12 Aralık 2012 Çarşamba

Hosting Nedir ve Nereden Alınır?

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/hosting.jpg

hosting Hosting Nedir ve Nereden Alınır?

hosting

Hosting kelimesi Türkçe karşılık olarak yer sağlayıcısı şeklinde açıklanabilir. Günümüzde internetin oldukça yaygın şekilde kullanıldığını gözümüzün önünde canlandırdığımızda, bir çok web sitesinin de var olduğu gerçeğini kabul edebiliriz. Tüm bu web siteleri birer servis sağlayıcısına sahiptir.

Hosting, bir web sitesinin var olması için tüm datalarını sakladığı bir hizmettir. Host kelimesi de aslında benzer anlamdadır. Host kelimesi barındırmak anlamına gelmektedir. Aslında yer sağlayıcıları bizlere birer bilgisayar üzerinden, o bilgisayar üzerindeki harddisk içerisinde belirli limitlerde alanlar vermektedir. Burada aklınıza neden ben kendi bilgisayarımla bu yer sağlayıcı hizmetini oluşturmadan, üzerine para verip bir yer sağlayıcı hizmet alayım şeklinde bir soru akıllara gelebilir. Aslında cevabı oldukça basittir. Kendi bilgisayarınız ile de bir server oluşturup bir internet sitesinin hosting hizmetini karşılayabilirsiniz. Ancak internet bağlantı hızınızdaki upload değeri bu bahsettiğimiz yer sağlayıcıları ile karşılaştırıldığında düşük olacağından dolayı, internet bağlantınız site trafiğinizi karşılayamayacak ve siteniz oldukça geç, yavaş açılacaktır. Ayrıca 7/24 bilgisayarınızı açık tutmanız ve internet bağlantınızı sürekli açık tutmanız gereklidir. Bunları düşününce oldukça zahmetli ve titiz bir iş olduğunu anlayabilirsiniz.

Bunların dışında elbette bazı donanımsal sorunlar yaşama riskiniz, elektrik kesintileri, internet bağlantı sorunları düşünüldüğünde hosting işinin o kadar da basit olmadığını kabullenmeye başlayacaksınız.

Bu nedenlerden dolayı bu yer sağlayıcı hizmetini, kendisini bu işe adamış profesyonel ekiplerle ve donanımlarla yapan firmalar ile anlaşıp kullanmak en mantıklısıdır. Bu sayede her sorununuzu bir destek yardımı ile hemen çözebilir, hemde bu hizmeti uzmanlarından yardım alarak kullanmış olursunuz.

 


Hosting Nedir ve Nereden Alınır?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder