9 Aralık 2012 Pazar

Odessa Günlük Ev

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/odessa.jpg

odessa Odessa Günlük Ev

odessa

Odessa şehri uzun süre Türk hakimiyetinden sonra Ruslar’ın 1794 yılında “Hacıbey” ismiyle bilinen bu şehirin ismini değiştirmiştir. O günden bu yana Odessa ismi ile bilinen bu şehir, günümüzde Ukrayna’nın güneybatısında yer almaktadır.

Ukrayna sınırlarının en önemli liman şehri olması da bu şehri önemli kılmaktadır. Yaklaşık bir milyon nufusa sahip bu şehir, köklü bir tarihi içerisinde barındırmaktadır. 1923 yılına dayanan Türkiye konsolosluğu halen faaliyetini sürdürmektedir.

Odessa şehri, limanın üstünde bir tepede kurulmuş olması, hoş manzaraları ile bilinir. Eski tarihte Karadeniz’in incisi şeklinde isimlendirmeler de yapılmıştır. Dünyanın en güzel kadınlarından oluşan şehri olarak da günümüzde adından sık sık bahsedilmektedir. Tarihi operası, kent merkezinde bulunan Potemkin Merdivenleri, Vorontsov, Tolstoy, Brzozowski ve Potocki Sarayları ünlü gezilmesi gereken tarihi miraslarıdır. Odessa’da ayrıca yer altında bulunan ve kireç taşından yapılmış olan evler, her yıl binlerce turistin ilgisini çekmektedir. Şehir içindeki fıskiyeler ve parklar Odessa’ya ayrı bir şirinlik katmaktadır.

Odessa hem yerel, hem de uluslararası mutfağa hitap eden yemekleri ile de beğeni toplamaktadır. Alkol oldukça fazla tüketilen bir şehirdir. Bira, şarap ve votka en popüler alkollerdir. Alkoller oldukça ucuz fiyatta kolay erişilebilen yerlerde satılmaktadır. Ukrayna’nın en önemli alışveriş merkezlerinden biri olan bu şehirde, çeşitli mozaikler, aksesuar, mücevher ve birçok butik mağazası ile gelen turistlerin beğenisini kazanmıştır.

Tüm bu güzellikleri ile bugün 130′dan fazla milletin yaşadığı bu şehire gidecek olursanız, konaklama için Odessa günlük ev seçeneğinizin olduğunu hatırlatmak isteriz. Odessa günlük ev kiralamalarınız ile dilediğiniz konforu yakalayabilir, bu eski liman şehrindeki tarihi yerleri gezebilir, alışveriş yapabilir, akşamüstü ünlü restorantlarda yemek yiyip alkol alabilir, günün yorgunluğunu odessa günlük  evleri ile en ekonomik ve konforlu şekilde atabilirsiniz.


Odessa Günlük Ev

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder