25 Şubat 2013 Pazartesi

Kullanışlı Klavye İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/klavye.jpg

Kullanışlı Klavye İcadı

klavye Kullanışlı Klavye İcadı

klavye

Bilgisayar dünyası teknolojinin gelişmesi ile her geçen gün ek donanımları ortaya çıkarıyor. Farklı fonksiyonlarda klavyeler, mouse, joystick, oyun konsolları vb.. ek donanımlar gün geçtikçe değişik dizaynlar ile farklı özelliklerde kullanıcılar ile buluşuyor. Bu başlıkta sizlere kullanışlı bir klavyeden bahsedeceğiz.

Güneş enerjisi ile çalışan klavye bile icat edilmiş iken, bir klavyeye ufak bir göz yerleştirmek oldukça basit gelebilir. Ancak bu basit ayrıntı kullanıcıya kolaylık sunacağı kesin. CD, kalem, not kağıdı gibi aklınıza gelebilecek bilgisayar başında ihtiyaç duyabileceğiniz ufak araçları artık klavyenizin hemen altında saklayabilirsiniz. Bu sayede bu araçlar hem elinizin altında olacak, hem de etraf toplu kalacak.

Kullanışlı klavye, altında bulunan özel açılır kapağı ile sizlere çeşitli malzemelerinizi saklayabilmeniz için olanak sağlamakta.

 


Kullanışlı Klavye İcadı

24 Şubat 2013 Pazar

Dünyadaki İlk Futbol Kulübü

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/08/ilk-kamerali-kale-cizgisi.jpg

Dünyadaki İlk Futbol Kulübü

ilk kamerali kale cizgisi Dünyadaki İlk Futbol Kulübü

ilk futbol kulübü

Dünyadaki ilk futbol kulübü Sheffield FC ismi ile İngiltere’de Natheniel Creswick ve William Prest isimli eski Harrow Okulu mensupları tarafından 1857 yılında kurulmuştur. Bu kulüp dünyanın en eski futbol kulübüdür.

O yıllarda üniversitelere bağlı olarak kurulan futbol kulüplerinden bağımsız olarak ilk futbol kulübü Sheffield FC kurulmuştur. O yıllarda üniversitelere bağlı olarak kurulan futbol kulüpleri, aralarında maçları yine üniversiteler tarafından belirlenen kurallar dahilinde müsabakalara katılıyorlardı. Dünyanın ikinci futbol kulübü olan Hallam F.C. kurulana kadar Sheffield FC kendi arasında maç yaparak zaman geçirmiştir. Çünkü başka hiçbir futbol kulübü bulunmamaktadır.

Sheffield FC takımı maçlarını Bramall Lane ‘de yapmıştır. Kuruculardan William Prest takımın ilk sekreteri ve takım kaptanıdır.

O yıllardaki futbol kurallarına göre berabere biten bir maçta galip geleni belirlemek için “Rouge” adı verilen bir kural vardı. Bu kurala göre her kalenin dörder yard genişliğinde bulunan alan içine isabet eden top sayısı yüksek olan takım maçın galibi sayılırdı.

Dünyadaki ilk futbol turnuvası 1867 yılında tiyatrocu Thomas Youdan tarafından “Youdan Cup” isimli turnuvadır. Hallam F.C. bu ilk futbol turnuvası kupasının sahibi olmuştur.

 

Sheffield FC’nin, komşu Hallam FC ile 1861 yılından beri oynadığı futbol maçları dünya’nın en eski yerel derbisi olarak kabul edilmektedir. İki kulüpte günümüzde İngiltere Kuzey Bölgesi Doğu Liginde bulunmaktadırlar.


Dünyadaki İlk Futbol Kulübü

23 Şubat 2013 Cumartesi

Mini Televizyon İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/mini-televizyon.jpg

Mini Televizyon İcadı

mini televizyon Mini Televizyon İcadı

mini televizyon

Teknoloji geliştikçe elektronik aletlerin çoğalması ve mevcut kullanılan elektronik aygıtların geliştirilmesi oldukça hızlı bir hal almış durumda. Bunlardan biri de televizyon olmak üzere, ilk televizyon 1926 yılında Baird tarafından icat edilmiştir.

Televizyonun icadı ardından, televizyon zamanla “Plazma” , “LED” gibi teknolojilerle geliştirilmiştir. Boy boy televizyon üretimleri gerçekleşmiştir. Fakat bu televizyon biraz daha farklı. Çünkü mini tv tahmin ettiğinizden çok daha küçük boyutlarda.

Bir gözlük gibi takıp kullanabileceğiniz bu televizyon, gün içerisinde seyahatlerinizde sevdiğiniz televizyon yayınlarını kaçırmanızı engelleyerek sizi televizyon ile buluşturuyor. Mini TV sayesinde artık kaçırılan programlara son. Cebinizden çıkararak oldukça pratik şekilde televizyon izleyebilirsiniz.


Mini Televizyon İcadı

21 Şubat 2013 Perşembe

Esnek Pil İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/esnek-pil.jpg

Esnek Pil İcadı

esnek pil Esnek Pil İcadı

esnek pill, esnek pil, esnek pilin icadı

Enerji denilince akıllara elektrik gelir elbette.. Elektrik depoladığımız ve ufak enerjiler ile çalışan aletleri kullanmak için ise pil dediğimiz elektrik depolama araçları kullanılır. 1800 yılında Alexandra Volta tarafından ilk pil icat edilmiştir. O günlerden bu yana aslında piller pek de değişmedi ancak teknoloji pil tasarımlarının da yenilenmesini ve farklı formlarda üretilmesini şart koştu.

Yukarıda gördüğünüz pil, esnek ve bir kağıt kadar ince olacak şekilde hazırlanmıştır. Kim bilir belki de hafif olması nedeniyle elektronik üretilecek birçok alette gelecekte kullanılacak..


Esnek Pil İcadı

SEO Uyumlu Web Siteleri

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/seo.jpg

seo SEO Uyumlu Web Siteleri

seo

Evet, şimdi artık ilk uygulamamız için gerçek bir alan oluşturabiliriz. Açılan ekrandan Create Application (Uygulama oluştur) butonuna basıyoruz.

Google App Engine, ücretsiz olarak dağıttığı alan için sizi doğrulamak istiyor. Bunun için ise SMS ile doğrulama yapacak. Bu bir kereye mahsus. Yukarıda görülen ekranda Country kısmındaki listede Türkiye yok. Ancak Other menüsü varsayılan olarak seçili gelmektedir. Buraya dokunmadan Mobile Number kısmına cep telefon numaramızı başına Türkiye’ nin kodu olan +90 koyarak giriyoruz, yani mesela şöyle: +90 532 123 4567. (Elbette yurt dışında yaşıyorsanız oradaki ülke kodu ve numaranızı giriniz).

Daha sonra belirttiğimiz numaramızı tekrar kontrol ettikten sonra Send butonuna basarak telefonumuz Google’ den gelecek aktivasyon kodunun gelmesini bekliyoruz.*Bu aşamaya kadar geldiyseniz, bundan böyle e-mail adresinize tanımlı olan bu appspot hesabında 20 adede kadar ücretsiz ve reklamsız web alanınız var. Bu web alanları 500MB kotalıdır.

Tamamen Google sunucuları üzerinde ve temel web sayfası ihtiyaçlarınızın fazlasıyla üzerinde hizmet sunmaktadır. Web sitelerinizi Google dostu yapmak için seo çalışmalarına ihtiyacınız vardır. Buraya kadar yapılan işlemler gözünüzü korkutmasın bir sefere mahsustur. Şimdi ise oluşturduğumuz bu alana bölüm 8′de işlediğimiz ziyaretçi defterimizi yükleyelim. Esas işimiz bundan sonra başlıyor.

Şimdi tekrar masaüstümüze dönüp bölüm 8′ de hazırladığımız projenin bulunduğu projem8 isimli klasörümüzün yeni bir kopyasını oluşturarak, klasörün ismini ziyaretci-defteri olarak değiştiriyoruz. Sonra klasörün içine girip app.yaml dosyamızı açarak projem8 yazan yerin de ziyaretci-defteri olarak değiştiriyoruz.

Versiyon numarasına dokunmuyoruz. İlk projemiz varsayılan olarak 1. versiyondur. İleride projemizi geliştirir isek, yeni versiyon numaralarını versiyon alanına yazacağız. Google App Engine her versiyonumuzu ayrı saklayıp istediğimiz versiyonumuzu yayınlamamıza olanak verir.


SEO Uyumlu Web Siteleri

19 Şubat 2013 Salı

Dünyadaki İlk Borsa

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/borsa.jpg

Dünyadaki İlk Borsa

borsa Dünyadaki İlk Borsa

ilk borsa

Dünyadaki ilk borsa, milattan sonra 250 yıllarında Türkiye’nin Kütahya şehrinde kurulmuştur. Aizanoi Binasında borsa işlemleri ve enflasyon ile mücadele çalışmaları yapılmıştır.

Dünyanın ilk borsası, Kütahya Çavdarhisar’da bulunuyor.

Dünyadaki İlk Borsa Binası Nerededir?

Kütahya’da bulunan ilk borsa, milattan sonra 2. yüzyıl içerisinde gıda pazarı niteliğinde kullanılan Aizanoi’nin taş bloklarında Roma İmparatoru Dioeletianus’un enflasyon ile mücadele ederken yapmış olduğu bazı fiyat tespitleri ile ilgili kayıtlar da bulunmaktadır. O dönemde malların fiyatları sabitleştirilerek enflasyon için tedbir alınmıştır. Bu yapı dünyadaki ilk borsa binası olarak bilinir.

O günden bu yana enflasyon, dünyada etkin rol oynamaktadır.


Dünyadaki İlk Borsa

18 Şubat 2013 Pazartesi

Yeni Nesil Online Oyunlar

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/Rise-Of-Immortals-Battle-for-Graxia.jpg

Rise Of Immortals Battle for Graxia Yeni Nesil Online Oyunlar

Rise Of Immortals Battle for Graxia

Dünyamızın bu zamana kadar ortaya koyduğu en büyük icatlardan birisi olan bilgisayar ve internet teknolojileri artık hayatımızın her noktasında kullanılan bir araç oldu.İlk bilgiler ortaya çıktığında ilk web sitesi yapıldığında, ilk dosya paylaşıldığında internetin bu sevilere gelebileceğini tabiki kimsenin görebildiğini zannetmiyoruz.Sürekli olarak kendini geliştiren ve büyüyen bir yapıya sahip olan internet, bilgisayar oyunlarını etkilemiş durumda.Eski tip internet bağlantısı gerektirmeyen oyunlar yavaş yavaş raflardan kalkmaya başladı.Çünkü herkes gibi oyun severler de sosyal ortamları tercih ediyor.Özellikle Türkçe seslendirmeli online oyunlar bu sıralar oldukça ilgi görüyor.

DotA modunda geliştirilen ve geçtiğimiz yaz Türkiye sunucularını açan Riot Games in geliştirmiş olduğu League of Legends mmorpg ve mmotps karışımı Türkçe seslendirmeleri ile oyun severleri kendine bağlamış durumda.Hemen Arkasından Rise Game in yayıncılığını üstlendiği Battle for Graxia da kapalı beta kayıtlarının ardından açık beta sürecine başladı.

Butür oyunlar genelde yüksek boyutlu olmaları ile küçük oyun severler için pekde cazip olmuyor.Onun için flash tabanlı oyunları tercih edenler için flash oyun oyna ma sayfasıda bulunuyor.Çeşitli kategoriler bulunan anlık oyun oynama sayfasında hepsini bir sayfada görmek için oyunlar sayfasına bakmalısınız.

Çevrimiçi ücretsiz oyunlar hakkında bilgiler http://www.onlineoyunu.net adresinde.

Görüşmek üzere…


Yeni Nesil Online Oyunlar

17 Şubat 2013 Pazar

Hareketli Sehpa İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/hareketli-sehpa.jpg

Hareketli Sehpa İcadı

hareketli sehpa Hareketli Sehpa İcadı

hareketli sehpa

Sehpa bir ev dekorasyonunda sıklıkla kullanılan, dekoratif anlamdan çok kullanım amacına yönelik evlerde bulundurulan bir mobilyadır. Üzerine çay, kahve, telefon, defter vb. birçok malzeme günlük kullanımlarda koyulmaktadır.

Sehpa, bir ev içerisinde salonda bulunan gerekli olan ve vazgeçilmez mobilyalar arasındadır. Çoğu zaman koltuğa uzandığınızda keşke sehpa şurada olsaydı da şunları üzerine koysaydım kim kalkacak da onu çekecek diye üşengeçliğin maksimum safhaya geldiği günümüzde, bu denli üşengeç olan arkadaşlar için bir sehpa icat edilmiş.

Hareketli sehpa, sizin koltuktan kalkıp onu çekmenize gerek kalmadan o size doğru hareket ediyor demek isterdik ancak bu sehpanın kullanım amacı sizin ev bitkilerinizin güneş ışığından mahrum kalmaması için üretilmiştir. Üzgünüz ancak mucitler daha çok bitkileri düşünüyor olmalı.

Hareketli sehpa üzerine koyduğunuz çiçek ve bitkileri alıp gün ışığının geldiği yere doğru hareketleniyor. bu sayede üzerindeki bitki güneş ışığına doyuyor ve mutlu oluyor.


Hareketli Sehpa İcadı

Ozon Yağı ile Ozon Tedavi Mümkün

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/ozon-yagi.jpg

ozon yagi Ozon Yağı ile Ozon Tedavi Mümkün

ozon yağı

Ozon tedavisi tam olarak nedir. Ozon yağı ile nasıl ozon tedavisi olunur bu tip sorulara cevap vermek ve faydalarını tartışmak üzere böyle bir yazıyla karşınızdayız. İlk olarak burada bilinmesi gereken konu ozon nedir sorusunun cevabıdır.

Geçtiğimiz yıllarda insanlar kliniklere giderek kanlarını enjektör yardımıyla çektirip ozonlanması için kliniklerde bırakıyorlardı. Daha sonra yine enjektör yardımıyla bu kanlar insanlara enjekte ediliyordu. Bu yöntem sonraları insanlar için sıkıntılı bir hal almaya başladı. Daha doğrusu tedavinin etkileri görüldükçe insanlar tarafından ilgi görmeye başlayan bir yöntem haline geldi. Bu insanlar kliniklere gidip ozon tedavisi için kanlarını aldırma işleminden çekiniyorlardı. Durum böyle olunca ozon yağı formülü geliştirildi. Zaten saf zeytinyağının tedavi edici ve cilt altına hızlı nüfuz etmesini sağlayan yapısıyla ozonun cilt üzerindeki onarıcı tarafı bir cam şişede toplandı. Burada cam şişe dedik. Bu durumu özellikle belirtmemizin sebebi ise ozon yağı kesinlikle plastik şişeler de barınmamalı, cam şişelerde muhafaza edilmelidir.

Ozon yağını faydalı bir hale getirmek için ozon jeneratörüyle 55 saat boyunca yüksek miktarda ozonlamak gerekmektedir. Yüksek ozon süreleri etkiyi arttıracak temel unsurlardandır. Ozon yağı sivilce ve bölgesel ağrılarda hala sık sık kullanılmaktadır. İşlenmiş olan bu saf zeytinyağı sayesinde sivilcelerden kısa sürede kurtulmak mümkün. Ozon kremi sivilce hususun da ozon yağına oranla pek başarıyı yakalayamamış bir formüldür.

Ozon yağı faydaları nelerdir?

Akne(Sivilce): Günde iki kez kullanıldığı taktirde çabuk iyileşmeler gösterecektir. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra uygulamak daha etkili olmasına sebep olacaktır.

Morluklar: Ozon yağı sayesinde derideki morlukların iyileşme sürecini hızlandırabilirsiniz. Morarmış bölgeye uygulamanız yeterli olacaktır.

Selülit: Selülitli bölgeye uygulayarak selülit görünümünü azaltabilirsiniz. Buhar yardımıyla uyguladığınız taktirde etki artmış iyileşme süreci hızlanmış olacaktır. Ozon yağı faydaları bu maddelerin yanı sıra kas ağrılarına da iyi gelmektedir.


Ozon Yağı ile Ozon Tedavi Mümkün

El Yapımı Mikser İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/mikser.jpg

El Yapımı Mikser İcadı

mikser El Yapımı Mikser İcadı

el yapımı mikser

Mikser, mutfak aletleri içerisinde sürekli kullanılan pratik bir ev aletidir.

Daha çok öğrenci evlerimizde karşılaştığımız pratik zeka ürünlerinin bir tanesi de bu mikser. 1 adet matkap ve ucuna ters yönde takılmış bir makas yeterli,tabi evde niye mikser yok da matkap var diye çok da derin düşünmeye gerek yok,sonuç yukarıda…

Bu icadı kullanmayı düşünürseniz aman dikkat, matkap hızlı döneceğinden her taraf kirlenebilir.


El Yapımı Mikser İcadı

Dünyadaki İlk Kamuflaj

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/ilk-kamuflaj.jpg

Dünyadaki İlk Kamuflaj

ilk kamuflaj Dünyadaki İlk Kamuflaj

ilk kamuflaj

Dünyadaki ilk kamuflaj 2. Dünya Savaşı esnasında kullanılmıştır. 18. yüzyıla kadar kullanılmayan bu sanat, gelişen değişik savaş stratejileri ile oldukça önemli bir rol oynamaya başlamıştır.

Modern kamuflaj sanatı adını Fransızcadan alır. Fransızca anlamı olarak “gizlemek” kelimesi kamuflaj sözcüğünün kaynağı olmuştur. İlk kez kullanıldığında, yerdeki askeri araç ve birlikleri hava saldırılarına karşı korumak amacıyla uygulandı ve bu uygulama oldukça başarılı oldu.

Her iki dünya savaşı sırasında da mevzilerin, yolların, hatta göllerin üstleri, özel ağlarla kapandı. Gemiler ve uçaklar, ana çizgilerini gizleyecek şekilde boyandı. Bu sayede havadan yapılacak saldırılara karşı oldukça büyük ölçüde önlem alınmış olundu. Yaşanmış bir olay olan; İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1942 yılındaki El Alameyn Savaşı ‘ndan önce, sahte boru hatları, Almanları İngiliz saldırısının ne yönden geleceği konusunda yanılttı ve savaşın kaderini etkiledi.

Bugün kamufle edilmiş bölgelerde çekilen özel filmler, nesnelerin gerçek yüzlerini açığa çıkarabilecek niteliktedir. Yani daha açık bir tabirle kızıl ötesi, termal kameralar vb. teknoloji ile artık kamuflaj açıkçası işe yaramamaktadır. Bu özel filmlerde, sahte kaplamalar mavi-yeşil, gerçek kaplamalar ise kırmızı renk verir.


Dünyadaki İlk Kamuflaj

16 Şubat 2013 Cumartesi

Isaac Newton Biyografisi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/isaac-newton.jpg

İsaac Newton Biyografisi

isaac newton Isaac Newton Biyografisi

isaac newton

Sir Isaac Newton, 4 Ocak 1643′te doğmuş 31 Mart 1727′de vefat etmiş İngiliz fizikçi, matematikçi, astronom, mucit, felsefeci ve simyacıdır.

Isaac Newton Kimdir?

Evrensel kütle çekimi ve hareketin üç kanununu bulan kişidir. Buluşlarıyla bilim dünyasında devrim yaratmıştır. Yerçekimi kanunu Newton adıyla anılır.

Tarihte en önemli bilimsel kitaplardan biri olan Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica adlı kitabı 1687 yılında yayınlanmıştır. İlk yansıtmalı teleskobu bulan kişi Newton‘dur. Beyaz ışığın bir prizmaya tutulması sonucu renklerin temel hallerine ayrılması durumunu ortaya çıkarmıştır.

Isaac Newton Hayatı

Isaac Newton 1642 yılının Noel gününde dünyaya geldi. İngiltere’nin Grantham şehrinin yakınlarında Woolsthorpe yerleşkesinde erken doğum sonucu dünyaya geldi. Newton‘un erken doğumu ve zayıf bir çocuk olarak dünyaya gelmesi sebebiyle yaşaması beklenmiyordu. Babası doğumundan önce ölmüştü. Annesi Newton 4 yaşında iken başka biriyle evlendi ve onu anneannesinin yanına bıraktı. 7 yıl sonra annesi kocası ölünce kalan mirasla beraber geri döndü.

19 yaşında nişanlanan Isaac Newton çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle bu ilişkisini sonlandırdı ve hayatı boyunca hiç evlenmedi.

Isaac Newton Eğitimi

1661 yılında Cambridge’de Trinity College’de eğitimine devam eden Newton bir yandan da okulda çalışıyordu. Cambridge’de Copernicus ve Kepler’in teorileri göz ardı ediliyor, Galileo’nun çalışmaları tanınmıyordu ve Aristoteles felsefesi hakimdi. Cambridge’deki üç yıl boyunca cebir, geometri ve trigonometri dersleri aldı, Latince ve Eski Yunanca’yı öğrendi. Bu dönemde Galileo ve Kepler’in eserlerinden çok etkilendi. Ayrıca Descartes, Gassendi, Hobbes ve özellikle Boyle’ın felsefi çalışmalarını okudu. Fikirlerini yazdığı Quaestiones Quaedam Philosophicae (Bazı Felsefi Sorular) adlı defterinin başına Latince şu notu düşmüştür: “Plato arkadaşım, Aristoteles arkadaşım, ama en iyi arkadaşım gerçek.

Newton Cambridge’de geçirdiği yıllarda diğer öğrencilerden olan üstünlüğü fark edilememiş, dahiliğini veba salgını nedeniyle çiftlikte geçirdiği iki yılda göstermişti.

Londra’da başlayan veba salgını yüzünden 1665 yılı Ağustos ayında Cambridge kapatıldı ve Newton 1667 Mart’a kadar Woolsthorpe’taki çiftlikte kaldı. Veba salgını süresince çiftlikte geçirdiği zaman içerisinde kütle çekimi üzerine düşünmeye başladı. Çiftlikteki çalışmalarında diferansiyel ve integral hesaplamalarının temelini attı. Geçmişte alan, yay uzunluğu, tanjant bulma gibi eskiden kullanılan yöntemleri diferansiyel hesaplamayı temel alarak birleştirdi. Çiftlikte karanlık bir odada güneş ışığını bir prizmaya tutarak ışık tayfı oluşturmuş ve beyaz ışığın tek başına bir birim olmadığını fark etmiştir.

Newton Yasaları – Newtonun Hareket Kanunları

1. Yasa

Eylemsiz referans sistemi adı verilen öyle referans sistemleri seçebiliriz ki, bu sistemde bulunan bir parçacık üzerine bir net kuvvet etki etmiyorsa cismin hızında herhangi bir değişiklik olmaz. Bu yasa genellikle şu şekilde basitleştirilir: “Bir cisim üzerine dengelenmemiş bir dış kuvvet etkimedikçe, cisim hareket durumunu (durağanlık veya sabit hızlı hareket) korur.”

2. Yasa

Eylemsiz bir referans sisteminde, bir parçacık üzerindeki net kuvvet onun çizgisel momentumunun zaman ile değişimi ile orantılıdır: F = d (mv) / dt. Momentum(mv), kütle ile hızın çarpımına eşittir. Kuvvet ve momentum vektörel nicelikler olduğundan, net kuvvet cisim üzerine etki eden tüm kuvvetlerin vektörel toplamı ile bulunur. Bu yasa sıklıkla şu şekilde ifade edilir: “F=ma: Bir cisim üzerindeki net kuvvet, cismin kütlesi ile ivmesinin çarpımına eşittir.”

3. Yasa

Bir cisme, bir kuvvet etkiyorsa; cisimden kuvvete doğru eşit büyüklükte ve zıt yönde bir tepki kuvveti oluşur. Burada dikkat edilmesi gereken bu kuvvetlerin aynı doğrultu üzerinde olduğudur. Bu yasa çoğu zaman şu cümle ile basitleştirilebilir “Her etkiye karşılık eşit ve zıt bir tepki vardır.”

Cambridge’e dönüşü (1667 – 1696)

Cambridge 1667 yılında tekrar açılınca Newton üniversiteye geri döndü ve iki yıl sonra matematik profesörü oldu. 30 yıl boyunca Cambridge’de kalan Newton mektuplar yoluyla diğer bilim adamları ile konuşarak tek başına çalışmalarına devam etti. Bu süre içinde en büyük eseri olan Principia kitabını hazırladı ve tamamladı. Işık ile ilgili çiftlikte yaptığı deneyler sonucu mercekli teleskopların kusurlar yarattığını fark etti ve kendisi bir yansıtmalı teleskop geliştirdi. 1668′de bu teleskop buluşuyla bilim dünyasında büyük ilgi uyandırdı ve 1672′de Royal Society’nin üyesi oldu.

Principia’nın ilk basımı (1687)

Newton tarihin en önemli bilim eserlerinden biri olan Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica (Doğa Felsefesinin Matematiksel İlkeleri) kitabını Latince yayınladı. Kitapta ispatlar geometri ile yapılmış, evrensel kütle çekimi açıklanmış ve cisimlerin kütleleri ile doğru orantılı, mesafeleri ile ters orantılı birbirlerini çektiklerini açıklamıştır.

Bu kitap Newton tarafından üç ana bölüme ayrılmıştır. Birinci bölümde Galileo ‘nun deneylerinden söz eder ve Kepler kanunlarını matematiksel olarak ispatlar. Bu bölümde kendi ismi ile anılan Newton hareket yasalarını açıkladı. İkinci bölümde akışkan içindeki hareketleri incelemiştir ve en iyi gemi tasarımı için öneriler ortaya çıkarmıştır. Bu bölümde dalga hareketlerini matematiksel incelemesi ilgi çekmiştir.

Bir teklif ile 1696 yılında Kraliyet darphanesinin müdürlüğünü alan Newton Londra’ya yerleşti. Bu işini çok ciddiye almıştı ve özellikle sahte paralara karşı büyük bir mücadele verdi. Londra’daki yaşamı hoşuna giden Newton akademik çalışmaları bir yana bırakarak 1703′te Royal Society’nin başına geçti ve ölümüne kadar bu görevde kaldı. 1705′te şövalyelik unvanı aldı. Newton 31 Mart 1727′de hayatını kaybetti ve Westminister Manastırı’nda gömüldü.


Isaac Newton Biyografisi

Test Post from Dünyanın İlkleri

Test Post from Dünyanın İlkleri http://www.dunyaninilkleri.com

11 Şubat 2013 Pazartesi

Dünyadaki İlk Kamuflaj

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/kamuflaj.jpg

Dünyadaki İlk Kamuflaj

kamuflaj Dünyadaki İlk Kamuflaj

ilk kamuflaj

Dünyadaki ilk kamuflaj 2. Dünya Savaşı esnasında kullanılmıştır. 18. yüzyıla kadar kullanılmayan bu sanat, gelişen değişik savaş stratejileri ile oldukça önemli bir rol oynamaya başlamıştır.

Modern kamuflaj sanatı adını Fransızcadan alır. Fransızca anlamı olarak “gizlemek” kelimesi kamuflaj sözcüğünün kaynağı olmuştur. İlk kez kullanıldığında, yerdeki askeri araç ve birlikleri hava saldırılarına karşı korumak amacıyla uygulandı ve bu uygulama oldukça başarılı oldu.

Her iki dünya savaşı sırasında da mevzilerin, yolların, hatta göllerin üstleri, özel ağlarla kapandı. Gemiler ve uçaklar, ana çizgilerini gizleyecek şekilde boyandı. Bu sayede havadan yapılacak saldırılara karşı oldukça büyük ölçüde önlem alınmış olundu. Yaşanmış bir olay olan; İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1942 yılındaki El Alameyn Savaşı ‘ndan önce, sahte boru hatları, Almanları İngiliz saldırısının ne yönden geleceği konusunda yanılttı ve savaşın kaderini etkiledi.

Bugün kamufle edilmiş bölgelerde çekilen özel filmler, nesnelerin gerçek yüzlerini açığa çıkarabilecek niteliktedir. Yani daha açık bir tabirle kızıl ötesi, termal kameralar vb. teknoloji ile artık kamuflaj açıkçası işe yaramamaktadır. Bu özel filmlerde, sahte kaplamalar mavi-yeşil, gerçek kaplamalar ise kırmızı renk verir.

 


Dünyadaki İlk Kamuflaj

9 Şubat 2013 Cumartesi

Isaac Newton

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/isaac-newton.jpg

İsaac Newton Biyografisi

isaac newton Isaac Newton

isaac newton

Sir Isaac Newton, 4 Ocak 1643′te doğmuş 31 Mart 1727′de vefat etmiş İngiliz fizikçi, matematikçi, astronom, mucit, felsefeci ve simyacıdır.

Isaac Newton Kimdir?

Evrensel kütle çekimi ve hareketin üç kanununu bulan kişidir. Buluşlarıyla bilim dünyasında devrim yaratmıştır. Yerçekimi kanunu Newton adıyla anılır.

Tarihte en önemli bilimsel kitaplardan biri olan Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica adlı kitabı 1687 yılında yayınlanmıştır. İlk yansıtmalı teleskobu bulan kişi Newton‘dur. Beyaz ışığın bir prizmaya tutulması sonucu renklerin temel hallerine ayrılması durumunu ortaya çıkarmıştır.

Isaac Newton Hayatı

Isaac Newton 1642 yılının Noel gününde dünyaya geldi. İngiltere’nin Grantham şehrinin yakınlarında Woolsthorpe yerleşkesinde erken doğum sonucu dünyaya geldi. Newton‘un erken doğumu ve zayıf bir çocuk olarak dünyaya gelmesi sebebiyle yaşaması beklenmiyordu. Babası doğumundan önce ölmüştü. Annesi Newton 4 yaşında iken başka biriyle evlendi ve onu anneannesinin yanına bıraktı. 7 yıl sonra annesi kocası ölünce kalan mirasla beraber geri döndü.

19 yaşında nişanlanan Isaac Newton çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle bu ilişkisini sonlandırdı ve hayatı boyunca hiç evlenmedi.

Isaac Newton Eğitimi

1661 yılında Cambridge’de Trinity College’de eğitimine devam eden Newton bir yandan da okulda çalışıyordu. Cambridge’de Copernicus ve Kepler’in teorileri göz ardı ediliyor, Galileo’nun çalışmaları tanınmıyordu ve Aristoteles felsefesi hakimdi. Cambridge’deki üç yıl boyunca cebir, geometri ve trigonometri dersleri aldı, Latince ve Eski Yunanca’yı öğrendi. Bu dönemde Galileo ve Kepler’in eserlerinden çok etkilendi. Ayrıca Descartes, Gassendi, Hobbes ve özellikle Boyle’ın felsefi çalışmalarını okudu. Fikirlerini yazdığı Quaestiones Quaedam Philosophicae (Bazı Felsefi Sorular) adlı defterinin başına Latince şu notu düşmüştür: “Plato arkadaşım, Aristoteles arkadaşım, ama en iyi arkadaşım gerçek.

Newton Cambridge’de geçirdiği yıllarda diğer öğrencilerden olan üstünlüğü fark edilememiş, dahiliğini veba salgını nedeniyle çiftlikte geçirdiği iki yılda göstermişti.

Londra’da başlayan veba salgını yüzünden 1665 yılı Ağustos ayında Cambridge kapatıldı ve Newton 1667 Mart’a kadar Woolsthorpe’taki çiftlikte kaldı. Veba salgını süresince çiftlikte geçirdiği zaman içerisinde kütle çekimi üzerine düşünmeye başladı. Çiftlikteki çalışmalarında diferansiyel ve integral hesaplamalarının temelini attı. Geçmişte alan, yay uzunluğu, tanjant bulma gibi eskiden kullanılan yöntemleri diferansiyel hesaplamayı temel alarak birleştirdi. Çiftlikte karanlık bir odada güneş ışığını bir prizmaya tutarak ışık tayfı oluşturmuş ve beyaz ışığın tek başına bir birim olmadığını fark etmiştir.

Newton Yasaları – Newtonun Hareket Kanunları

1. Yasa
Eylemsiz referans sistemi adı verilen öyle referans sistemleri seçebiliriz ki, bu sistemde bulunan bir parçacık üzerine bir net kuvvet etki etmiyorsa cismin hızında herhangi bir değişiklik olmaz. Bu yasa genellikle şu şekilde basitleştirilir: “Bir cisim üzerine dengelenmemiş bir dış kuvvet etkimedikçe, cisim hareket durumunu (durağanlık veya sabit hızlı hareket) korur.”
2. Yasa
Eylemsiz bir referans sisteminde, bir parçacık üzerindeki net kuvvet onun çizgisel momentumunun zaman ile değişimi ile orantılıdır: F = d (mv) / dt. Momentum(mv), kütle ile hızın çarpımına eşittir. Kuvvet ve momentum vektörel nicelikler olduğundan, net kuvvet cisim üzerine etki eden tüm kuvvetlerin vektörel toplamı ile bulunur. Bu yasa sıklıkla şu şekilde ifade edilir: “F=ma: Bir cisim üzerindeki net kuvvet, cismin kütlesi ile ivmesinin çarpımına eşittir.”
3. Yasa
Bir cisme, bir kuvvet etkiyorsa; cisimden kuvvete doğru eşit büyüklükte ve zıt yönde bir tepki kuvveti oluşur. Burada dikkat edilmesi gereken bu kuvvetlerin aynı doğrultu üzerinde olduğudur. Bu yasa çoğu zaman şu cümle ile basitleştirilebilir “Her etkiye karşılık eşit ve zıt bir tepki vardır.”

Cambridge’e dönüşü (1667 – 1696)

Cambridge 1667 yılında tekrar açılınca Newton üniversiteye geri döndü ve iki yıl sonra matematik profesörü oldu. 30 yıl boyunca Cambridge’de kalan Newton mektuplar yoluyla diğer bilim adamları ile konuşarak tek başına çalışmalarına devam etti. Bu süre içinde en büyük eseri olan Principia kitabını hazırladı ve tamamladı. Işık ile ilgili çiftlikte yaptığı deneyler sonucu mercekli teleskopların kusurlar yarattığını fark etti ve kendisi bir yansıtmalı teleskop geliştirdi. 1668′de bu teleskop buluşuyla bilim dünyasında büyük ilgi uyandırdı ve 1672′de Royal Society’nin üyesi oldu.

Principia’nın ilk basımı (1687)

Newton tarihin en önemli bilim eserlerinden biri olan Philosophiæ Naturalis Principia Mathematica (Doğa Felsefesinin Matematiksel İlkeleri) kitabını Latince yayınladı. Kitapta ispatlar geometri ile yapılmış, evrensel kütle çekimi açıklanmış ve cisimlerin kütleleri ile doğru orantılı, mesafeleri ile ters orantılı birbirlerini çektiklerini açıklamıştır.

Bu kitap Newton tarafından üç ana bölüme ayrılmıştır. Birinci bölümde Galileo’nun deneylerinden söz eder ve Kepler kanunlarını matematiksel olarak ispatlar. Bu bölümde kendi ismi ile anılan Newton hareket yasalarını açıkladı. İkinci bölümde akışkan içindeki hareketleri incelemiştir ve en iyi gemi tasarımı için öneriler ortaya çıkarmıştır. Bu bölümde dalga hareketlerini matematiksel incelemesi ilgi çekmiştir.

Bir teklif ile 1696 yılında Kraliyet darphanesinin müdürlüğünü alan Newton Londra’ya yerleşti. Bu işini çok ciddiye almıştı ve özellikle sahte paralara karşı büyük bir mücadele verdi. Londra’daki yaşamı hoşuna giden Newton akademik çalışmaları bir yana bırakarak 1703′te Royal Society’nin başına geçti ve ölümüne kadar bu görevde kaldı. 1705′te şövalyelik unvanı aldı. Newton 31 Mart 1727′de hayatını kaybetti ve Westminister Manastırı’nda gömüldü.

 


Isaac Newton

8 Şubat 2013 Cuma

Lazer Makas İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/lazer-makas.jpg

Lazer Makas İcadı

lazer makas Lazer Makas İcadı

lazer makas

Milattan önceki yıllarda dahi kullanılan makas, yüzyıllardır birçok el işlerinde kullanılan bir araçtır. Dikkat çekici bir özelliği de aslında makaslar tarihte hiç geliştirilmemiştir. Belki de geliştirilmeye açık bir icat değildir. Eski zamanlarda kullanılan makaslar kesici ağızlar ve bir yay yardımı ile çalışan çene yapısına sahipti. Şimdi ise ufak farklar ile eksen ve kaldıraç ilkesi ile dizayn ediliyor.

Makasların yüzyıllarca geliştirilmeden kullanılmasına dayanamayan bilim adamları ve mucitler, makas üzerine adapte ettiği bir lazer ile kesimi kolaylaştırmışlardır. Bahsettiğimiz gibi yıllardır geliştirilmeyen makas, artık bir nebze de olsa farklı tasarıma büründü.

Makas ile kesim yaparken düzgün kesmeniz gereken bir hattı yamuk kestiğiniz bir an mutlaka olmuştur. Ancak lazer makas icadı sayesinde artık tüm kesimleriniz kusursuz olacak. Makasa yerleştirilen bir lazer sayesinde kesmek istediğiniz düzlemi işaretlenmiş şekilde görebileceksiniz.


Lazer Makas İcadı

7 Şubat 2013 Perşembe

Esnek Pil İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/pil-tasarimi.jpg

Esnek Pil İcadı

pil tasarimi Esnek Pil İcadı

esnek pil tasarimi

Enerji denilince akıllara elektrik gelir elbette.. Elektrik depoladığımız ve ufak enerjiler ile çalışan aletleri kullanmak için ise pil dediğimiz elektrik depolama araçları kullanılır. 1800 yılında Alexandra Volta tarafından ilk pil icat edilmiştir. O günlerden bu yana aslında piller pek de değişmedi ancak teknoloji pil tasarımlarının da yenilenmesini ve farklı formlarda üretilmesini şart koştu.

Yukarıda gördüğünüz pil, esnek ve bir kağıt kadar ince olacak şekilde hazırlanmıştır. Kim bilir belki de hafif olması nedeniyle elektronik üretilecek birçok alette gelecekte kullanılacak..


Esnek Pil İcadı

Mini Televizyon İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/mini-tv.jpg

Mini Televizyon İcadı

mini tv Mini Televizyon İcadı

mini tv

Teknoloji geliştikçe elektronik aletlerin çoğalması ve mevcut kullanılan elektronik aygıtların geliştirilmesi oldukça hızlı bir hal almış durumda. Bunlardan biri de televizyon olmak üzere, ilk televizyon 1926 yılında Baird tarafından icat edilmiştir.

Televizyonun icadı ardından, televizyon zamanla “Plazma” , “LED” gibi teknolojilerle geliştirilmiştir. Boy boy televizyon üretimleri gerçekleşmiştir. Fakat bu televizyon biraz daha farklı. Çünkü mini tv tahmin ettiğinizden çok daha küçük boyutlarda.

Bir gözlük gibi takıp kullanabileceğiniz bu televizyon, gün içerisinde seyahatlerinizde sevdiğiniz televizyon yayınlarını kaçırmanızı engelleyerek sizi televizyon ile buluşturuyor. Mini TV sayesinde artık kaçırılan programlara son. Cebinizden çıkararak oldukça pratik şekilde televizyon izleyebilirsiniz.


Mini Televizyon İcadı

6 Şubat 2013 Çarşamba

Lazer Saat İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/lazer-saat.jpg

Lazer Saat İcadı

lazer saat

lazer saat

Zaman kavramı milattan önce 3000 yıllarına kadar dayanan bir bilim konusudur. Dünyadaki ilk zaman ölçümü başlığından daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Zamanın bu kadar değerli olduğu ve yıllarca araştırma konusu olan günümüzde, teknoloji sayesinde mekanik olarak üretilen saatler zaman içerisinde dijital olarak üretilmeye başlandı. Saat çeşitleri oldukça genişledi. Kimi zaman kilo ile satılan saat çeşitleri ve modelleri bu icat ile artık lazer teknolojisi ile bizim önümüze geliyor.

Lazeri herhangi bir yere tuttuğunuzda lazerin yansıdığı noktada güncel saat beliriyor ve saati öğrenmiş oluyorsunuz.


Lazer Saat İcadı