2 Mart 2013 Cumartesi

Dünyadaki İlk 3D Kalem

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/3d-kalem.jpg

Dünyadaki İlk 3D Kalem

3d kalem Dünyadaki İlk 3D Kalem

3d kalem

WoobleWorks isimli firma dünyanın ilk 3D kalemini tüketicilerle sundu. Kullanıcılar, 3Doodler ismi verilen 18 cm uzunluğunda ve 220 gram ağırlığındaki kalemle, kendi hayallerinde canlandırdıkları ürünleri 3 boyutlu olarak çizebiliyorlar.

3Doodler isimli ilk 3d kalem 18 cm uzunluğunda ve 24 mm kalınlığında ve 220 gr ağırlığında.

WobbleWorks, 3Doodler’ı pazara sunmak için 30.000 $ bulmak istese de ilk günden yarım milyon doları gördü. Kickstarter projesinin finansman aşamasının sonlanmasına 32 gün kala, WobbleWorks’ün 3Doodler’ı hayata geçecek gibi duruyor. 50 $ ve üzeri bağış yapan herkes bir 3Doodler’a sahip olacak. Onun haricinde, kalem üretildiğinde piyasaya kaç paradan sürüleceği henüz bilinmiyor.

WobbleWorks adlı bir firma, kullanıcıların kendi 3D ürünlerini “çizebildikleri” bir 3D kalemin tanıtımını yaptı. Kalemin adı ise 3Doodler.

3Doodler adlı ürün, dün bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıktı ve kısa sürede gelişim ve üretim aşamalarında şirkete finansman sağlayacak miktarı toplamayı başardı. Kalem, ABS plastiği önce ısıtıp, sonra soğutuyor. Kullanıcı isterse bir yüzey üzerinde çizim yapabilir, isterse de havaya çizim yapabilir. WobbleWorks’ün gelecek planları arasında şablonları websitesinden kullanıcılara sunmak da bulunuyor. Aynı yukarıda gördüğünüz Eiffel Kulesi örneğinde olduğu gibi.


Dünyadaki İlk 3D Kalem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder