21 Nisan 2013 Pazar

Sperm Flash Disk İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/flash-disk.jpg

Sperm Flash Disk İcadı


flash disk Sperm Flash Disk İcadı

flash disk


Flash disk her bilgisayar kullanıcısının olmazsa olmaz veri depolama ekipmanıdır. Taşınabilir ve pratik kullanımı da günümüzde flash disk kullanımını oldukça yaygın hale getirmiştir. Bu nedenle kullanıcının ilgisini çekmek için çeşitli flash disk tasarımları yapılmıştır. bu tasarımlardan ilginç bir tanesini daha sizlere tanıtmak istiyoruz.


Dünyadaki ilk flash disk 2000 yılında IBM ve Singapurlu Trek Teknoloji Şirketi ile birlikte icat edilmiş ve satışa sunulmuştur.


Sperm flash disk görüntü itibari ile sperme benzeyen, üreticiler tarafından ilgi çekici bir tasarımda olan Flash disk üretilmiş. Bu flash disk ile arkadaşlarınızın yüzünde bir tebessüm oluşturabilirsiniz.


Sperm USB Bellek sizin genetik özelliklerinizi aktarmasa da sizin için önemli olan tüm belge ve bilgileri başka bilgisayar ve donanımlara taşır. Aşağıda bu flash diske ait özelliklere ulaşabilirsiniz. Bu flash diskin fiyatı yaklaşık 20 dolar civarındadır.


Kapasite : 8 GB

USB: 2.0

Uyumluluk: Windows XP, 7, Vista, Mac


Sperm Flash Disk İcadı

Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/cikolata.jpg

Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata Yapımı


cikolata Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata

çikolata


Dünyada ilk deve sütünden yapılan çikolata Dubai’de Al Nassma Chocolate firması tarafından yapılmıştır. Dünyanın ilk deve sütlü çikolatasını üreten Al Nassma firması, Arap, Avrupa, Japonya ve ABD’ye açılmayı planlıyor.


Alman ve Köln şehrinden Martin van Almsick Dubai ‘de yaptığı ilk deve sütü ile yapılmış çikolata ile ses getirdi.


 


Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Al Nassma’nın Genel Müdürü Martin Van Almsick, deve sütlü çikolatasını, ilk Suudi Arabistan’da, daha sonra sırayla Bahreyn, Katar, Kuveyt ve ABD’de piyasaya sürmeyi planladıklarını açıkladı. Al Nassma, ürünlerini satmak için İngiliz Harrods mağazaları ve San Francisco’dan Chocolate Covered’la görüşüyor. Dubai Emiri El Mahdum’un sahibi olduğu şirket, yılda 100 ton çikolata üretmeyi amaçlıyor.


Dünya’nın deve sütüyle yapılan ilk çikolatası 2008 yılından beri Dubai’de bir Alman tarafından imal ediliyor. Çöl ortasında ‘Camelicious Farm’ isimli deve çiftliğinin sahibi Köln’lü Martin van Almsick bir yıldan beri burada deve sütüyle çikolata üretiyor.


Dubai’de gökdelenlerini geride bırakıp otoyolda seyrinize devam ettiğinizde sağınızda ve solunuzda, ta ki otoyol levhaları ‘Exit 26′ ile vaha şehri Al Ain’e çıkışı verene kadar uçsuz bucaksız çölden başka bir şey göremiyorsunuz. Aydaki arazi görünümüne benzer bu bölgede Martin van Almsick şakavari tabiri ile develer için beş yıldızlı bir otel işletiyor. Yani Köln’lü Martin’in deve çiftliği ‘Camelicios Farm’.


‘Al Nassma’ isimli şirketin sahibi Martin van Almsick enternasyonal ekibi ile burada bir yıldan beri dünyanın tek deve sütü çikolatası imalatı yapıyor. Almsick’in en önemli işçileri çikolata üretiminin temel maddesi (hergün iki ila on litre kadar) sütü veren 3000 dişi deve.


Ortalama olarak 2000 litre deve sütünden 200 kilogram süttozu elde ediliyor. Elde edilen süt tozu uçakla Viyana’ya gönderilerek burda Madagaskar’dan getirtilen vanilya, Gana’dan getirtilen kakao ve Fildişi’nden gizli bazı maddelerle karıştırılarak tam sütlü beyaz çikolata üretiliyor. Ağızda eriyiveren çikolatada hissedilen hafif tuzluluk ilk defa yiyenleri önce biraz şaşırtıyor.


Martin van Almsick ürettikleri çikolata tadının tüketenler tarafından unutulmadığını, bu yüzden satışlarının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Özellikle Birleşik Amerika Devletlerinde ve Asya’da çok satıldığını belirten Almsick, Dubai kralı Şeyh Muhammed bin Raşid Al-Maktum’un da bu çikolatayı çok sevdiğini ifade etti.


Dünyanın tek deve çikolatasının bir paketi 25 Dirhem’e yani yaklaşık 5 Euro’ya satılıyor. Tam sütlü, hurmalı, portakallı, makadam fıstıklı ve yüzde 70 kakaolu Arabia olarak beş ayrı çeşidi üretiliyor. Martin van Almsick tarafından üretilen deve çikolatasını halen Almanya’da satın almak mümkün değil. ‘Taze esinti’ ismi verilen deve sütü çikolatasından yemek isteyenler Dubai’ye gitmek, ya da oradan yolu geçiyorsa Dubai havaalanında kısa bir mola vermek zorunda.


Kaynak: AA, Dünya bülteni



Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata

Vajinismustan Kurtulmak Sizin Elinizde

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/vajinismus.jpg

vajinismus Vajinismustan Kurtulmak Sizin Elinizde

vajinismus


Vajinismus, kadının elinde olmadan tamamen isteği dışında cinsel birliktelik esnasında eşini geri itmesi, bacaklarını birleştirmesi ve devamında cinsel ilişkiyi sonlandırması olarak adlandırılabilir.


Çoğu kadın vajinismus olduğunu kabul etmek istemez. Ya da bu sorunu yok gibi davranabilir ve zamanla kendiliğinden geçeceğine inanır.


Vajinismusta her geçen gün birlikteliklerin ve evliliklerin olumsuz bir yöne gitmesine neden olur. bu nedenle vajinismus sorunu yaşayan kadınların bütün korku ve kaygılarını bir yana bırakarak güvenilir bir uzmandan yardım almaları en doğru yaklaşımdır.


Aşağıdaki videoda op. Dr. Ayşe Duman vajinismus hakkında bilgi veriyor



Kişi kendinde vajinismus olduğunu nasıl anlar?


Aşağıda sıralanan belirtilerin bir ya da birkaçını yaşıyor olmak vajinismusun bir belirtisi olabilir;


  • Evlendikten sonra ilk gece birlikte olamamak

  • Erkek cinsel organının kadının vajinasına gireceği zaman aşırı ağrı ve acıya maruz kalması

  • Korku ve kaygılardan dolayı cinsel birliktelikten kaçınma

  • Cinsel birleşme anında bacaklarda, vajina bölgesinde kasılma ve nefes alış verişlerinde tıkanma

  • Hiçbir nedeni olmaksızın ortaya çıkan cinsel ağrılar

  • Cinsel birliktelik anında batma ve yanma hissi

  • Jinekolojik muayene sırasında ve tampon uygulamalarında zorlanma

Birçok kadında isteyerek cinsel birliktelik anında ağrı ve acı hissi ortaya çıkmaktadır. Bazı kadınlarda kanama korkusu ve eşiyle alakalı başka problemlerden dolayı cinsel birliktelik anında kasılmalar oluşur. Bu nedenlerden dolayı kadın cinsel ilişkiye girmek istemez. Bu sorunlar vajinismus ile alakalı değildir ve kesinlikle karıştırılmamalıdır. vajinismus hastalarında cinsel ilişki arzulanmasına rağmen istem dışı kasılmalardan dolayı birliktelik gerçekleşemez ya da çok zor şartlar altında gerçekleşir.


Vajinismusun görülme olasılığı nedir?


Soruna genel olara bakılacak olursa neredeyse 10 kadından 1’ inde vajinismus sorunu görülmektedir. Ancak bu sayı daha da fazla olabilir. Çünkü çoğu vajinismus hastası bu sorunu kendi içinde yaşamakta ve hiç kimse ile paylaşamamaktadır.



Vajinismustan Kurtulmak Sizin Elinizde

Dünyadaki İlk Kalorifer Sistemi Kullanılan Saray

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/ishakpasa-sarayi.jpg

Dünyanın İlk Kalorifer Sistemi Kullanılan Sarayı


ishakpasa sarayi Dünyanın İlk Kalorifer Sistemi Kullanılan Sarayı

ishak paşa sarayı


Dünyada kalorifer sisteminin kullanıldığı ilk saray İshak Paşa Sarayı ‘dır. İshak Paşa Sarayı, Ağrı ilinin Doğubeyazıt ilçesinde bulunmaktadır. Sarp kayalar üzerinde yapılmış olan bu saray ilk kaloriferli saray olarak bilinir.


İshak Paşa Sarayı, kartal yuvasını andıran 116 odalı bu saray aslında türbesi, cami, surları, iç ve dış avluları, divan ve harem salonları, koğuşları ile bir bey kalesidir. İshak Paşa Sarayı, 1685 yılında Doğubeyazıt Sancak Beyi Çolak Abdi Paşa tarafından inşaatı başlatılmıştır. İnşaatın bitimi Çolak Abdi Paşa’nın oğlu Çıldır Valisi İshak Paşa ve torunu Mehmet Paşa tarafından 1784 yılında bitirilmiştir. 7.600 m² bir sahada yapılan sarayın inşaatı tam 99 yıl sürmüştür.


Türk mimarisinin en güzel örneklerinden olan İshakpaşa Sarayı; Türkistan, Selçuklu ve Osmanlı mimari özelliklerini birleştiren bir yapıdır. Caminin kubbeleri Türkistan kubbeleri gibidir. Saray Topkapı Sarayı’nı andırır, kapıları ise Selçuklu stilindedir.


İshakpaşa Sarayı, 50 x 115 metre alanı kapsayan sarayın Harem Dairesi iki katlı, diğer bölümleri tek katlı idi. Günümüzde ikinci kat tamamen yıkılmış durumdadır. Saraya ancak doğudaki tepeden açılan bir kapıdan girilir. Diğer tarafları 20-30 metre yükseklikte sağlam duvarlarla çevrilidir. Kapıdan, önce dış avluya girilir. Dış avlunun etrafında uşak ve seyis odaları ve tavlalar vardır. Dış avludan iç avluya kemerli tak şeklinde büyük bir kapıdan girilir. İç avluda çeşitli odalar ve koğuşlar vardır. Ortadaki harem dairesinin duvarlarında İshak Paşa’yı öven yazılar bulunmaktadır. Kapının iki yanında iki aslan heykeli vardır. Divan odası ise 20 metre genişlik ve 30 metre uzunluktadır.


Aynı zamanda, dünyanın ilk kalorifer tesisatı döşenen sarayıdır.


Eskiden sarayın olduğu yer, sarayın tam ortada bulunduğu bir yerleşim merkeziydi. Ova tarafında evler, diğer yanlarda camiler, mezarlık ve diğer yapılar vardı. Fakat bu yapıların hepsi yıkılmıştır. Saray son yıllarda yapılan tamirat ile tamamen yıkılmaktan kurtarılmıştır.


Kaynak: Wikipedia



Dünyadaki İlk Kalorifer Sistemi Kullanılan Saray

18 Nisan 2013 Perşembe

Winamp Mp3 Çalar İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/winamp-mp3.jpg

winamp mp3 Winamp Mp3 Çalar İcadı

winamp mp3 çalar


Bilgisayarları 1995 yıllarında kullanmaya başladığımızda müzik dinlemek için winamp programını kullanırdık. Yıllardır popüler bir medya oynatıcısı olan bu programı bilmeyen bilgisayar kullanıcısı yoktur herhalde..


Yıllardır kullandığımız bu medya oynatıcısı artık mp3 çalar şeklinde karşımıza gelmekte. Son yıllarda hemen hemen herkesin kullandığı mp3 çalarlar için, artık winamp görünümünde bir tasarım yapılmış. Default skin şeklinde hazırlanan bu tasarım için skin değiştirmek mümkün mü acaba?



Winamp Mp3 Çalar İcadı

13 Nisan 2013 Cumartesi

Tüp Bebek Tedavisinde Merak Edilen Sorular

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/tup-bebek.jpg

 


tup bebek Tüp Bebek Tedavisinde Merak Edilen Sorular

tüp bebek


Tüp bebek nedir?


Baba aydından elde edilen spermler ile anne adayından elde dilen yumurtaların laboratuvar ortamında döllenmesini sağlayan bir uygulamadır.


Tüp bebek tedavisinde yaş sınırı var mıdır?


Tüp bebek tedavisi 45 yaşlarına kadar uygulanabilen bir tedavi yöntemidir. Ancak 40 yaşından sonra

tedavinin başarısı büyük ölçüde azalmaktadır.


Tüp bebek tedavisinin aşamaları nelerdir?


 


  • Yumurtaların uyarılması

  • Yumurta toplanması

  • Yumurta ve spermin döllenmesi

  • Döllenen yumurtanın yani embriyoların anne rahmine transfer edilmesi

Aşağıdaki videoda Prof. Dr. Bülent Tıraş tüp bebek aşamalarını detaylı şekilde anlatmaktadır



Baba adayında şayet sperm sayısı çok az ise ya da hiç bulunamamış ise ne yapılmalıdır?


Sperm sayısı az olan baba adaylarında mikroenjeksiyon tekniği kullanılmaktadır. Ancak hiç sperm bulunamamış ise cerrahi işlemler ile testislerden sperm elde edilebilir.


Tüp bebek tedavisi cinsel birlikteliği etkiler mi?


Genelde adaylara gebelik testi yapılana ve sonuç alınana kadar cinsel birliktelik yasaklanmaktadır.


Tüp bebek tedavisinde uygulanan ilaçların zararı var mıdır?


Tüp bebek tedavisinde anne adayına uygulanan ilaçların hiçbir zararı kanıtlanmamıştır. Kanser olasılığı gibi bir durum söz konusu değildir. Uygulanan ilaçların en önemli riski yumurtalarda aşırı uyarılmadır.


Tüp bebek tedavisi sonucu dış gebelik gelişebilir mi?


Çok düşük ihtimaller ile dış gebelik gelişme riski vardır.


Tüp bebek tedavisi ne kadar zamanda tamamlanır?


Tedavinin başlangıç günü ile gebelik testi yapıldığı gün yaklaşık olarak bir ay kadar sürer. Aşağıdaki videoda Prod. Dr. Bülent Tıraş tedavinin ne kadar süreceği hakkında detaylı bilgi vermektedir



Tüp bebek tedavisi ile oluşan gebeliklerin düşük riski diğer gebeliklere göre daha fazla mıdır?


Diğer gebeliklere oranla daha fazla değildir.


Tüp bebek tedavisi kaç defa denenebilir?


Tüp bebek tedavilerinde uygulanan 3 denemeden sonra gebelik şansında düşüş yaşanabilir. Ancak daha sonraki denemelerde de gebeliğin oluşma ihtimali vardır.



Tüp Bebek Tedavisinde Merak Edilen Sorular

7 Nisan 2013 Pazar

Dünyadaki İlk Telgraf

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/ilk-telgraf.jpg

Dünyadaki İlk Telgraf


ilk telgraf Dünyadaki İlk Telgraf

ilk telgraf


Dünyadaki ilk telgraf Samuel Morse tarafından 1837 yılında icat edilmiştir. Telgrafın icadı ile haberleşme anlamında büyük bir gelişme yaşanmıştır. Çünkü telgraf, elektrik ile çalışan ilk haberleşme aracı olarak bilinir. Morse 1937 yılında telgrafın patentini de almıştır.


1830 yılında Amerikalı Joseph Henry, elektrik akımını teller vasıtasıyla uzaklara taşıyıp, oradaki bir zili çalıştırdı. Zil bir elektromıknatısa bağlı olarak çalışmaktaydı. Bu elektrikli telgrafın icadı için bir sinyaldi.


1832 yılında Amerikalı ressam Samuel Morse, bir yolculuk sırasında kendisine elektro mıknatıstan söz eden bir yolcuyla tanışmıştı. Telgraf üstünde zaten çalışmaları olan Morse, bu sefer elektro mıknatıslı telgraf için çalışmaya başladı. 1835 yılında, Morse ilk elektromıknatıslı telgrafını yaptı. O telgrafta bulunan elektromıknatısa başlı bir kalem vardı. Bu kalem kağıt bir şerit üzerine elektro mıknatıstan aldığı hareketle zig zag çizgiler çiziyordu. Bu sistem pek başarılı değildi.


Samuel Morse, daha sonra Morse ve yardımcısı Vail bunu geliştirdiler. Nokta ve çizgilerden oluşan bir kodlama sistemi ortaya çıkardılar. Bu kodlama sistemi, daha sonra tüm dünyada kabul gören Mors alfabesiydi.  O yıllarda telgraf en popüler iletişim aracı oldu.


A.B.D.’den araştırmacı Samuel Mors bulduğu aleti Amerika ve Avrupa’da yardımcı olacak devlet bulamadığı için İstanbul’a gelmiş ve Sultan Abdülmecit Han’dan yakın ilgi görmüştü.


Varna’dan Saray’a kadar gelen hat tamamlanınca Sultan’a “Emredin yazalım!” Sultan’ın “Beklenen gemi geldi mi? Avrupa ne hal içindedir?” sözleri, vericiyle Varna’ya ulaşmış ve hayretler içinde gelen cevap Sultan’a ulaştırılmıştır. Sultan “Maşallah, Maşallah!” diyerek Mors’a elmaslı bir madalya ile üzerinde Abdülmecit Han’ın imzası olan patent verilerek taltif edilmiştir. (1855)”


Dünyadaki İlk Telgraf Hattı


İlk telgraf hattı ise 1843 yılında Washington, D.C. ile Baltimore, Maryland arasına çekildi.


Telgraf Nasıl Çalışır?


Elektrikli telgraflar, bir verici, bir alıcı ve ikisi arasına çekilmiş elektrik hattından meydana gelir. Vericiye maniple denir. Maniple, telgraf şebekesindeki elektrik akımını açıp kapayan anahtarlardır. Manipleye basınca devre tamamlanır ve telgraf şebekesinden akım geçer.


Karşı tarafta ise alıcılar vardır. Alıcılar, elektro mıknatıs bobinlerden yapılmışlardır. Elektro mıknatısın karşısında ileri geri hareket edebilen madeni bir çubuk vardır. Bu çubuk elektro mıknatıstan akım geçtiği zaman hareket eder. Çubuğun ucundaki mürekkepli kalem bir kağıt şerit üzerine nokta (.) veya çizgi (-) şeklinde şekiller çizer.


Sesle çalışan alıcılar da vardır. Bunlar kağıt bir şeride yazı yazmak yerine, sert bir cisme vurarak tıkırtı çıkarırlar. Tecrübeli telgraf operatörleri , bu tıkırtıları dinleyerek mesajı çözerler. Burada kısa tıkırtı nokta (.), uzun tıkırtı çizgi (-) anlamına gelmektedir.


Samuel Morse tarafından, telgraf yoluyla yollanmış ilk mesaj; 1844. Mesajda İngilizce “Tanrı ne yaptı ?” yazmaktadır.



Dünyadaki İlk Telgraf

Dünyadaki İlk Direksiyon Dersi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/ilk-direksiyon-dersi.jpg

Dünyadaki İlk Direksiyon Dersi


ilk direksiyon dersi Dünyadaki İlk Direksiyon Dersi

ilk direksiyon dersi


Dünyadaki ilk direksiyon dersi 1900 yılı Temmuz ayı itibari ile İngiltere’nin Londra şehrinde Motor Carriage Supply Co. şirketi tarafından verilmeye başlanmıştır.


Hatırlayacağınız üzere ilk sürücü belgesi sahibi günümüz otomobillerinin muciti olarak görülen, Karl Benz ‘dir. İcat etmiş olduğu araç Motorwagen ‘in çıkarttığı gürültü ve rahatsızlık yüzünden Mannheim vatandaşları Benz’den şikayetçi olmuştur. Ardından Karl Benz, yetkili kurumlardan kamu alanlarında arabasını kullanabilmesine olanak tanıyan bir izin belgesi almıştır. Tarihteki ilk ehliyet olarak da bilinir.


Londra’da Motor Carriage Supply Co. şirketi, 1900 yılı Haziran ayından itibaren direksiyon dersleri vermeye başladı. Bu dersler tarihte ilk defa direksiyon dersi verilmesi olarak geçmektedir. Şirketin öğretmeni, bir bayan öğrenci tarafından “sabırlı, ısrarlı ve cesaret verici” olarak nitelendirilen Bay Harkinson’du. Şirket, direksiyon derslerini ek iş olarak veriyordu. Çünkü, The Motor Carriage Supply Co., Londra’nın gerçek anlamda ilk servis istasyonuydu.


Günümüzde direksiyon dersleri, çeşitli sürücü kursları tarafından ehliyet alınması için çeşitli dersler verilerek yapılmaktadır.



Dünyadaki İlk Direksiyon Dersi

Dünyadaki İlk Boşanma Davası

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/ilk-bosanma.jpg

Dünyadaki İlk Boşanma Davası


ilk bosanma Dünyadaki İlk Boşanma

ilk boşanma davası


Dünyadaki ilk boşanma davası 1546 yılında, İngiltere ‘de Lady Sadleir ile, ilk kocası Mr. Barr arasında yapılmıştır.


Dünyada resmi yasalarla ilk boşanma 1546 yılında gerçekleşti. Lady Sadleir, ilk kocası Mr. Barr’ın, bir gün Standon şehrinde ortadan kaybolması ve bir daha görünmemesi üzerine beklemiş, aradan yıllar geçtikten sonra, Sir Ralp Sadleir ile ikinci evliliğini yapmıştı. Ancak bu evlilik gerçekleştikten sonra, evliliğin mutlu günlerinde, Margaret Sadleir’in eşi, hiç beklenmedik bir biçimde ortaya çıktı.


Bu durumda Sadleir 2 evlilik yapmış oluyor ve yasalar gereği 2. evliliği geçersiz sayılıyordu. Kilise, bu durumda Leydi Sadleir’in ikinci evliliğinin geçersiz olacağını ve ilk eşine dönmesi gerektiğini ileri sürdü. Oysa şanssız kadın, ikinci evliliğini hiçbir art niyeti olmadan, ilk eşinin öldüğüne kesinlikle inandığı için yapmıştı.


Bu durumu göz önüne alan ve inceleyen İngiliz Parlamentosu, özel bir yasa çıkartarak Margaret Sadleir’i ilk eşinden boşanmış sayarak ikinci evliliğini geçerli gördü. Bu sayede ilk boşanma olarak tarihte yer aldı.


Lady Sadleir, çok yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmişti. Mr. Barr’la evlendiği zaman da bir kafeteryada bulaşıkçı olarak çalışıyordu. Dünyadaki ilk boşanma davası bittikten sonra, İkinci evliliği ise gerçek bir mutluluk içinde geçti. Mutluluklarını perçinleyen yedi güzel çocuğun yanı sıra Kral VIII. Henry’nin en güvendiği bakanlarından biri olan kocası, İngiltere’nin en zengin kişilerindendi. Öyle ki Sir Sadleir, 1587 yılında öldüğünde, Lady Sadleir, gerçek servetinin ne kadar olduğunu bile bilmiyordu.


 



Dünyadaki İlk Boşanma Davası