12 Aralık 2012 Çarşamba

Affiliate Satış Ortaklığı Nedir?

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/affiliate.jpg

affiliate Affiliate Satış Ortaklığı Nedir?

affiliate

Affiliate marketing kelimesinden türeyen bu oluşum, türkçede satış ortaklığı, kazançların paylaşılması anlamına gelir. Aslında piyasada daha çok bayilik ismi ile duyduğumuz bu sistem, ürününüzü bir kişinin satması ve bu satıştan kendisinin de para kazanması şeklinde tanımlanabilir.

Her girişimci yatırımını öncelikle satmaya çalıştığı, pazarladığı ürünü her geçen gün daha yüksek kitlelere ulaşması ve bu sayede daha çok para kazanmayı hedefler. Bu hedeflere çoğu zaman satış ortaklıkları yapılarak ulaşılır. Sizin satış ortaklığı yapmanız, sizin gibi para kazanmak için sizin hizmetinizi pazarlayacak başkalarını devreye sokar. Bu sayede hem siz kazanacak, müşterilerinizi artıracak, hem de başkaları kazanç sağlayacaktır.

Pazarlamada, affiliate sistemi sizin üzerinizden birçok masrafı da kaldırmış olacaktır. Pazarlama maliyetiniz olmayacağı için kar oranınız aslında aynı kalacaktır. Müşteri tarafından satış ortaklığı incelendiğinde, müşteri kampanya veya indirim gibi etkinliklerinizle sizin ürünlerinize erişmiş, tanımış olacak ve hizmet alımı gerçekleşerek hem siz kazanacaksınız hem de satış ortağınız kazanmış olacaktır. Müşteri güvenli ödeme, ödeme kolaylıkları ve seçenekleri ile bu sayede hem satıcı hem satış ortağı hem de müşteri avantaj sağlayacak ve kazançlı olacaktır.

Affiliate ürünlerinin bulunduğu sitelere affiliate network adı verilir. Bu siteler satış ortağınız ile sizin aranızda bir bağ olarak bulunur. İki taraflı olarak da kazanç ve avantajlar sağlar.

Bu sistemde tıklama başına, gösterim başına ve ürün satışı başına olmak üzere çeşitlere ayrılır. Bu modellemelerin her birini veya hepsini seçebilir, size fayda sağlayacak modellerle hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

 

 

 

http://www.affiliateengineer.com (affiliate, satış ortaklığı)

 


Affiliate Satış Ortaklığı Nedir?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder