12 Aralık 2012 Çarşamba

Saç Ekimi ve Tarihi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2012/12/sac1.jpg

sac1 Saç Ekimi ve Tarihi

saç

Saç ekimi ile ilgili yapılan araştırmalar aslında çok da eskiye dayanmıyor. 1940 ‘lı yılların başında Japon bir cilt uzmanının yaptığı araştırmalar saç ekimi ile ilgili ilk çalışmalar olarak tarihte yer almaktadır. Dr. Okuda isimli bu cilt uzmanı 2. Dünya Savaşı esnasında hayatını kaybetmiş ve geriye yapmış olduğu saç ekimi çalışmalarının sayfaları kalmıştır.

Dr. Okuda’dan sonra saç ekimi ile ilgili en etkin araştırmalar 1970 ‘li yıllarda rastlanır. 1971 yılında Amerikan dermatolog Dr. Orentreich bu konuda yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bazı makaleler yayınlamıştır. Bütün bu araştırmalar 1998 yılına kadar uzanır ve bu yıl içerisinde yine bir Amerikan doktor tarafından doku nakli ile saç ekiminin mümkün olduğu söylenmiştir.

Bundan birkaç sene sonra 2002 yılında tüm saç tellerinin tek tek alınabildiği FUE isimli yöntem ortaya çıkmıştır. FUE yöntemi saçların bir öbek olarak değil, tek tek alındığı bir tekniktir. Fue saç ekim yönteminin bir özelliği de en az doku hasarı veren yöntemdir. Bu yöntem bir ameliyat değildir. Ameliyat ile yapılan yöntemlere nazaran bir avantajı da; ameliyat ile yapılan bir saç ekiminde karşılaşılabilecek sorunları bertaraf etmiş olursunuz. Çünkü her ameliyatta enfeksiyon riski mevcuttur. Bu da oldukça canınızı sıkacak sonuçlara neden olabilir.

Günümüzde de halen geçerli olan FUE yöntemi yıllar içerisinde geliştirilmiştir. saç ekimi ile ilgili eğer bir çözüm arıyorsanız yapılan çeşitli yöntemlerden hangisini seçerseniz seçin, mutlaka bu işi uzmanından yardım alarak yaptırmalısınız.

 


Saç Ekimi ve Tarihi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder