24 Mayıs 2014 Cumartesi

İlginç Çekiç Tasarımları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2014/05/1.jpg

Yeni İcatlar – Çekiç Tasarımları - Yeni Nesil Çekiçler


Çekiç, çivi çakmak ve benzeri işlerde kullanılması yanında madenleri dövmede de istifade edilen madeni bir alettir.


Yapılan araştırmalarda arkeologlara insanların yaklaşık 5500 yıldır çekiç kullandığını tespit etti.  Çekiç icat edildikten sonra elbette insanların hayatını oldukça kolaylaştırdı. Ancak çekiç deyip geçmeyin son yıllarda çekiçlerde de kayda değer gelişme yaşandı. Bu yazımızda günlük hayatta arada sırada hepimizin ihtiyacı olan çekiçlerin ne kadar işe yarayıp, mükemmel görünebileceğini görebilirsiniz.


1-Picard Marangozlar İçin Çatı Onarım Çekici


Altı üstü çekiç ne gibi gelişme yaşandı diyebilirsiniz ? Tek elle kullanılabilen parmağınıza vurmayı engelleyen bir çekiçe ne dersiniz peki ?Çekiçin başında bulunan bir mıknatıs yardımıyla özellikle çatı işi yapan marangozlar için biçilmiş kaftan gibi gözüküyor ve oldukça kaliteli bir ekipmana benziyor .


 


1 İlginç Çekiç Tasarımları

Picard Marangozlar İçin Çatı Onarım Çekici


2 – The Craftsman NEXTEC Döner Başlı Otomatik Çekiç


Eğer zor bir yere çivi çakmanız gerekiyorsa Autohammer otomatik çekiç, sayesinde çekici sallamadan kolayca istediğiniz yere çakabiliyorsunuz. Sadece çiviyi manyetik kafaya takın ve tetiği çekin, dakikada 2000 vuruş yapabilen bu çekiç sizin için çivileri zımbalasın. Dönen başıyla farklı pozisyonlarda kullanılabilen bu çekiç Led ışığıyla oldukça şık duruyor. Ustaların ve alet fanatiklerinin dikkatini çekebilir.


 


2 İlginç Çekiç Tasarımları

The Craftsman NEXTEC Döner Başlı Otomatik Çekiç


 


3 İlginç Çekiç Tasarımları


3 – Stiletto TiBone TBII-15 Titanyum Çekiç


Eğer çok çivi çakıyorsanız bu 263 dolarlık mücevher misali çekiç ilginizi çekebilir. Titanyum gövdesiyle TiBone serisi çekiçlerin kafaları değişebiliyor ve kauçuk sapı var. Stiletto’ ya göre 425 gramlık çekiç 800 gramlık çekiçlerin yaptığı işi görebiliyor. Ayrıca her vuruşta ele 10 kez daha az şok iletiyor. Özel yapısı sayesinde çivileri kolaylıkla çıkarabiliyorsunuz.


 


4 İlginç Çekiç Tasarımları

Stiletto TiBone TBII-15 Titanyum Çekiç


4 – ATOMdesign S2 Çerçeveli Çekiç


Arizonalı tasarım şirketinin ürettiği bu çelik kafalı ağaç saplı çekicin ucunda şoku emen özel bir tabaka var. Kafalar alyen sayesinde değişebiliyor ve iki aşamalı çivi çıkarma sistemine sahip.  Aynı Picard gibi bu da çiviyi ilk vuruş için tutuyor. Halen prototip olsa da bu çekiç üretilebilir.


 


5 İlginç Çekiç Tasarımları

ATOMdesign S2 Çerçeveli Çekiç


5 – The Cole-Bar Çekiç


Cole Bar çekiç sadece çivi çakmakla kalmıyor aynı bir İsviçre çakısı gibi çalışıyo. 180 derece açılan bu çekiç hem bir çivi çıkarıcı hem de levye gibi çalışıyor. Ayrıca cetvel veya açı ölçer olarak da kullanılabiliyor. Henüz piyasaya çıkmasa da pek çok işe yarayabileceği bir gerçek.


 


6 İlginç Çekiç Tasarımları

The Cole-Bar Çekiç


7 İlginç Çekiç Tasarımları


 


 



İlginç Çekiç Tasarımları
çekiç, çekiç ne zaman bulundu, çekiç tasarımları, çekiçin icadı, icatlar, inşaat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder