7 Temmuz 2014 Pazartesi

Dünyadaki İlklerden Bazıları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2014/07/ilk-kilise.jpg

Dünyanın İlkleri


Tarihte gerçekleşen ilkler oldukça fazladır. Bu ilkler hakkında size özet bilgi amaçlı bu konuyu hazırladık. Aşağıda ilkler hakkında yazılardan derlediğimiz özet bulunmaktadır.


Dünyadaki İlk Kilise


ilk kilise Dünyadaki İlklerden Bazıları

ilk kilise


Dünyadaki ilk yapılan kilise Türkiye sınırlarında bulunmaktadır. Antakya tarafından bulunan bu kilise St. Pierre kilisesidir. Bu kilisenin bir diğer özelliği ise Hz. İsa’ya inanlara Hristiyan ismi ilk defa bu kilisede takılmıştır.


Dünyadaki İlk Televizyon


tv Dünyadaki İlklerden Bazıları

tv


John Logie Baird tarafından icat edilen ilk televizyon, 1926 yılında bir lavabo ve bir çaydanlık kullanılarak imal edilmiştir. İlk televizyon elektronik değil, mekanik olarak yapılmıştır.


Dünyadaki İlk Üniversite


universite Dünyadaki İlklerden Bazıları

universite


İlk defa 859 yılında Emevi Devleti sınırları içerisinde yapılan ilk üniversite Keyruvan Üniversitesidir. Tarihte Eski Yunan ve Roma dönemlerinde de benzer kurumların olduğu ancak ilk üniversite olarak Keyruvan Üniversitesi tarihte geçmektedir.


İlk Bulaşık Makinası


bulasik makinesi Dünyadaki İlklerden Bazıları

bulaşık makinesi


Dünyadaki ilk bulaşık makinesi 1889 yılında Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde bulunan Indiana eyaletinde Bayan W. A. Cochran tarafından icat edildi. Bulaşık makinesi patenti 1880 yılında Joel Houghton tarafından alınmıştır. 



 


 


 


 


 



Dünyadaki İlklerden Bazıları
ilk bulaşık makinası, ilk kilise, ilk televizyon, ilk üniversite, ilkler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder