3 Temmuz 2014 Perşembe

Dünyadaki İlk Borsa

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2014/07/ilk-borsa.jpg

Dünyadaki İlk Borsa


ilk borsa Dünyadaki İlk Borsa

ilk borsa


Dünyadaki ilk borsa Türkiye’de Kütahya ili sınırları içerisinde kalan eski yerleşim yeri Aizanoi ‘de kurulmuştur.


Roma İmparatorluğu döneminde Dioeletianus enflasyon ile mücadele etmek için bazı ürün ve mallar için satış bedelleri yayınlamıştır. Bu bedeller taş bloklar üzerine kazınmış ve bu şekilde yayınlanmıştır. Kütahya’nın Çavdarhisar ilçesine bağlı olan bu bölge dünyadaki ilk borsa olma özelliği taşımaktadır.


Günümüzdeki borsa sistemini düşünürsek, gıda pazarı ise ilk kez milattan sonra 250 yılında kurulmuştur. Bu tarihten 50 yıl kadar sonrasında borsa işlemleri yapılmaya başlanmış ve enflasyon ile mücadele edilmiştir. Bu sayede fahiş fiyatlandırmanın önüne geçilmeye çalışılmıştır.


Gerçek anlamda ilk borsa 1531 yılında kurulmuştur. Dünyadaki ilk borsa binası olarak da 1613 yılında Amsterdam’da açılan bir bina olarak bilinir.


Günümüzde Aizanoi birçok turistin ilgisini çekmektedir. Bu bölgeye her sene gelen turistler bu bölgeyi 2. Efes olarak bilir. Ayrıca dünyada en sağlam olarak kalan en eski olan Zeus Tapınağı, stadyum, tiyatro, hamam, sütunlu cadde ve ilk borsa burada yer almaktadır.


dünyanın ilk borsası, tarihte ilk borsa binası, ilk borsa nerede kuruldu, ilk borsa binası nerededir, tarihte bilinen ilk borsa binasi, dünyada ilk borsa konuları hakkında bilgiler bulabilirsiniz.



Dünyadaki İlk Borsa
borsa, ilk borsa, ilk borsa binası, ilk borsa nerede kuruldu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder