9 Aralık 2012 Pazar

İngilizce KPDS Hazırlık

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/ingilterede-ingilizce.jpg

ingilterede ingilizce İngilizce KPDS Hazırlık

ingilterede-ingilizce

İş hayatında olan, kariyer yapmak isteyen herkes mutlaka dil ile ilgili problemlerini çözmesi gerekir. Daha önce şirketler çalışanlarının beyanatı ile dil konusunu kabullenirken artık bu zamanlarda farklı otoriteler tarafından yapılan yabancı dil sınavlarını şart koşuyorlar.

Bu sınavların öncelikli olanları şüphesiz Kpds sınavıdır. Her sene iki defa yapılan ve devlet daireleri dahil bir çok kurumsal kurumun kabul ettiği kpds sınavına girerek bu sınavlardan yüksek not almanız oldukça önemlidir.

Normal şartlarda ingilizceniz çok iyi olsa bile bu sınavlardan yüksek puan almak mutlaka belirli bir çalışmayı gerektirir. Senelerdir bu sınavlara nasıl çalışılması, sınav sırasında neler yapılması gerektiği veya nasıl bir motodoji izlemesi gerektiği konusunda araştırmalar yapılmakta, farklı çalışma yöntemleri denenmektedir. Şüphesiz tüm çalışmaların bu sınavlardaki puanlarınızı yükseltmede etkisi olsa da zaman kıstasını dikkate alarak bazı çalışma şekilleri oldukça önem kazanmaktadır.

Peki Kpds sınavına nasıl hazırlanmalıyız?

Öncelikle ingilizce temeliniz olması gerekiyor. Bu sınavlara hazırlanırken mutlaka belirli bir seviyeniz olmalı ve bunun üzerine eksikliklerini tamamlamalısınız. Bu çalışma metotlarından en önemlileri şüphesiz kpds kelimeleri araştırılarak öğrenilmesi gerekiyor. İngilizce kelime öğrenmek gerçekten istikrar, disiplin isteyen bir noktadır. Bunun için her gün düzenli olarak belirli zamanınızı bu konuya ayırmanız gerekmektedir.

Kpds Kelimelerinin nasıl hazırlanmalı ve nasıl çalışılmalıdır?

Kpds kelimeleri her hangi bir resmi kurum tarafından açıklanmamıştır. Sadece bu konuda yıllardır eğitim veren araştırma yapan değerli hocalar ve araştırmacıların analizleri sonucu bu sınavlarda çıkmış olan kpds kelime listesi bulunabilir ve çalışılabilir. Elbette çalışmak için tüm kelimeleri aynı gün çalışmaya çalışmamalısınız. Mesela önünüzde 800 tane kelime varsa hergün 20 tane kelimeyi iyice öğrenmek, ezberlemek, örnek ingilizce cümleleri inceleyerek bu cümleleri kendiniz de üreterek farklı ve etkin bir çalışma planı hazırlamalısınız. Hergün 20 kelime çalışırsanız 40 günde 800 kelimeyi de ezberinize almış olursunuz ve sınava kadarda bu ağır çalışmanızı azaltarak sadece ezberlediğinizi aklınızda tutarak çalışmanıza devam edebilirsiniz.

Ne kadar süre ingilizce kelimelere çalışırsam öğrenirim?

İngilizce kelime çalışmak aslında bitmeyen bir aktivitedir ama bitmeyen bir aktivite demek sizi sakın motive eksiliğine sevketmesin. İlk başlarda belki günde 1 saatinizi bu çalışmaya ayıracaksınız ama zamanla ve kelimeleri öğrendikçe bu öğrenim kendi kendine olacaktır. Yani mesela bir ingilizce metin okurken orada gördüğünüz yeni kelimeleri herhangi bir ekstra çalışma gerekmeden öğrenebileceksiniz. Bu bakımdan ingiliz kelime öğrenmek aslında bitmeyecek bir aktivitedir.

Çalışmaya başlamadan önce öğreneceğiniz kelimelerin bir listesini çıkartın ve ilk etapta geriye dönüşsüz olarak bu kelimeleri ezberinize alın. İlk turu tamamladıktan sonra ise belirli bir çalışma temposunda devam ederek ingilizce kelimeleri dağarcığınızda kalmasını sağlayın.

İngilizce kelime ezberlemek nasıl olur?

Kelimeler hayatımızda diğer insanlarla iletişim sağlayan en temel yöntemdir. Bu kelimelerde ustalaşmak sizin hayattan daha fazla zevk almanıza daha sosyal bir insan olmanıza ve daha tatminkar günler geçirmenizi sağlar. Bu bağlamda kpds kelime ezberleme için yapmanız gereken çalışmalara kesinlikle daha fazla ağırlık vermelisiniz.

Tüm bu çalışmaların ışığında unutmamanız gereken yegane nokta bu hayattan maksimum faydayı sağlamak sizin kendinize yapacağınız yatırım ile doğru orantılıdır. Bu yüzden kendinizi ne kadar geliştirir ve ne kadar eğitiminize önem verirseniz gelecek günlerde bu çalışmaların meyvesini o oranda toplarsınız.

Kaynak: http:// ingilizcekelime.org


İngilizce KPDS Hazırlık

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder