21 Şubat 2013 Perşembe

SEO Uyumlu Web Siteleri

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/02/seo.jpg

seo SEO Uyumlu Web Siteleri

seo

Evet, şimdi artık ilk uygulamamız için gerçek bir alan oluşturabiliriz. Açılan ekrandan Create Application (Uygulama oluştur) butonuna basıyoruz.

Google App Engine, ücretsiz olarak dağıttığı alan için sizi doğrulamak istiyor. Bunun için ise SMS ile doğrulama yapacak. Bu bir kereye mahsus. Yukarıda görülen ekranda Country kısmındaki listede Türkiye yok. Ancak Other menüsü varsayılan olarak seçili gelmektedir. Buraya dokunmadan Mobile Number kısmına cep telefon numaramızı başına Türkiye’ nin kodu olan +90 koyarak giriyoruz, yani mesela şöyle: +90 532 123 4567. (Elbette yurt dışında yaşıyorsanız oradaki ülke kodu ve numaranızı giriniz).

Daha sonra belirttiğimiz numaramızı tekrar kontrol ettikten sonra Send butonuna basarak telefonumuz Google’ den gelecek aktivasyon kodunun gelmesini bekliyoruz.*Bu aşamaya kadar geldiyseniz, bundan böyle e-mail adresinize tanımlı olan bu appspot hesabında 20 adede kadar ücretsiz ve reklamsız web alanınız var. Bu web alanları 500MB kotalıdır.

Tamamen Google sunucuları üzerinde ve temel web sayfası ihtiyaçlarınızın fazlasıyla üzerinde hizmet sunmaktadır. Web sitelerinizi Google dostu yapmak için seo çalışmalarına ihtiyacınız vardır. Buraya kadar yapılan işlemler gözünüzü korkutmasın bir sefere mahsustur. Şimdi ise oluşturduğumuz bu alana bölüm 8′de işlediğimiz ziyaretçi defterimizi yükleyelim. Esas işimiz bundan sonra başlıyor.

Şimdi tekrar masaüstümüze dönüp bölüm 8′ de hazırladığımız projenin bulunduğu projem8 isimli klasörümüzün yeni bir kopyasını oluşturarak, klasörün ismini ziyaretci-defteri olarak değiştiriyoruz. Sonra klasörün içine girip app.yaml dosyamızı açarak projem8 yazan yerin de ziyaretci-defteri olarak değiştiriyoruz.

Versiyon numarasına dokunmuyoruz. İlk projemiz varsayılan olarak 1. versiyondur. İleride projemizi geliştirir isek, yeni versiyon numaralarını versiyon alanına yazacağız. Google App Engine her versiyonumuzu ayrı saklayıp istediğimiz versiyonumuzu yayınlamamıza olanak verir.


SEO Uyumlu Web Siteleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder