8 Şubat 2013 Cuma

Lazer Makas İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/lazer-makas.jpg

Lazer Makas İcadı

lazer makas Lazer Makas İcadı

lazer makas

Milattan önceki yıllarda dahi kullanılan makas, yüzyıllardır birçok el işlerinde kullanılan bir araçtır. Dikkat çekici bir özelliği de aslında makaslar tarihte hiç geliştirilmemiştir. Belki de geliştirilmeye açık bir icat değildir. Eski zamanlarda kullanılan makaslar kesici ağızlar ve bir yay yardımı ile çalışan çene yapısına sahipti. Şimdi ise ufak farklar ile eksen ve kaldıraç ilkesi ile dizayn ediliyor.

Makasların yüzyıllarca geliştirilmeden kullanılmasına dayanamayan bilim adamları ve mucitler, makas üzerine adapte ettiği bir lazer ile kesimi kolaylaştırmışlardır. Bahsettiğimiz gibi yıllardır geliştirilmeyen makas, artık bir nebze de olsa farklı tasarıma büründü.

Makas ile kesim yaparken düzgün kesmeniz gereken bir hattı yamuk kestiğiniz bir an mutlaka olmuştur. Ancak lazer makas icadı sayesinde artık tüm kesimleriniz kusursuz olacak. Makasa yerleştirilen bir lazer sayesinde kesmek istediğiniz düzlemi işaretlenmiş şekilde görebileceksiniz.


Lazer Makas İcadı

2 yorum:

  1. kimin icat ettiği yazmıyor burda

    YanıtlaSil
  2. kimin icat ettiği yazmıyor çünkü ben icat ettim. bir şey icat etmem gerekiyordu bende lazerli makası icat ettim ve daha 7.sınıfa gidiyorum. yani bunun için bilim adamı yada mucit olmak gerekmiyor

    YanıtlaSil