21 Nisan 2013 Pazar

Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/04/cikolata.jpg

Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata Yapımı


cikolata Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata

çikolata


Dünyada ilk deve sütünden yapılan çikolata Dubai’de Al Nassma Chocolate firması tarafından yapılmıştır. Dünyanın ilk deve sütlü çikolatasını üreten Al Nassma firması, Arap, Avrupa, Japonya ve ABD’ye açılmayı planlıyor.


Alman ve Köln şehrinden Martin van Almsick Dubai ‘de yaptığı ilk deve sütü ile yapılmış çikolata ile ses getirdi.


 


Birleşik Arap Emirlikleri şirketi Al Nassma’nın Genel Müdürü Martin Van Almsick, deve sütlü çikolatasını, ilk Suudi Arabistan’da, daha sonra sırayla Bahreyn, Katar, Kuveyt ve ABD’de piyasaya sürmeyi planladıklarını açıkladı. Al Nassma, ürünlerini satmak için İngiliz Harrods mağazaları ve San Francisco’dan Chocolate Covered’la görüşüyor. Dubai Emiri El Mahdum’un sahibi olduğu şirket, yılda 100 ton çikolata üretmeyi amaçlıyor.


Dünya’nın deve sütüyle yapılan ilk çikolatası 2008 yılından beri Dubai’de bir Alman tarafından imal ediliyor. Çöl ortasında ‘Camelicious Farm’ isimli deve çiftliğinin sahibi Köln’lü Martin van Almsick bir yıldan beri burada deve sütüyle çikolata üretiyor.


Dubai’de gökdelenlerini geride bırakıp otoyolda seyrinize devam ettiğinizde sağınızda ve solunuzda, ta ki otoyol levhaları ‘Exit 26′ ile vaha şehri Al Ain’e çıkışı verene kadar uçsuz bucaksız çölden başka bir şey göremiyorsunuz. Aydaki arazi görünümüne benzer bu bölgede Martin van Almsick şakavari tabiri ile develer için beş yıldızlı bir otel işletiyor. Yani Köln’lü Martin’in deve çiftliği ‘Camelicios Farm’.


‘Al Nassma’ isimli şirketin sahibi Martin van Almsick enternasyonal ekibi ile burada bir yıldan beri dünyanın tek deve sütü çikolatası imalatı yapıyor. Almsick’in en önemli işçileri çikolata üretiminin temel maddesi (hergün iki ila on litre kadar) sütü veren 3000 dişi deve.


Ortalama olarak 2000 litre deve sütünden 200 kilogram süttozu elde ediliyor. Elde edilen süt tozu uçakla Viyana’ya gönderilerek burda Madagaskar’dan getirtilen vanilya, Gana’dan getirtilen kakao ve Fildişi’nden gizli bazı maddelerle karıştırılarak tam sütlü beyaz çikolata üretiliyor. Ağızda eriyiveren çikolatada hissedilen hafif tuzluluk ilk defa yiyenleri önce biraz şaşırtıyor.


Martin van Almsick ürettikleri çikolata tadının tüketenler tarafından unutulmadığını, bu yüzden satışlarının hızlı bir şekilde arttığını söyledi. Özellikle Birleşik Amerika Devletlerinde ve Asya’da çok satıldığını belirten Almsick, Dubai kralı Şeyh Muhammed bin Raşid Al-Maktum’un da bu çikolatayı çok sevdiğini ifade etti.


Dünyanın tek deve çikolatasının bir paketi 25 Dirhem’e yani yaklaşık 5 Euro’ya satılıyor. Tam sütlü, hurmalı, portakallı, makadam fıstıklı ve yüzde 70 kakaolu Arabia olarak beş ayrı çeşidi üretiliyor. Martin van Almsick tarafından üretilen deve çikolatasını halen Almanya’da satın almak mümkün değil. ‘Taze esinti’ ismi verilen deve sütü çikolatasından yemek isteyenler Dubai’ye gitmek, ya da oradan yolu geçiyorsa Dubai havaalanında kısa bir mola vermek zorunda.


Kaynak: AA, Dünya bülteni



Dünyadaki İlk Deve Sütünden Çikolata

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder