12 Aralık 2012 Çarşamba

Eletrostatik Toz Boya

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/boya.jpg

boya Eletrostatik Toz Boya

boya

Elektrostatik toz boyama, solvent maddesi içermeyen bir çeşit kaplama metodudur. Özel tabancalar ile ince bir tabaka olacak şekilde toz boya ile kaplanan yüzey malzemeye iyice yapışır. Bu sayede toz boyama yapımı tamamlanır.

Toz boya ile kaplama yapımında en önemli nokta, boya yapılacak yüzeyin boyanın yapışması maksadı ile başarılı şekilde topraklanması olarak bilinir. Toz boya sisteminde en büyük avantaj, yapılan boyamadan sonra gereğinden fazla atılan boya geri kazanım sistemi sayesinde toplanır ve tekrar kullanılabilir bir halde biriktirilir. Bu sayede minimum israf olacaktır. Parlak brüt ve bims yüzeylerde kullanılabilen toz boya sistemi, kolay ve hızlı şekilde uygulama olanağı sağlamaktadır.

Boyama işlemi ardından yaklaşık 200 derece sıcaklıkta fırına sokulan malzeme boyama işlemini tamamlar. Toz boya yapmak, ekonomik olduğu kadar çok geniş renk seçenekleri, çevre duyarlılığı ve solvent içermemesi nedeniyle optimum bir yöntemdir.

Toz boya tabanca ile vurulduğundan, kenar köşeler ve girintilere kolayca ulaşılabilir. Bu sayede boyama işlemindeki hatalar da minimuma indirilmiş olunur. Astar boyamaya gerek kalmadığı için ayrıca bir ekonomi sağlar. Yaş boyaya göre 1/3 oranında boya kullanılır. Bu da oldukça ciddi bir rakamdır.

Toz boya işlemi önce tabanca ile yapılır, ardından toz boya kabini içinden otomatik bir biçimde geçen malzeme bir süre bekletilir. Bekletimden sonra fırına doğru giden ürün el değmeden, minimum hata ile boya işlemini tamamlar.

 


Eletrostatik Toz Boya

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder