12 Aralık 2012 Çarşamba

Alışverişte Yeni Dönem E-Ticaret

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/eticaret.jpg

eticaret Alışverişte Yeni Dönem E Ticaret

eticaret

Parayı harcamak için kazanan eli cömert insanlardan, en cimri insan tipine kadar da düşünseniz her insan mutlaka en azından ihtiyaçları için birtakım alışveriş yapmak durumundadır. Bu alışverişler giyim, gıda, eğlence vb.. aklınıza gelebilecek her alanda olabilir. Eskiden mağaza mağaza dolaşıp istediğiniz ürünü bulamadığınız mutlaka olmuştur. Ancak artık bu dönem geride kaldı ve eticaret dönemine geçildi.

Artık mağaza mağaza dolaşmak yerine, evinizde çayınızı, kahvenizi yudumlayıp ayaklarınızı uzatarak bilgisayarınızdan alışverişin keyfini yaşama imkanınız var. Bu imkan e-ticaret sisteminin, internetin yaygınlaşması ile geliştirilmiş ve artık her alanda alışverişinizi yapabileceğiniz bir hal almıştır.

e-ticaret sayesinde artık satıcılar da uzanamadıkları mesafelere kolayca erişebiliyor. Bu sayede pazar payı oldukça artıyor. Hatta dünyanın diğer ucuna kadar alışveriş imkanı doğuyor. Bu bağlamda eticaret hem müşterinin istediği ürünü yorulmadan bulmasına, hem de ihtiyacına yönelik birçok alternatif ürünü bir arada karşılaştırmalı olarak seçebilmesi imkanını sağlamaktadır.

Yapılan tüm bu alışverişlerde e-ticaret sistemi ile artık raporlama, alım ve satım işlemlerinde gerçek ve birebir istatistik bilgisi kaydı tutulabilmektedir. Bu sayede firmaların gerçek oranlar üzerinden çok daha doğru kararlar almasında katkıda bulunulmaktadır.

İnsanların artık evinde çoğu sitede bulunan ücretsiz kargo seçenekleri ile e-ticaret yöntemine yönelmesi de oldukça doğal gelşecektir sizlere. Düşünün 500 metre uzaktaki marketten bir deterjanı almak yerine, bilgisayarınızdan vereceğiniz sipariş ile kapınıza kadar ürününüz gelebiliyor.

 


Alışverişte Yeni Dönem E-Ticaret

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder