14 Mart 2013 Perşembe

Dünyadaki İlk 3D Yazıcı İle Üretilen İmplant Kafatası

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/implant.jpg

Dünyadaki İlk 3D Ya ıcı İle Üretilen İmplant


implant Dünyadaki İlk 3D Ya ıcı İle Üretilen İmplant Kafatası

implant


Dünyadaki ilk 3d ya ıcı ile üretilen implantı Connecticut merke li Oxford Performance Materials şirketi tarafından ha ırlandı ve bir hastanın kafatasının yü de 75 gibi bir oranı onarıldı.


Bir hastanın kafatasının yü de 75’i, üç boyutlu ya ıcıdan çıkarılan implantla onarıldı.


Üç boyutlu ya ıcı teknolojisi artık teknolojiyle sağlığı inanılma keşiflerle biraraya getiriyor. ABD ’de bir hastanın kafatasının yü de 75’i, üç boyutlu ya ıcıdan çıkarılan implantla onarıldı.  Connecticut merke li Oxford Performance Materials şirketinin geliştirdiği kafatası implantı, 3 boyutlu ya ıcı teknolojisi kullanılarak ultra yüksek performanslı polimerden yapıldı.


ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA, geçen ay şirketin geliştirdiği teknolojiye onay vererek 3 boyutlu ya ıcıdan “çıkan” implantın kullanılmasının yolunu açtı. 4 Mart’ta yapılan operasyonda, kişiye ö el olarak üretilen implant ilk ke bir hastanın kafatasının yü de 75’iyle değiştirildi.  Hücre ve kemik gelişimi destekleniyor  Biliminsanları, önce hastanın kafatasını tarayıp, bilgisayar ortamında bir model ha ırladılar. Modelin detaylı ve hatası olması, kemiklerin kaynamasını kolaylaştıracak bir “kalıp” üretilmesini sağladı.


İmplantların yapıldığı, “polyetherketoneketone” maddesi, hücre ve kemik gelişimini teşvik ediyor.  İki haftada ha ır!  Şirket, hastanın taramalarının alınmasıyla iki hafta içinde implant yapılabileceğini, sadece ABD’de her ay 500 kadar hastanın bu implantları kullanabileceğini belirtti. Şirketin başkanı Scott DeFelice, “3 boyutlu ya ıcı teknolojisi, herhangi bir kemiğin implantla yer değiştirilmesi imkânını veriyor. Eğer beynin hemen yanındaki kemikleri üretebiliyorsanı , vücudun geri kalanı için bu çok or olma . Bu teknoloji ameliyat süresini kısaltıyor, daha a riskli daha a maliyetli” dedi.


İmplant, vücut içerisine ve canlı dokulara yerleştirilen cansı maddeleri ifade eder.


Kaynak: Milliyet



Dünyadaki İlk 3D Ya ıcı İle Üretilen İmplant Kafatası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder