10 Mart 2013 Pazar

Dünyadaki İlk Flash Disk

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/flash-disk.jpg

Dünyadaki İlk Flash Disk


flash disk Dünyadaki İlk Flash Disk

flash disk


Dünyadaki ilk flash disk 2000 yılında IBM ve Singapurlu Trek Teknoloji Şirketi ile birlikte icat edilmiş ve satışa sunulmuştur.


Flash diskin icadı yapıldığında ilk flash disk boyutları bir insan elinin beş parmağı büyüklüğündeydi. Flash disk ismi o yıllarda “thumb drive” ismi ile gündemdeydi. amanla “flash disk” ismi ile tanınır hale gelmiştir.


Flash bellek oldukça küçük ebatlarda olan, taşınması kolay bir veri depolama aygıtıdır. Hı la gelişen bilgisayar teknolojisi, verilerin daha kolay taşınabilir hale gelmesi için flash diskin icadı yapılmıştır.


İlk Flash Bellek Kim Tarafından İcat Edildi?


Dünyadaki ilk flash bellek IBM firması ve Trek Teknoloji Şirketi tarafından icat edildi. Bilgisayarın eski tarihine baktığımı da 1,44 MB boyutunda olan disket adını verdiğimi veri depolayıcıları, mekanik bir çalışma prensibine sahipti. amanla geliştirilen donanımlar sayesinde CD, DVD, Bluray, Flash disk gibi veri depolama aygıtları çoğaldı. 1,44 MB büyüklüğündeki disketlerden sonra geliştirilen flash disk tanımı, bilgisayar dünyasında bir devrim niteliğindeydi.


IBM Amerika, Kanada ve İsrailde ürettiği flash belleklere “Disk on Key” ismini verdi. İlk flash bellekler 8 MB kapasiteye sahipti ve bu kapasite 1.44 MB lık disketlerden sonra büyük bir sıçrama demekti. İlerleyen yıllar içerisinde taşıma kolaylığı arttı ve büyük veri kapasitelerine sahip flash bellekler yaygınlaştı.



Dünyadaki İlk Flash Disk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder