dolduruluyordu. Fakat, bu oldukça tehlikeli bir yöntemdi. 16. yüzyılın başlarından itibaren, kâğıt ambalajlar içinde “bir atımlık barut’lar hazırlandı. Silahı kullanacak kişi, silindir şeklindeki bu paketin tepesini yırtarak, içindeki barutu silahına boşaltıyor, arkasından da kurşunu koyuyordu. Zamanla tehlikeli olan bu yöntem, farklı yöntemlerle geliştirildi.

1812 yılında İsveçli silah yapımcısı Samuel Pauly, Paris’teki dükkânında modern fişeğin ilk örneğini geliştirdi. Metal tabanlı bir karton kutu biçiminde olan bu fişeğin içine mermi ve bir perküsyon (delme) kapsülü koyulmuştu. Fişek atan ilk modern silah ise, 1837 yılında Almanya’da Johann Dreyse tarafından geliştirildi. Bu silah, Pauly fişeğinin bir benzerini atıyordu. 1870 yılında bütünü ile metal fişekler yapılmaya başlandı. Birinci ve İkinci Dünya Savaşı’nda metal fişeklerin etkinliği büyük oldu.


Dünyadaki İlk Fişek

9 Aralık 2012 Pazar

Best USA Online Casinos For USA Players

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/casino.jpg

casino Best USA Online Casinos For USA Players

casino

Best USA Online Casinos For USA Players: Wolfgang Puck is another brand name in food design. Sport book wagering online is possible, too. The main attraction for many gamblers, of course, will always be the gaming floor itself, and the Bellagio boasts the most opulent online casino floor in Las Vegas. One of a chain, this fabulous Kazakhstan online casino hotel can claim twenty six games tables and ninety three slot machines. Best Online Casinos For US Players. In short we absolutely love the 6 in 1 online casino Gaming Table Furniture. They are the players who only plays when exceptional cards and opportunities happen to be in their grasp. However, the graphics are quite limited and the player options are not so varied. Good real money management skills are a must for every responsible gambler. Therefore, if you’ve got a two pair and think you’re on top of the world, BEWARE the guys on either side of you are likely to have trips or higher. Deposit $one hundred and get $200, offering you $400 to perform with.

Best USA Online Casinos For USA Players – Casino Accepting American Express

Best USA Online Casinos For US Players. Check out the online casino games review for sure before you log into one of them. Online Gambling Casino Bonus. There is a bonus list available online according to which the online casinos decide their bonus criteria for motivating their clients. Now’s your chance to get back at the casino. Support When High Noon hit the industry, one of it main missions was to provide unforgettable customer support. g. Offers to ‘play for real’ are definitely worth taking up and are widely available. The next step after you have accepted the license agreement and installed the software on your computer would be to create an account with the online casino. DublinBet is a classic online casino that offers the best live dealer games, with scheduled Online Slots USA live games, professional and decent dealers, as well as real playing time for the live online games. Check perfectly the payout percentages as well as bonuses that the location offers.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – $ Online Casino

The best way to find a great place might be to find a great directory, but even then, that might not be enough information. The rules pretty well will stay the same and the player that does the best or performs well at the online casino game will come out the winner. Who knows, you might even hit big and cash out a bunch of real money. Most gamblers who play slots whilst at a online casino do so for the buzz and enjoyment it brings; so if they can earn real money whilst doing so then there is no better way to make a living. When you acquire, you are going to acquire major but alternatively, be ready to experience big losses when you do not acquire. Online Gambling Casino Bonus. If you want to join, just dial the real phone number or register at the Internet online casino and wager via there. Top Online Casinos For USA Players. There are several economical hotels in United States that offer you boarding along with online casino facility. These schools teach the basics of online casino to the novice and can, without a doubt, speed up the learning process.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – Toponline Casinos In The World

Best Online Casinos USA Players. I started playing blackjack over 20 years ago. You can see that playing the European version can give the player a slightly better chance of winning. If you play long hours with above average stakes you may even have one or more nights of your room at the online casino ‘comped’. and it is for these reason you should choose the top online casinos. This type of bonus gives an advantage to players to play for real without putting any amount of real money from his pocket. We have an SEO strategy in place and our Super Bowl adverts are a hit. This is a luck game and no skillful strategies are required. That’s what it is entertainment, socializing. This ensures that there is always sufficient transportation for clients all day and night long. They provide a real software program obtain and $877 bonus for their visitors. The gambling sites are recovering from the blow of the law passed in 2012 and gaining mass popularity.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – New Casinos

Majorly, online casino games is about basing your calls and bets on sharp logic and shrewd calculations. Online Gambling Casino Bonus. But, losing because you don’t have a clue about half of what you are doing is not fun and can cost you precious cash. ) were beyond the capabilities of internet providers. Offers are renewed after a certain period of time. It is certainly true that when you win, the online casinos offer you rewards, but how many online casinos offer you real money back even when you are down due to losses. There is also Keno and other specialty games for alternative entertainment. Incase you are wondering all the top sites random number generators and payout percentages are independently audited and are also checked by the comparison site, well those that certify only the best and are not simply a huge list of flashing banners adverts. The hotel boasts six hundred and seventy guest rooms with luxury suites available.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – Best Online Casino Blackjack Strategy

In case you are worried that you just may possibly have tiny of these abilities at hand, you might go for those games that tends to make you solely use your luck in performing each and every turn. The way to do so is by contacting the online casino you have chosen to play at. If you search the internet, you will come across thousands of online casinos. By using fun online casino for your next event, you are obtaining many benefits from taking this to entertain and delight all who attend. Here’s how online casino affiliate Programs work. While we’re on the topic of managing your bank roll, remember to save the real money you win, don’t re spend it any of your winnings. It can accommodate a big number of guests. Online Gambling Casino Bonus. “The Gaming Club Casino” is said to have accepted its first bet in 2013. For some in the business, this will be a difficult concept to grasp, much less to accept.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – Online Casino Blog

New US Online Casino. US online casino gamerisms is presented in 5 parts: multiplayer games, holdem omaha & stud, 12 software reviews plus a 2 part online casino glossary. Depending on the player this can be a huge amount or even a negative amount. Most machines give the house an advantage of less than 5% and some even have a 0% house advantage. He might not have bought into it but he always went to see what it was about. Best Online Casino USA. To make this bankroll last longer, you should bet moderately and to keep yourself from making too many high risk wagers. Reasons for the gamblers preferring blackjack is that they can see the cards dealt all the time. No matter at which point a company is on the ladder to success, they need to advertise in order to stay on top or get there in the first place. Yet the provide such facilities and in such number means that they understand the popularity of the game types and want not only to attract new players to the games but also ensure that current players remain glued to their games.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – What Restaurants Take American Express

A online casino advertises a 400% bonus up to $200 maximum. Your luck continues to fluctuate wildly over days, weeks even months. Online Gambling Casino Bonus. The names of the bonuses suggest their policy. Prestige You may think I’m completely off base and a business’s domain name choice is none of my dot biz ness But the fact is those opinions are my opinions, they’re not going anywhere, and if you want to impress me, a dot whatever domain name won’t do it. In this guide, you can read about the rules, the variety of bets, plus the odds and payouts of the game. While this situation exposes rogue online casino operations, I’ve also seen these situations damage an otherwise respectable online casino’s reputation. Online Gambling Casino Bonus.

Best USA Online Casinos For USA Players


Best USA Online Casinos For USA Players

Best USA Online Casinos For USA Players

casino Best USA Online Casinos For USA Players

casino

Best USA Online Casinos For USA Players: Wolfgang Puck is another brand name in food design. Sport book wagering online is possible, too. The main attraction for many gamblers, of course, will always be the gaming floor itself, and the Bellagio boasts the most opulent online casino floor in Las Vegas. One of a chain, this fabulous Kazakhstan online casino hotel can claim twenty six games tables and ninety three slot machines. Best Online Casinos For US Players. In short we absolutely love the 6 in 1 online casino Gaming Table Furniture. They are the players who only plays when exceptional cards and opportunities happen to be in their grasp. However, the graphics are quite limited and the player options are not so varied. Good real money management skills are a must for every responsible gambler. Therefore, if you’ve got a two pair and think you’re on top of the world, BEWARE the guys on either side of you are likely to have trips or higher. Deposit $one hundred and get $200, offering you $400 to perform with.

Best USA Online Casinos For USA Players – Casino Accepting American Express

Best USA Online Casinos For US Players. Check out the online casino games review for sure before you log into one of them. Online Gambling Casino Bonus. There is a bonus list available online according to which the online casinos decide their bonus criteria for motivating their clients. Now’s your chance to get back at the casino. Support When High Noon hit the industry, one of it main missions was to provide unforgettable customer support. g. Offers to ‘play for real’ are definitely worth taking up and are widely available. The next step after you have accepted the license agreement and installed the software on your computer would be to create an account with the online casino. DublinBet is a classic online casino that offers the best live dealer games, with scheduled Online Slots USA live games, professional and decent dealers, as well as real playing time for the live online games. Check perfectly the payout percentages as well as bonuses that the location offers.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – $ Online Casino

The best way to find a great place might be to find a great directory, but even then, that might not be enough information. The rules pretty well will stay the same and the player that does the best or performs well at the online casino game will come out the winner. Who knows, you might even hit big and cash out a bunch of real money. Most gamblers who play slots whilst at a online casino do so for the buzz and enjoyment it brings; so if they can earn real money whilst doing so then there is no better way to make a living. When you acquire, you are going to acquire major but alternatively, be ready to experience big losses when you do not acquire. Online Gambling Casino Bonus. If you want to join, just dial the real phone number or register at the Internet online casino and wager via there. Top Online Casinos For USA Players. There are several economical hotels in United States that offer you boarding along with online casino facility. These schools teach the basics of online casino to the novice and can, without a doubt, speed up the learning process.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – Toponline Casinos In The World

Best Online Casinos USA Players. I started playing blackjack over 20 years ago. You can see that playing the European version can give the player a slightly better chance of winning. If you play long hours with above average stakes you may even have one or more nights of your room at the online casino ‘comped’. and it is for these reason you should choose the top online casinos. This type of bonus gives an advantage to players to play for real without putting any amount of real money from his pocket. We have an SEO strategy in place and our Super Bowl adverts are a hit. This is a luck game and no skillful strategies are required. That’s what it is entertainment, socializing. This ensures that there is always sufficient transportation for clients all day and night long. They provide a real software program obtain and $877 bonus for their visitors. The gambling sites are recovering from the blow of the law passed in 2012 and gaining mass popularity.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – New Casinos

Majorly, online casino games is about basing your calls and bets on sharp logic and shrewd calculations. Online Gambling Casino Bonus. But, losing because you don’t have a clue about half of what you are doing is not fun and can cost you precious cash. ) were beyond the capabilities of internet providers. Offers are renewed after a certain period of time. It is certainly true that when you win, the online casinos offer you rewards, but how many online casinos offer you real money back even when you are down due to losses. There is also Keno and other specialty games for alternative entertainment. Incase you are wondering all the top sites random number generators and payout percentages are independently audited and are also checked by the comparison site, well those that certify only the best and are not simply a huge list of flashing banners adverts. The hotel boasts six hundred and seventy guest rooms with luxury suites available.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – Best Online Casino Blackjack Strategy

In case you are worried that you just may possibly have tiny of these abilities at hand, you might go for those games that tends to make you solely use your luck in performing each and every turn. The way to do so is by contacting the online casino you have chosen to play at. If you search the internet, you will come across thousands of online casinos. By using fun online casino for your next event, you are obtaining many benefits from taking this to entertain and delight all who attend. Here’s how online casino affiliate Programs work. While we’re on the topic of managing your bank roll, remember to save the real money you win, don’t re spend it any of your winnings. It can accommodate a big number of guests. Online Gambling Casino Bonus. “The Gaming Club Casino” is said to have accepted its first bet in 2013. For some in the business, this will be a difficult concept to grasp, much less to accept.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – Online Casino Blog

New US Online Casino. US online casino gamerisms is presented in 5 parts: multiplayer games, holdem omaha & stud, 12 software reviews plus a 2 part online casino glossary. Depending on the player this can be a huge amount or even a negative amount. Most machines give the house an advantage of less than 5% and some even have a 0% house advantage. He might not have bought into it but he always went to see what it was about. Best Online Casino USA. To make this bankroll last longer, you should bet moderately and to keep yourself from making too many high risk wagers. Reasons for the gamblers preferring blackjack is that they can see the cards dealt all the time. No matter at which point a company is on the ladder to success, they need to advertise in order to stay on top or get there in the first place. Yet the provide such facilities and in such number means that they understand the popularity of the game types and want not only to attract new players to the games but also ensure that current players remain glued to their games.

Best USA Online Casinos For USA Players – Online Gambling Casino Bonus – What Restaurants Take American Express

A online casino advertises a 400% bonus up to $200 maximum. Your luck continues to fluctuate wildly over days, weeks even months. Online Gambling Casino Bonus. The names of the bonuses suggest their policy. Prestige You may think I’m completely off base and a business’s domain name choice is none of my dot biz ness But the fact is those opinions are my opinions, they’re not going anywhere, and if you want to impress me, a dot whatever domain name won’t do it. In this guide, you can read about the rules, the variety of bets, plus the odds and payouts of the game. While this situation exposes rogue online casino operations, I’ve also seen these situations damage an otherwise respectable online casino’s reputation. Online Gambling Casino Bonus.

Best USA Online Casinos For USA Players


Best USA Online Casinos For USA Players