29 Mart 2013 Cuma

Dünyadaki İlk Bulaşık Makinesi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-bulasik-makinesi.jpg

Dünyadaki İlk Bulaşık Makinesi


ilk bulasik makinesi Dünyadaki İlk Bulaşık Makinesi

ilk bulaşık makinesi


Dünyadaki ilk bulaşık makinesi 1889 yılında Amerika Birleşik Devletleri sınırları içinde bulunan Indiana eyaletinde Bayan W. A. Cochran tarafından icat edildi. Bulaşık makinesi patenti 1880 yılında Joel Houghton tarafından alınmıştır. Ancak bulaşık makinesi isimli ilk patent 1850 yılında Joel Houghton tarafından alınmıştır.


Bulaşık makinesi, evlerde bulaşıkları daha hızlı ve ekonomik olarak yıkamak, yaşam standardını arttırmak için üretilmiş bir alettir.


1850 yılında Joel Houghton tabakların üzerine, el ile döndürülerek su sıçratmak suretiyle, ahşap malzemeden yapılmış bulaşık yıkama makinesi patentini aldı. Bu bulaşık makinesinin icadı ile ilgili alınmış dünyadaki ilk patent oldu. Ancak kullanışsız olması nedeniyle ilgi görmedi.


Ticari olarak üretilebilen ilk bulaşık makinesi, 10 yıllık bir araştırmadan sonra 1889 yılında ABD’nin Indiana eyaletinde, Bayan W. A. Cochran tarafından gerçekleştirildi. Ancak ilk patent 1885′te Josephine G. Cochran tarafından alındı. Cochran yaratıcılık konusunda rakiplerinden bir adı öndeydi, bunun nedeni buharlı gemiyi icat ettiğini ortaya süren John Fitch’in soyundan geliyor olmasıydı.


Cochran her zaman daha üstün bir yaşayış tarzı hayal etti. Bu yüzden isminin daha kolay hatırlanacak “Cochrane, Cockran” gibi şekillerde yazdığı söylenmektedir. Bulaşık makinesini üretip patentini aldığı zaman ismi Josephine G. Cochran olarak tarihe geçti..


Cochran’ın icat ettiği bulaşık makinesinin çalışma sistemi çok basitti. Alt kısımda yer alan iki silindir ile pompalanan su ve sabun, makinenin içinde bulaşıkların dizildiği raflara pompalanıyordu. Daha sonra yeniden pompalanmak üzere emici silindirler bu suyu çekiyordu. Evlerde kullanılmak üzere üretilen makinalar, yan taraflarında bulunan kol yardımı ile çalıştırılıyor. Daha büyük ihtiyaç görülen iş yerlerinde ise buhar gücünden faydalanılıyordu.


Bir fuarda gazeteciler tarafından makinalarının tanıtılması üzerine daha çok tanındı. Makinanın pazarlamasınıda kendi yapan Cochran, pazarlamanın icat etmekten daha zor olduğunu ve şimdiki aklı olsa bu işe girişmeyeceğini söyledi.


Bayan Cockran’ın eşi, kendisine fazla para vermiyordu. Bu nedenle, ancak eşi öldükten sonra kafasındaki makineyi geliştirebilmek için dilediği gibi para harcayabildi. Bu parayı da kendisine inanan dostlarından toplamıştı. Evler ve otel-lokanta gibi büyük yerlerde kullanılması açısından bulaşık makinesi için farklı modeller geliştirdi. Daha büyük olanları, buhar makinesi ile çalışıyordu. O dönemde yayınlanan bir gazete, Bayan Cockran’ın bulaşık makinesinin, ”Çeşitli biçim ve büyüklüklerde 20 düzine tabağı iki dakika içinde yıkayıp duruladığını ve hatta kuruladığını” yazdı. Bu bulaşık makinesi üretim haklarını bir Chicago firması tarafından satın alındı.



Dünyadaki İlk Bulaşık Makinesi

28 Mart 2013 Perşembe

Dünyadaki İlk Kozmetik Ürünleri

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/kozmetik.jpg

Dünyadaki İlk Kozmetik Ürünleri


kozmetik Dünyadaki İlk Kozmetik Ürünleri

kozmetik


Dünyadaki ilk kozmetik ürünleri doğuda bulunan Mezopotamya ve Mısır civarında, kral mezarlarında bulunan kutular içerisindeki yüz kremleri, allık ve boya gibi malzemeler ile kullanıldığı tespit edilmiştir.


Tarihin ilk zamanlarından itibaren gerek kadınların, gerekse erkeklerin kozmetik kullandığına ilişkin bulgular vardır. Kozmetiklerin çıkış yerinin Doğu olduğu sanılıyor. Ama asıl gelişimleri, Ortadoğu’da oldu.


Mezopotamya ve Mısır’da yapılan kazılarda, kral mezarlarının içinde kutularca kozmetik bulundu. Bunlar ilk kozmetik ürünleri olarak bilinmektedir. Bu ürünler yüz kremleri, allıklar, dudak boyaları, rastık ve sürme gibi malzemelerden oluşuyordu. İpeği ve baharatı Ortadoğu ‘dan Avrupa’ ya getiren ticaret yolları, makyaj malzemelerinin de Yunan ve Roma imparatorluklarına ulaşmasını sağladı. M.S. 1. yüzyıldaki Roma İmparatoru Neron ile karısı Poppaea, ciltlerini beyazlatmak için tebeşir tozu, yanaklarına ve dudaklarına kırmızı boyalar, gözlerinin çevresine rastık ve sürme sürerlerdi. Kuzey Avrupa’da makyaj, önceleri çok az bilinen bir olguydu.


11. ve 13. yüzyıllarda gelen istilacılar, makyaj malzemelerinin Ortadoğu ülkelerinden buralara gelmesine yetti. 13. yüzyıldan itibaren yüz kremleri ve renklendiriciler, saç boyaları ve parfümler, zengin Avrupalılar arasında moda oldu. 16. yüzyılda İngiliz Sarayı ‘ndaki hanımlar, Rönesans İtalyası ‘nın kadınlarından etkilendiler. 17. yüzyılda hemen her sınıftan kadın, makyaj yapıyordu. Bu sayede kozmetik ürünleri oldukça popüler olmaya başladı.


1920′lerde sinemanın gösterdiği hızlı gelişme, makyajın da olağanüstü bir yayılma göstermesine yol açtı.


Kozmetik, bir kimseyi daha çekici hale getirmek ya da görünüm sorunlarını gidermek için kullanılan ürünleri, bakımları ve tedavileri kapsayan bir kavram. Kozmetiğin bir alt alanı olan makyaj; ruj, maskara ve fondöten gibi yüze ve çevresine güzelleştirmek veya farklı bir görünüm vermek için uygulanan kozmetik ürünleri ve işlemleri kapsar. Makyaj malzemeleri haricinde saç boyası, saç spreyi, saç jölesi, parfüm, banyo tuzu, vücut yağ ve kremleri gibi pek çok ürün kozmetik sınıfına girer.



Dünyadaki İlk Kozmetik Ürünleri

24 Mart 2013 Pazar

Dünyadaki İlk Tıp Fakültesi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/gevher-nesibe-sifahanesi.jpg

Dünyadaki İlk Tıp Fakültesi


gevher nesibe sifahanesi Dünyadaki İlk Tıp Fakültesi

gevher nesibe sifahanesi


Dünyadaki ilk tıp fakültesi Kayseri şehrinde 13. yüzyılda I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılmış olan Gevhernesibe Medresesidir. Bugün Gevher Nesibe Tıp Tarihi Müzesi ismi ile bilinir.


13. yüzyılda bir çok ticaret yolunun ortak kullandığı bir yol olan Kayseri ili ve civarı, o yıllarda bir çok insanın durak noktasıydı. Selçuklular zamanında bu şehir gelişmiş ve önemli bir ticaret, ilim, bilim merkezi haline gelmiştir. Selçuklular, Medrese, imaret, hamam, ılıca, türbe ve şifahaneler yaparak, islam ilim ve kültürünü Anadolu’da daha ön plana çıkarmışlardır. Yapılmış olan kervansaray, yol vb. yapılar bu gelişime de büyük katkıda bulunmuştur. O dönemde Kayseri ‘de 15 adet medrese yapılmıştır. Selçuklular dünyadaki ilk açık pazar ticaretini bu yüzyılda Kayseri’de başlatmışlardır.


Kayseri Tıp Tarihi Müzesi’nin yer aldığı Çifte Medrese, birbirine bitişik, iki bina ile bu binaların batısına birleşen hamam, kapalı bir koridor ve bu koridorun etrafındaki çift sıra hücrelerden meydana gelir. Açık avlulu iki kapıdan oluşan bu eser, 1205-1206 yıllarında Selçuklu hükümdarı II. Kılıçarslan’ın kızı Gevher Nesibe Sultan adına kardeşi I. Gıyaseddin Keyhüsrev tarafından yaptırılmıştır.


Medresedeki özel odalarda, akıl hastaları, kuş ve su sesi ile müzik dinletilerek tedavi edilmiş. Tepeden aydınlatmalı 3 ameliyathanede, katarakt ve mesane ameliyatları yapılmış. Hastalara narkoz olarak da ‘afyon, şarap, sarı sabir, ademotu ile hindistan cevizi karışımı verilmiş. Çifte Medrese, adından da anlaşılacağı gibi 2800 metrekare alanı kaplayan iki bölümden oluşur. Her iki bina açık avluları ile tipik Selçuklu plan şemasına sahiptir. Yapılardan birinin avlusu diğerinden büyüktür. Batı bölümde şifahane (sağlık tesisi), doğuda tıp medresesi (eğitim tesisi) yer alır. Dünyadaki ilk tıp fakültesi kapısında yılan amblemini ve altında 2.5 metre boyunda ve 75 cm. genişliğinde mermer üzerine yazılmış iki satırlık arapça kitabe bulunmaktadır. Bu kitabenin Türkçesi şu şekildedir:


“Bu hastane Kılıç Arslan oğlu büyük sultan Gıyasettin Keyhüsrev’in zamanında Kılıç Arslan kızı İsmetuddin Gevher Nesibe’nin vasiyyeti üzerine Allah rızası için H. 602 senesinde inşa edilmiştir.”


Erciyes Üniversitesi Gevher Nesibe Tıp Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ekrem Aktaş bir röportajında şu şekilde anlatmaktadır;


“Ortaçağ döneminde akıl hastalarına işkence uygulanırken, medresedeki özel odalarda bu hastalar kuş ve su sesi ile müzik dinletilerek tedavi edilmiş. Medresede bulunan tepeden aydınlatmalı 3 ameliyathanede, katarakt ve mesane ameliyatları yapılmış. Hastalara narkoz olarak da ‘afyon, şarap, sarı sabir, ademotu ile hindistan cevizi’ karışımı verilmiş. İlaç yapımında kullanılan bitkiler ile marul, maydonoz gibi sebzeler de medresenin damında kurulan serada yetiştirilmiş. 1.5 metre kalınlığında toprağın bulunduğu damın, bu sayede izolasyonu da sağlanmış. Seranın ısıtılmasının da medrese içindeki merkezi ısıtma sistemiyle sağlandığını sanıyoruz.”


“1206 yılında yaptırılan medrese, 1890 yılına kadar hem hekim yetiştirmiş hem de hastaları tedavi etmiştir. Öğrenciler medresede öğrendikleri teorik bilgileri, hastane kısmında uygulamışlar ve şifa dağıtmaya çalışmışlardır. Medrese, Osmanlı İmparatorluğu’nun dağılma ve çöküş döneminde ekonomik ve siyasi nedenlerle kapatılmıştır. Atıl durumdayken, halk arasında ’93 Harbi’ olarak bilinen Osmanlı-Rus savaşı sırasında Kayseri’ye göç edenler buraya yerleştirilmiş v yaklaşık 50 yıl barınmışlardır. Medresede en büyük tahribat da bu dönemde olmuştur. Çeşitli dönemlerde restore edilen medrese, son olarak 1982’de Erciyes Üniversitesi’nce restore ettirilerek Tıp Tarihi Müzesi’ olarak hizmete açılmıştır.”


Dünyadaki ilk tıp fakültesi Gevher Nesibe Şifahanesi, Anadoluda yapılmış olan 5. hastane ve Türklerin yaptırdığı 11. hastanedir.


 



Dünyadaki İlk Tıp Fakültesi

21 Mart 2013 Perşembe

Dünyadaki İlk DJ

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-dj.jpg

Dünyadaki İlk DJ


ilk dj Dünyadaki İlk DJ

ilk dj


Dünyadaki ilk DJ yani diğer adıyla ilk diskjokey Christopher Stone tarafından 7 Temmuz 1927 tarihinde BBC’nin Savoy Hill’deki 3 numaralı stüdyosundan yapmış olduğu anonslarla tarihte yerini aldı.


Dünyadaki ilk DJ olma şansını aslında İngiltere’de, ilk kez  Compton Mackenzie kazanmıştı. Fakat, Mackenzie, programının başlamasına birkaç gün kala gittiği bir av partisinde kayboldu. Bu nedenle yerine Mackenzie’nin kayın biraderi Christopher Stone onun görevini yapmıştır. Stone, ilk plak anonsunu 7 Temmuz 1927 günü BBC’nin Savoy Hill’deki 3 numaralı stüdyosundan yaptı. Gerçi daha önceleri de radyoda plak dinletileri yer alıyordu, ama plaklar bir ön anons olmadan peşpeşe çalıyordu.


Stone, ilk diskcokey olmanın verdiği avantajla dilediği plakları seçme ve her plak için dinlediği anonsu yapma hakkına sahip oldu. Yaptığı hizmet karşılığında kendisine BBC tarafından bir ücret ödenmiyordu, ama asıl bağlı bulunduğu Gramophone plak şirketinin adını sık sık anmasına da ses çıkarılmıyordu.


Bu, BBC’nin programları sırasında firma adlarının kullanılmasına izin verdiği ender durumlardan biriydi. Sonraları, Stone’un firma adı belirtmesi yasaklandı ve çaldığı her plak için kendisine belirli bir ücret ödenmeye başlandı. 1935 yılında öldüğünde, The Times gazetesi, Stone için şunları yazdı:


“Bu genç adam, hiçbir zaman unutulmayacak. Müzikseverler, anons ettiği isimle hiç ilgisi olmayan bir plağı dinleten, bazen de plağı pikaba koyduktan sonra çalıştırma düğmesine basmayı unutan bu diskcokeyi, her zaman hatırlayacaklar.”


Aslında Stone’un, adını hep taze tutacak başka özellikleri de vardı. Bunlardan biri, vasiyetini bir plağa okuması, bir başkası ise kendisine diskcokey denmesini adeta bir hakaret olarak kabul etmesiydi.


Günümüze baktığımızda onlarca radyo kanalı bulunmakta. Bu radyo kanallarında da birçok DJ görev yapmaktadır.



Dünyadaki İlk DJ

Dünyadaki İlk Smokin

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/smokin.jpg

Dünyadaki İlk Smokin


smokin Dünyadaki İlk Smokin

ilk smokin


Dünyadaki ilk smokin 10 Ekim 1886 tarihinde Amerika’nın New York şehrinde Tuxedo Park Country Club isimli yerde verilmiş olan Sonbahar Balosu ‘nda Griswold Lorillard tarafından giyilmiştir.


Dünyada ilk smokin giyen insan olan Griswold Lorillard tarafından başlatılan bu moda, aslında o yıllarda pek tutmamıştır. Bununla birlikte hanımların bulunduğu yerlerde smokin giymek ayıplanmıştır. 1. Dünya Savaşı ardından daha çok rastlanan smokin modası zamanla yaygın hale geldi.


Günümüzde resmi toplantılarda giyilen smokin, bazı yerlerde “smokinsiz girilmez” tabelalarını görebilmekteyiz.



Dünyadaki İlk Smokin

Dünyadaki İlk Yemek Sobası

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-yemek-sobasi.jpg

Dünyadaki İlk Yemek Sobası


ilk yemek sobasi Dünyadaki İlk Yemek Sobası

ilk yemek sobası


Dünyadaki ilk yemek sobası 17. yüzyılda Amerika’da yapılmış ve kullanılmıştır.


Dünyadaki ilk yemek sobası Amerika’da yapıldıktan sonra 1798 yılında Amerika doğumlu Bavyeralı Benjamin Thompson, Almanya’da bu yemek sobası icadını geliştirmiştir.


Dünyada asırlarca insanlar yemeklerini ateşin üzerinde pişirdikten sonra Romalılar bu yemekleri tuğla üzerinde pişirmeyi düşünmüş ve uygulamışlardır.Fakat bu yöntemde de çıplak ateş ile yemekler pişirilmekteydi. İçinde katı yakıt yakılan bir soba üzerinde yemek pişirmeyi ilk kez 17. yüzyılda Amerika’ da yaşayanlar akıl ettiler. Pennsylvania’nın


bazı yörelerinde dökme demirden yapılan bazı kuzineler kullanıldı. Ama bunların sayısı çok azdı.


1798 yılında Amerika doğumlu Bavyeralı Benjamin Thompson, Münih’te daha geliştirilmiş bir kuzine yapmayı başardı. Thompson, tuğladan yaptığı bir ocağın içine, madeni raflar yerleştirdi ve bunların altına ateş yakarak ısıttı. Üzerlerinde de yemek pişirip kızartma yaptı.


Bugün kullandığımız fırınların babası ise 1834 yılında, ABD’nin Ohio eyaletinde Philo Pinfield Stewart adlı misyoner ve öğretmen tarafından geliştirildi.



Dünyadaki İlk Yemek Sobası

20 Mart 2013 Çarşamba

Dünyadaki İlk İngilizce Sözlük

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ingilizce-sozluk.jpg

Dünyadaki İlk İngilizce Sözlük


ingilizce sozluk Dünyadaki İlk İngilizce Sözlük

ingilizce sozluk


Dünyadaki ilk ingilizce sözlük 1604 yılında Londra’da Robert Cawdrey tarafından hazırlanmıştır.


“En Zor İngilizce Sözcüklerin En Doğru Biçimde Yazılmasını ve Anlaşılmasını Öğreten Alfabetik Tablo” ismi ile 1604 yılında İngiltere’nin Londra kentinde yayınlandı. Dünyadaki ilk ingilizce sözlük kitabının yazarı, eski bir öğretmen olan Robert Cawdrey idi. Bu ilk İngilizce sözlükte, 3 bin dolayında sözcük vardı. Günümüze kadar kalabilen tek kopyasi, Oxford ‘da, Bodleian Kütüphanesi ndedir.



Dünyadaki İlk İngilizce Sözlük

19 Mart 2013 Salı

Pizza Makinesi İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/pizza-makinesi.jpg

Pizza Makinesi İcadı


pizza makinesi Pizza Makinesi İcadı

pizza makinesi


Pizza sevilen bir İtalyan lezzetidir. Pizza bir çok insanın beğendiği bir yemektir. Bu gıda için özel dükkanlar kurulmuş ve günümüzde hizmet vermektedir. Fakat bu dükkanlar her yerde bulunmayabiliyor. Canınızın çektiği anda yakınlarınızda bir pizzacı bulunmayabiliyor. İşte bu icat bu noktada devreye giriyor.


Canınız pizza yemek istediğinde yakın noktada bir pizza makinesi olsun istemez miydiniz? Mucitler pizza makinesi icat etmişler. Bu sayede artık herkes canı istediğinde cebinden bozuk paraları atıp sıcak pizzasını makineden alabilecek. Bu sayede hızlıca sıcak bir pizza yeme lezzetine sahip olacaksınız.



Pizza Makinesi İcadı

18 Mart 2013 Pazartesi

Dereceli Musluk İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/hesap-yapan-musluk.jpg

Dereceli Musluk İcadı


hesap yapan musluk Dereceli Musluk İcadı

dereceli musluk


Temizlik hayatımızın vazgeçilmez bir parçasıdır. Elbette sağlık için de temizlik en başta gelen faktörlerdendir. Yıllardır su, vazgeçilmez bir temizlik maddesi olmuştur. Zamanla çeşitli kaplarla aktarılan ve elimize döktüğümüz su, ilerleyen yüzyıllarda musluk icat edilerek daha kolay ve rahat bir yıkama şansı doğurmuştur.


Musluk her wc ve banyoda var olan bir malzeme. Bu musluklar çeşitli görünümlerde ve çeşitli işlevlerde insanlara sunulmaktadır. Bu sefer bilmediğiniz bir özellikte musluk türü tanıtacağız.


Hesap yapan musluk size suyun derecesini ölçüp üzerindeki ekranda su sıcaklığını belirtiyor. Su eğer soğuk ise mavi, sıcak ise kırmızı renk alıp sizi uyarıyor. Su sıcaklığını da görebildiğiniz bu musluk sayesinde elinizi soğuk sudan sıcak suya, sıcak sudan soğuk suya sokmayacaksınız.



Dereceli Musluk İcadı

16 Mart 2013 Cumartesi

Dünyadaki İlk Sinema

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-sinema.jpg

Dünyadaki İlk Sinema


ilk sinema Dünyadaki İlk Sinema

ilk sinema


Dünyadaki ilk sinema salonu 26 Haziran 1896 tarihinde ABD ‘nin New Orleans şehrinde William T.Rock tarafından açıldı. Hatırlayacağınız üzere ilk sinema gösterisi 1895 yılında Auguste ve Louis Lumiere adli Fransiz kardesler tarafından sinematograf ile gerçeklestirilmişti.


Sinema salonlarının ilki, 26 Haziran 1896 günü, ABD’nin New Orleans kentinde William T.Rock tarafından açıldı. New Orleans ‘da açılan bu sinema salonunun adı Vitascope Hall idi.  Dünyadaki ilk sinema salonu olan Vitascope Hall salonunu 400 koltuk kapasitesine sahipti ve giriş ücreti olarak 10 sent alınıyordu. Makine dairesine girip Edison marka oynatıcıyı görmek isteyenlerden, ayrıca bir 10 sent daha alınıyordu.


Dünyadaki İlk Sinema Makinisti


İlk sinema makinisti de William Reed idi. Filmlerin çoğu kısa metrajlı doğa görüntüleriydi. Bunlar arasında, ABD’de gösterilen ilk İngiliz filmi olan “Wavez off Dover” da vardı. Seyircilerin en büyük ilgisini “May Irwin Kiss” adlı film gördü. Bu film, aynı zamanda Amerikan beyazperdesine cinselliğin adım atışı olarak da kabul edilebilir. 1896 sonbaharında sinemanın bir günlük programı şu filmlerden oluşuyordu: ”Zenci Çocukların Dansı Karnaval Sahnesi İrlanda Usulü Politik Tartışma Cissy Fitzgerald Linç Sahnesi”.


Dünyadaki İlk Dev Sinema Salonu


İlk dev sinema salonu ise 1910 yılında Paris’te hizmete giren 5 bin kişilik Gaumont- Palace idi. Seyircilerin arkasında bir projeksiyon odası olmadığından, bu dev salonda perdenin gerisinden “back-projection” sistemiyle film oynatılıyordu. Gaumont-Palace’ın bir başka özelliği de, çok makaralı filmleri kesintisiz gösterebilmek için birden çok gösterim aygıtı kullanan ilk sinema olmasıydı. O yıllarda, 5 bin kişilik bir salonun sinema olarak kullanılması, ilk bakışta garip gelebilir. Ancak, bu yeni sanata olan ilgi o denli fazlaydı ki, salon hemen her akşam tümüyle doluyordu. Ne var ki, bu ilgi zamanla azaldı.


Kinetoskopu Paris’te bir sergide gören Auguste ve Louis Lumiere, sinematografi adı verilen aygıtı geliştirdiler. Elle çalıştırılabilen bu aygıt film çekimi ve gösterimi yapabiliyor ve 10 kg dolayındaki ağırlığı sayesinde de, istenen yere taşınabiliyordu. Lumiere Kardeşler ilk gösterilerini 28 Aralık 1895′te Paris’te, Capucines Bulvarı’ndaki Grand Cafe’de gerçekleştirdiler ve bu gösteri sinemanın başlangıcı olarak kabul edildi.


 


Bugün dünyanın en büyük sinema salonu, New York’ taki Roxy Theatre’dır (6 bin 200 kişilik). Gaumont-Palace, önceleri tiyatro alarak kullanılıyordu.



Dünyadaki İlk Sinema

Dünyadaki İlk Sigara İçen Kadın

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2010/11/ilk-sigara.jpg

Dünyadaki İlk Sigara İçen Kadın


ilk sigara Dünyadaki İlk Sigara İçen Kadın

Dünyadaki İlk Sigara


Dünyadaki ilk sigara içen kadın İngiliz dul Leydi Caroline Mordaunt ünlü tütüncü Nicholas Contoupolis tarafından harmanlanmış olan sigara ve ürünlerinden içmiştir. Hatırlayacağınız üzere ilk sigara 1843 yılında Fransa’da Française des Tabacs adlı kuruluş tarafından üretilmiştir.


Kayıtlara göre, sigara içtiği bilinen ilk kadın, İngiltere’nin Warwickshire kentinde yaşayan dul Leydi Caroline Mordaunt’dur.Leydi Mordaunt, yalnızca kendisi için özel olarak ünlü tütüncü Nicholas Contoupolis tarafından harmanlanan sigaraları içiyordu. 1858 yılında Contoupolis’in en iyi müşterilerinden birisi, Leydi Mordaunt’du. Toplum içinde sigara içen ilk kadın ise Clenmont-Tonnerre Düşesi’ydi.


1896 yılında, Savoy Oteli’nin yemek salonunda sigarasını yaktığında konuklan dehşete düştüler. O dönemde, çok az sayıda kadın, büyük bir gizlilik içerisinde sigara içiyordu, 1897 yılında, özellikle orta sınıf ev kadınları tarafından çok okunan Home Companion gazetesi, en az altı Avrupalı kraliçenin bu kötü alışkanlığın pençesine düştüğünü duyuruyordu. Bu haberi tepkiyle karşılayan İngiliz hanımlar, kendi kraliçeleri Victoria’nın bu altılıya dahil olmadığını daha alt satırlarda okuyunca rahat bir soluk aldılar. Aynı yıl, Amerika’nın Richmond kentinde yayınlanan Southern Tobacco Journal adlı gazete, bir sigara reklamında ilk kez sigara içen bir kadın resmi kullanınca yer yerinden oynadı. Amerika, henüz bu tür özgürlüklere hazır değildi ve aynı ilanın bir benzeri ancak 1919 yılında yayınlanabildi. Yine de gerek ABD’de, gerek İngiltere’de, kadınların sokakta sigara içmelerinin yaygınlaşması çok sonraları gerçekleşti.


1919 yılında, Londra lokantalarından birinde, yemekten sonra bir sigara tüttürmek isteyen genç bir kadın, sigarasını ağzına koyar koymaz, hemen yanındaki garsondan tokadı yemişti.



Dünyadaki İlk Sigara İçen Kadın

15 Mart 2013 Cuma

Hareketli Saat İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/saat-tasarimi.jpg

Hareketli Saat İcadı


saat tasarimi Hareketli Saat İcadı

saat


Hareketli saat icadı derken hemen aklını a ayakları olan ve koşturan bir saat gelmesin. Bahsettiğimi saat sadece kendi ekseni etrafında dönebilen bir saat tasarımı olarak karşını da..


Saat tasarımları, farklı ve ilginç şekillerde karşımı a çıkmakta. Bunlardan biri de saatin mekanik aksamı kullanılarak yapılmış olan bir saat. Bu saat, çalışırken içerisindeki mekanik dişlilerin sayesinde kendi merke i etrafında dönmekte. Yani saat 3 de olsa 9 da olsa saati hep 12 hi asında göreceksini . Ancak oradaki rakam 12 değil, saat kaç ise onu gösterecektir.


Yorumları si lere bırakıyoru .



Hareketli Saat İcadı

14 Mart 2013 Perşembe

Dünyadaki İlk 3D Yazıcı İle Üretilen İmplant Kafatası

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/implant.jpg

Dünyadaki İlk 3D Ya ıcı İle Üretilen İmplant


implant Dünyadaki İlk 3D Ya ıcı İle Üretilen İmplant Kafatası

implant


Dünyadaki ilk 3d ya ıcı ile üretilen implantı Connecticut merke li Oxford Performance Materials şirketi tarafından ha ırlandı ve bir hastanın kafatasının yü de 75 gibi bir oranı onarıldı.


Bir hastanın kafatasının yü de 75’i, üç boyutlu ya ıcıdan çıkarılan implantla onarıldı.


Üç boyutlu ya ıcı teknolojisi artık teknolojiyle sağlığı inanılma keşiflerle biraraya getiriyor. ABD ’de bir hastanın kafatasının yü de 75’i, üç boyutlu ya ıcıdan çıkarılan implantla onarıldı.  Connecticut merke li Oxford Performance Materials şirketinin geliştirdiği kafatası implantı, 3 boyutlu ya ıcı teknolojisi kullanılarak ultra yüksek performanslı polimerden yapıldı.


ABD Gıda ve İlaç İdaresi FDA, geçen ay şirketin geliştirdiği teknolojiye onay vererek 3 boyutlu ya ıcıdan “çıkan” implantın kullanılmasının yolunu açtı. 4 Mart’ta yapılan operasyonda, kişiye ö el olarak üretilen implant ilk ke bir hastanın kafatasının yü de 75’iyle değiştirildi.  Hücre ve kemik gelişimi destekleniyor  Biliminsanları, önce hastanın kafatasını tarayıp, bilgisayar ortamında bir model ha ırladılar. Modelin detaylı ve hatası olması, kemiklerin kaynamasını kolaylaştıracak bir “kalıp” üretilmesini sağladı.


İmplantların yapıldığı, “polyetherketoneketone” maddesi, hücre ve kemik gelişimini teşvik ediyor.  İki haftada ha ır!  Şirket, hastanın taramalarının alınmasıyla iki hafta içinde implant yapılabileceğini, sadece ABD’de her ay 500 kadar hastanın bu implantları kullanabileceğini belirtti. Şirketin başkanı Scott DeFelice, “3 boyutlu ya ıcı teknolojisi, herhangi bir kemiğin implantla yer değiştirilmesi imkânını veriyor. Eğer beynin hemen yanındaki kemikleri üretebiliyorsanı , vücudun geri kalanı için bu çok or olma . Bu teknoloji ameliyat süresini kısaltıyor, daha a riskli daha a maliyetli” dedi.


İmplant, vücut içerisine ve canlı dokulara yerleştirilen cansı maddeleri ifade eder.


Kaynak: Milliyet



Dünyadaki İlk 3D Ya ıcı İle Üretilen İmplant Kafatası

13 Mart 2013 Çarşamba

Panax Mustafa Eraslan

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/panax.jpg

panax Panax Mustafa Eraslan

panax


Panax Mustafa Eraslan


Panax Mustafa Eraslan doğal halde bulunan bitkilerden ha ırlanmaktadır. Depresyona, yorgunluğa, ihin kontrolüne etkilidir. Yasal olarak piyasaya sürülmektedir. İçeriğine bakıldığı aman bitkisel olduğu anlaşılmaktadır. Gıda, Tarım, Köy İşleri Bakanlığı onayıyla satış işlemleri gerçekleşmektedir. İlaç değildir ve hap halinde bulunma . Sedef rahatsı lığına, kalp ve damar sağlığına, cinsel performansa, kısırlığa, kemik yapısına, kilo sorununa yararlıdır. Aknelere karşı rol oynamaktadır. Antioksidant ö elliği ile tonik etkisi yapmaktadır. Panax Mustafa Eraslan besin deposu niteliğindedir. Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı onayıyla hareket edilmektedir. Dü enli kullanımla kısa amanda etkilidir. İçeriği tamamen doğaldır. Testleri ve kontrolleri yapılmıştır.


Panax Faydaları Nedir?


Panax içeriğindeki şifalı bitkilerden dolayı insan sağlığına etki etmektedir. Kullanıcılar çeşitli ortamlarda ürünlerle ilgili gü el yorumlar yaparak başka kişilere de tavsiye ederler. Yetki belgesi bulunan ürünler orjinal halleriyle müşterilere sunulmaktadır. Erken boşalmaya, damar tıkanıklığına, kadın hastalıklarına, kolesterole faydalıdır. Ürün doğal hali bo ulmadan güvenli bir şekilde geliştirilir. İlaç olmadığından dolayı da Sağlık Bakanlığı onayına gerek yoktur. Ürün sağlık alanında irvede bulunur. Kalp ve damar sağlığına, kemik yapısına, bağışıklık sisteminin ka anılmasına da yararlıdır. Panax antioksidant ö elliği ile tonik etkisinin oluşmasına yardımcı olmaktadır. Bitkisel takviyelerin patenti de alınkıştır.


Panax Habeleri Olumlu mudur?


Panax haberleri olumlu yönde yapılmaktadır. Ürünlerin birçok faydası vardır. Kapsüller halinde geliştirilen yetişkinlere ö ellikle tavsiye edilmektedir. Kimyasal içeriği bulunma . Kapsüllerin bol suyla günde iki kere alınması önerilir. Tok karınla kullanılan ürünler midede bulunan mide ö suyu sayesinde eriyerek tüm vücuda enerji vermektedir.  Yetişkinlere önerilirken, hamilelere ve em iren annelere tavsiye edilme . Panax haberleri po itif değerlendirmelerden oluşmaktadır. Bugün iki milyondan fa la kullanıcı bulunan ürünler her geçen gün daha fa la insana ulaşmaktadır.



Panax Mustafa Eraslan

Mustafa Eraslan

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/mustafa-eraslan.jpg

mustafa eraslan Mustafa Eraslan

Dr.Mustafa Eraslan


Mustafa Eraslan


Mustafa Eraslan ürünleri destekleyici ö elliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenerek koruma sağlamasına etkilidir. ihin kontrolünün sağlanmasına ve yaşanılan olayların doğru yorumlanmasına da yardımcıdır. Ürün hakkında İlaç olarak düşünülmesi doğru değildir. İnternette resmi siteler ü erinden ürünleri kullanıcılara sunulmaktadır. Takviyeler, hap formunda üretilme . Kapsüller şeklinde ha ırlanarak kutularda bulunmaktadır. 1 kutu içinde 90 kapsül vardır. Mustafa Eraslan ürünleri resmi satış sitelerinden ve yetkili bayilerden orjinal olarak satılmaktadır. Ülkemi in çeşitli şehirlerinde satış noktaları bulunmaktadır.


Dr. Mustafa Eraslan Tavsiyeleri Nedir?


Dr. Mustafa Eraslan tavsiyeleri ile ürünler yüksek tansiyona, kalp ve damar sağlığına da faydalıdır. Kullanımı genel olarak on iki saatte tek kapsül şeklindedir. Bitkisel kapsüllerin bol su içilerek alınması doğru bulunur. Ürünlerin patenti de alınmıştır. Diğer takviyelerde olduğu gibi ürünler; hamilelere, em iren kadınlara ve 12 yaşın altındaki çocuklara tavsiye edilmemektedir. Tamamen gerçekçi ve orjinaldir. Bitkiseller bugün iki milyondan fa la kişi tarafından kullanılmıştır. Ürünlerle ilgili televi yon kanallarında yayınlar yapılmaktadır. Ba ı şehirlerde bulunan yetkili bayilikler ve resmi satış sitelerinden ürünlerin satışı yapılmaktadır. Dr. Mustafa Eraslan tavsiyeleri ü erine doğru kullanımla ürünler ilk haftadan etkilidir.Bitkiseller Bakanlık onaylıdır. Sahtelerinden ve taklitlerinden ayrı tutulmalıdır.


Dr. Mustafa Eraslan Ürünleri Kullanımı Nedir?


Dr. Mustafa Eraslan ürünleri kullanımı günde iki kere kapsüllerin kullanımıdır. Ürünler damar tıkanıklığına, erken boşalmaya, cinsel problemlere iyileşmesi konusunda destek vermektedir. Ürünler hem kadınlara hem de erkeklere hitap etmektedir. Televi yon kanallarında bitkisellerin önemine dikkat çekilerek çeşitli yayınlar yapılmaktadır. Gebe kadınlara ve em iren annelere tavsiye edilmemektedir. Dr. Mustafa Eraslan ürünleri kullanımı ile antioksidant ö elliği sayesinde tonik etkisi yapmaktadır. Kullanıcıları bitkisellerle ilgili beğenilerini anlatarak sevdiklerine, eşlerine, dostlarına da tavsiye ederler.



Mustafa Eraslan

Kibarlı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/Kibarli.jpg

Kibarli Kibarlı

Kibarlı


Kibarlı


Kibarlı çalışmalarını yasaya uygun olarak yaparak Bakanlık tarafından aldığı yetkiyle satış işlemlerini sürdürmektedir. Siparişler alındığı aman hı lı şekilde alıcının adresine gönderilmektedir. Geliştirilen bitkisel ürünlerin; kolesterol seviyesinin normale inmesine, damar tıkanıklığına, aknelere, olayları doğru anlayıp yorumlamamı a,  vücut direncinin artmasına faydaları vardır. Şifa kaynakları yaklaşık olarak iki milyondan fa la insana ulaşmıştır. Günümü de şifalı bitkilerin dikkat çekmesini tekrardan sağlamıştır. Bağışıklık ka anmak ve hastalıklara karşı korunmak için bitkilerin ö ünden faydalanarak hareket edilmiştir. Kibarlı doğal ürünlerle son yıllara im asını atmıştır. Sağlık alanında lider konumunda yer almaktadır. Başka kişilere de ilham kaynağı olmuştur.


Kibarlı Omega3 Bakanlık Onaylı mıdır?


Kibarlı omega3 12 yaşın altındaki çocuklara, gebelere ve em iren annelere önerilmemektedir. Şifa kaynakları destekleyici ö elliğiyle birlikte bünyeye destekçidir. Damar tıkanıklığına, cinsel sorunlara, kadın hastalıklarına, diyabete karşı etkilidir.Tüm takviyelerde olduğu gibi daha çok yetişkinlere tavsiye edilmektedir. Günde iki kere kapsüllerin yemeklerden sonra alınması tavsiye edilmektedir. Kullanıcıların bünyesine göre neredeyse ilk haftadan etki edebilmektedir. Günde iki defa kapsüllerin bol suyla kullanılmasıyla olumlu etkisini göstermektedir. Kibarlı omega3 kontrolleri yapılarak orjinal ve patentli şekilde sunulmaktadır. Bitkisel gıda takviyeleri olarak sunulan ürünler, vücut sistemine ve ruhsal dengeye yararlıdır.


Kibarlı Ürünleri İçeriği Sağlıklı mıdır?


Kibarlı ürünleri içeriği romati maya, erken boşalmaya, kadın hastalıklarına karşı olumlu etkileri bulunur. Tüm vücut sistemine yardımcı olmaktadır. Sinir sistemine yardımcı olarak stres ve depresyon gibi olumsu durumların ortadan kalkması için destek vermektedir. Antioksidant ö elliği sayesinde arınmaya yararlıdır. Cilt bakımına önem veren kişilere aknelerin geçmesi konusunda rol oynamaktadır. Kibarlı ürünleri içeriği ile birlikte kalp ve damar sağlığına, damar tıkanıklığına, eg emaya, diyabete, hipertansiyona etkilidir. Vücut direncinin güçlenmesine de faydaları vardır.



Kibarlı

Kibarlı Panax Kullanıcı Yorumları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/kibarli-panax.jpg

kibarli panax Kibarlı Panax Kullanıcı Yorumları

Kibarlı Panax


Kibarlı Panax Kullanıcı Yorumları


Kibarlı Panax kullanıcı yorumlar po itif değerlendirmelerinden oluşmaktadır. Kullanıcılar sevdiklerine, eşlerine ve dostlarına da tavsiye ederler. Bitkisel takviye kuvvetlerle ilgili televi yon kanallarında da yayınlar, haberler yapılmaktadır. Kullanıcılar ilk siparişlerinin ardından ikinci ve üçüncü siparişlerini de verirler. Böylece günbegün daha fa la insana ulaşılmaktadır.Kullanıcılar başka kişilere de ürünü tavsiye ederler. Yasal prosedürler yapıldıktan sonra piyasaya sürülmektedir. Kapsüller toplamda 90 adettir ve ö el kutularında bulunmaktadır. Kibarlı Panax kullanıcı yorumları olumlu yönde ifadeleri içermektedir. 2 milyonu aşkın kullanıcı kitlesiyle alanında önder olan ürünler yut dışından da talep almaktadır.


Kibarlı Panax Yararları Nelerdir?


Kibarlı Panax yüksek tansiyona, kilo sorununa, diyabete, epilepsi rahatsı lığına yararlıdır. Ürün sadece bitkisel içerikli gıda takviyesidir. Bedensel aktivitelerin iyileşmesine olumlu yönde katkı sağlamaktadır. Strese, depresyona ve ihin kontrolünün sağlanmasına karşı koruma kalkanı görevi görmektedir. Taklitlerinden ve sahtelerinden ayrı tutulmalıdır. Patentleri de alınmıştır. Ürünler ilaç değildir. Dolayısıyla Sağlık Bakanlığı onayına gerek yoktur. Bitkiseller birçok faydası bulunan ürünlerdir. U manlarla yapılan çalışmalar sonucunda ürünlerin gelişimine katkı sağlanmıştır. Kibarlı Panax psikolojik açıdan rahatlamaya da vardır. Ürün romati maya, sedef rahatsı lığına, cilt bakımına yararlı bulunmaktadır.


Kibarlı Panax Ürünleri Nedir?


Kibarlı Panax ürünleri içeriğine herhangi ararlı maddeler eklenmemiştir. Patenti alınarak orjinal haliyle müşterilere sunulmaktadır. Bilinen en önemli şifalı bitkilerin temel alınmasıyla meydana gelmektedir. Günde iki defa tok karınla ve bol suyla içilmesi tavsiye edilmektedir. Ürünler ereksiyon sorununa, adet ağrısına, kısırlığa, genel damar sistemine iyi gelmektedir. Genel olarak fi iki yapının güçlenmesine ve ruhsal durumun da rahatlamaya destek verici yönleri vardır. Kibarlı Panax ürünleri kötü kolesterol seviyesinin a altılmasına etkisi belirtilmektedir. Yetişkin kişilere ö ellikle tavsiye edilmektedir.



Kibarlı Panax Kullanıcı Yorumları

Dr. Mustafa Eraslan İlaçları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/doktor.jpg

doktor Dr. Mustafa Eraslan İlaçları

Dr. Mustafa Eraslan İlaçları


Dr. Mustafa Eraslan İlaçları


Dr. Mustafa Eraslan ilaçları içeriğinde ararlı maddeler bulunma . Doğal içeriği nedeniyle vücuda bilinen herhangi bir yan etkisi de yoktur. İncelemelerden geçtikten sonra testleri ve kontrolleri tamamlanarak geliştirilmiştir. Daha çok yetişkinlere kullanılması önerilir. Antioksidant ö elliğiyle toksinlerden arınmaya, erkeklerde ve kadınlarda görülen kısırlığa karşı görev almaktadır. Resmi sitelerden alınan bitkiseller orjinal olup faturalandırılarak müşterilere gönderilmektedir. Dr. Mustafa Eraslan ilaçları damar tıkanıklığına, kolesterol seviyesinin düşürülmesine, cinsel sorunlara, eg emaya etki ederek vücut sistemine yardımcı olmaktadır.


Dr. Mustafa Eraslan Kullanıcı Yorumları Nedir?


Dr. Mustafa Eraslan kullanıcı yorumları olarak internette po itif değerlendirmeler gö e çarpmaktadır. Takviyelerin satışını yaparken resmi koşulları yerine getirmiştir. Bakanlığın vermiş olduğu i in ile hi met etmektedir. Ürünlerin kullanımı ve kimlere uygun uygun olduğundan sö edilmektedir. Ayrıca telefon bağlantılarıyla da sorular alınarak bilgi verilmektedir. Ürünleri ruhsal hale ve bünyeye yararlı olarak çeşitli hastalıklara iyi gelmektedir. Dr. Mustafa Eraslan kullanıcı yorumları çoğunluğa bakıldığı aman beğeniler ü erine kurulmuştur. Müşterileri sevdiklerine de önererek takviyeleri almaları yönünde tavsiye ederler.


Dr. Mustafa Eraslan Güvenilir midir?


Dr. Mustafa Eraslan Karadeni Teknik Üniversitesi me unu tık doktorudur. Senelerce çalışmalarını doğadaki şifalı bitkiler ü erine yapmıştır. Hem ürünlerini kullanan iki milyon insan hem de bilim çevresi tarafından saygı duyulmaktadır. İki milyondan fa la insanla irtibat sağlamak için televi yon kanallarında yapılan yayınlarda kullanılmaktadır. İnternet ü erinden resmi satış siteleriyle ve yetkili bayi kanallarıyla müşterilere ulaşmaktadır. Gıda, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’nın onayıyla patentini de aldığı takviyeleri piyasaya sunmaktadır. Dr. Mustafa Eraslan öğrenim hayatı boyunca dereceler ka anmıştır. Takviyeler; kalp ve damar rahatsı lığına, erken boşalmaya, adet ağrısına, ayıflamaya yardımcı olmaktadır.



Dr. Mustafa Eraslan İlaçları

12 Mart 2013 Salı

Online Çiçek Gönder - Çiçek Sepeti - İstanbul Çiçekçi

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/cicek-gonder.jpg

cicek gonder Online Çiçek Gönder Çiçek Sepeti İstanbul Çiçekçi

çiçek gönder


Sevgiliyle ba ı anlar vardır ki asla unutulma . Onun elinden tutup yürümek, bir bankta saatlerce sarılarak oturmak, karşılıklı olarak gö lerinin derinliklerinde kaybolmak gibi anlar mesela.. Onunla buluşacağını anı iple çekersini ve aman dursun istersini . Sadece bir tebessümüyle hayatı si in için durduran, en romantik anlarını da elini i öyle bir sıkıca tutar ki o an kendini i en güvende hissedersini . Bir de bu romantik anları berbat eden, istanbul lider çiçekçi adeta içine eden ba ı durumlar vardır.


Örneğin tam sevgilini i öpecekken çalan telefon, çevreden gelen rahatsı edici bir bağırış, ya da aniden bastıran bir yağmur gibi. Şimdi söyleyeceğimin yanında ise bunlar devede pire gibi kalacaktır. Sevgililerin, ö ellikle erkeklerin en büyük kabusu olan; çiçekçi çingeneler! U aktan, sinsice yanını a öyle bir gelir ki bütün romantikliği mahvederler. Nereden geldiğini anlama sını bile. “A be gü el sevgiline bi çiçek alasın be” cümlesi adeta kabusunu olur.


Bir türlü si i uyutma . Bilinçaltını a öyle bir işlemiştir ki nereye bakarsanı onları görürsünü . Yanını da sevgilini olmadığı amanlarda bile onlardan kaçma gereksinimi duyarsını . Ters bir şeyler de söyleyeme sini öyle. Söylerseni hem sevgilini in yanında ayıp olmuş olacak, hem de çiçekçi çingenelerin kalabalık ordusunun saldırısına maru kalabilirsini . Si e orla o çiçeği aldırırlar. Ya alacaksını , ya alacaksını , başka çaresi yok!


Peki bunlardan nasıl kurtulacaksını ? Aslında kurtulmak çok ordur. Çünkü onlar si in kokunu u alır ve bir anda beliriverir. Ani bir yağmurda ortaya çıkan şemsiye satıcıları gibi mesela. Onlar da hiç ortalıkta yokken bir anda çıkarlar ve kısa günün karını fa lasıyla yaparlar. Eğer İstanbul’da yaşıyorsanı dikkat etmeni yerlerden birisi Gülhane Parkı’dır. Sevgilini le Gülhane Parkı’na gidecekseni onlardan kaçışını imkansı . “Şuraya geçelim, şurada oturalım” demeyin boşuna sevgilini e, çiçek sepeti onlar si i elbette bulur. Ne hikmetse her 10 metrede bir karşını a çıkarlar.


İ mir’de yaşıyorsanı eğer vay halini e! Çiçekçi çingenelerin en çok olduğu yerlerden biri de İ mir’dir çünkü. Si in de tahmin ettiğini ü ere onların en çok takıldığı ve pusuya yattıkları yer Kordon’dur. Kilometrelerce u unluğu bulunan Kordon Sahili’nde neredeyse her sevgiliye bir çiçekçi çingene düşer. “Yok abla, a önce aldım” deseni “Olsun be abicim, bi den de alasın”cümlesini çok duyarsını .


Sevgilini le Kordon’da ve Gülhane Parkı’nda rahatça yürümeni imkansı dır. Tabi sadece buralarda değil, Türkiye’nin her yerinde karşını a çıkabilir. Aman diyelim sevgilini e çiçek hediye edeceksini diye cebini deki paradan olmayın, evden çıkmadan önce mutlaka hesabını ı iyi yapın, sonradan re il olmayın.


Çiçekçi çingeneler en çok sevgililer gününde ortaya çıkar doğal olarak. Çünkü bu ö el günde onlar için birçok av bulunur. Köşebaşlarında ya da sevgililerin en çok takıldığı yerlere pusuya yatarak hiç beklenmedik bir anda ortaya çıkarlar ve si i çiçek almaya orlarlar. Bir başka soru işareti de normal günde çok ucu olan çiçeğin, sevgililer gününde fiyatını neredeyse 5′e katlamasıdır. Bu da çiçekçi çingenelerimi in ticari ekası olsa gerek.


İşte bu çiçekçi çingenemi de Gülhane Parkı’nın en eskilerinden. Onu gördüğünü anda kaçın derdim ama bu mümkün olmayacaktır. Ne yaparsanı yapın, o si e bir şekilde ulaşacaktır. O ulaşmasa bile arkadaşları si in için pusuda bekleyecek ve o çiçeği almanı ı sağlayacak. Kim bilir belki de sevgilini e sevgililer günü hediyesi olarak bir çiçek almak orunda kalacaksını . Artık Gülhane Parkı deyince aklını a kocaman ağaçlar, tarih kokan bir yer, online çiçek gönder eşsi man ara ve öpüşen çiftlerin yanında bir de bu çiçekçi gelecek!


Gülhane Parkı’nda çiçekçi çingeneler olur da Kordon’da olma mı hiç? İ mir Kordon dendiğinde akla belki de ilk bu gelir. İ mir’in o eşsi man arasına sahip olan, Ege’yi en gü el şekilde hissettiğini , Karşıyaka’ya giden tarih dolu vapurları gördüğünü yerde sevgilini le el ele yürüyor ya da banklarda oturup deni e karşı aşkını ı yaşıyorsunu .. Ama o da ne? Tehlike yaklaşıyor ve si hiçbir şey yapamıyorsunu ! Çiçekçi çingeneyi “Çiçeğe çiçek mi alınırmış” deyip bile yollayamıyorsanı elini den başka ne gelir ki? Tabi sevgilini in de çiçek istemediğini belirtmesi si in lehini e olacaktır.



Online Çiçek Gönder - Çiçek Sepeti - İstanbul Çiçekçi

10 Mart 2013 Pazar

Dünyadaki İlk Flash Disk

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/flash-disk.jpg

Dünyadaki İlk Flash Disk


flash disk Dünyadaki İlk Flash Disk

flash disk


Dünyadaki ilk flash disk 2000 yılında IBM ve Singapurlu Trek Teknoloji Şirketi ile birlikte icat edilmiş ve satışa sunulmuştur.


Flash diskin icadı yapıldığında ilk flash disk boyutları bir insan elinin beş parmağı büyüklüğündeydi. Flash disk ismi o yıllarda “thumb drive” ismi ile gündemdeydi. amanla “flash disk” ismi ile tanınır hale gelmiştir.


Flash bellek oldukça küçük ebatlarda olan, taşınması kolay bir veri depolama aygıtıdır. Hı la gelişen bilgisayar teknolojisi, verilerin daha kolay taşınabilir hale gelmesi için flash diskin icadı yapılmıştır.


İlk Flash Bellek Kim Tarafından İcat Edildi?


Dünyadaki ilk flash bellek IBM firması ve Trek Teknoloji Şirketi tarafından icat edildi. Bilgisayarın eski tarihine baktığımı da 1,44 MB boyutunda olan disket adını verdiğimi veri depolayıcıları, mekanik bir çalışma prensibine sahipti. amanla geliştirilen donanımlar sayesinde CD, DVD, Bluray, Flash disk gibi veri depolama aygıtları çoğaldı. 1,44 MB büyüklüğündeki disketlerden sonra geliştirilen flash disk tanımı, bilgisayar dünyasında bir devrim niteliğindeydi.


IBM Amerika, Kanada ve İsrailde ürettiği flash belleklere “Disk on Key” ismini verdi. İlk flash bellekler 8 MB kapasiteye sahipti ve bu kapasite 1.44 MB lık disketlerden sonra büyük bir sıçrama demekti. İlerleyen yıllar içerisinde taşıma kolaylığı arttı ve büyük veri kapasitelerine sahip flash bellekler yaygınlaştı.



Dünyadaki İlk Flash Disk

9 Mart 2013 Cumartesi

Dünyadaki İlk Makas

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-makas.jpg

Dünyadaki İlk Makas


ilk makas Dünyadaki İlk Makas

ilk makas


Dünyadaki ilk makas milattan önce 1000 yıllarında aynı anda birkaç farklı yerde kullanıldığına dair ipuçları arkeologlar tarafından tespit edilmiştir. Ancak son çalışmalarda milattan önce 1500 yıllarında Mısır ‘da kullanıldığına dair ba ı bilgiler de yer almaktadır.


Modern çapra kanatlı makas, antik Roma döneminde icat edilmiştir. Dünyadaki ilk makasın icadı ile giysi yapımcıları ve berberler tarafından kullanılmıştır. Bugün kullandığımı  makas şeklinin patenti, 1893 yılında Louis Austin tarafından Washington’da alınmıştır.


Makas birbirine bakan yü eyleri sertleştirilmiş çelikten yapılmış kesici el aleti. Makaslar çeşitli nesnelerin kesiminde kullanılırlar. İlk makas, kesici ağı ları bir yay yardımıyla açılan maşaları andırıyordu. Günümü ün makasları ise daha rahat ve kolay kullanımı sağlayan eksen ve kaldıraç ilkesine göre çalışmaktadır.


Makasın icadı tam olarak ne aman ve kim tarafından yapıldığı bilinmese de, İskender’ in Mısır’ ı fethiyle gelişen gü el sanatlarda üstünlük sembolü olarak kullanıldığı biliniyor.



Dünyadaki İlk Makas

Transparan Tost Makinesi İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/transparan-tost-makinasi.jpg

Transparan Tost Makinesi İcadı


transparan tost makinasi Transparan Tost Makinesi İcadı

transparan tost makinasi


Tost makineleri kahvaltı için ek bir le et şöleni aracıdır. Kı armış ekmek ü erine bir de yağ sürülerek ulaştığımı tat bi e gü el bir güne ha ırlık niteliğindedir. Tost makineleri bildiğimi gibi kapalı bir kutudur. Bilim adamları ve mucitler transparan bir tost makinesi icat etmiş ve tost kı arırken bi im bira dan yağ süreceğimi ekmeğimi in kı arma anını i lememi e olanak sağlamış.


Ekmeğini kı arırken transparan tost makinesi ile ekmeğini i i leyebilirsini .


Diğer tost makinelerinden aslında işlev olarak bir farkı olmasa da, şeffaf görünümü ile bir ekmeğin nasıl kı ardığını i lemek aslında bir görsel keyif katacak ve sabahları bira daha keyifli olacaktır. Yorumları si lere bırakıyoru .



Transparan Tost Makinesi İcadı

7 Mart 2013 Perşembe

Adam Astı Android Oyunu | Savaş Oyunları

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/adam-asmaca.jpg

adam asmaca Adam Astı Android Oyunu | Savaş Oyunları

adam asmaca


Adam astı oyunu adını duyduğumu da hepimi in hatırlayabileceği, komik eğlenceli oyun olarak anımsamaktayı . Okul amanların da öğrendiğimi ve dönem dönem de evkle oynadığımı oyunlardandır. Türk icadı oyunlardan olup, aynı amanda da komik eğlenceli ve eğitici bir oyun olarak bilinmektedir. Oyunu iki kişi oynaya bildiği gibi kı ları ve erkeklerin grup olarak oynayabilecekleri oyun türlerindendir. Oyun tablet bilgisayarlara ve dokunmatik telefonlara android sürümle yeni bir şekil almıştır. Bu yeni yü üyle tek başımı a eğlenceli ve verimli bir aman geçirebileceğimi gibi amanımı ı kesinlikle iyi bir şekilde değerlendirmiş de olmaktayı .


Büromu da otururken beyin jimnastiği yapabilmek için adam astı oyunu çok rahatlıkla tercih edebileceğimi , keyifle oynaya bileceğimi oyundur. Bir yere yolculuk yaparken telefonlarımı ın çekemeyeceği metrolar da çok rahat bir şekilde beyin eg ersi i yaparken eğlenerek adam astı oyunu oynaya biliri . Android adam astı oyunu oynarken öncelikle seviyemi i belirlememi gerekmektedir. Seviyemi i belirledikten sonra oyuna başlamamı istenmektedir. Gi li olarak verilen kelimeyi bulmak için, alfabedeki harflerden yararlanarak tek tek söyleyerek kelimeyi bulmaya çalışmak yeterli olacaktır. Oyun da skor tablosu içermektedir. Hı lı bir şekilde harfleri bularak süremi bitmeden ve asılmadan gi li kelimeyi bulmak için yarışmaktayı . Tıpkı savaş oyunları gibi heyecan dolu bir oyundur.


Oyun da 3 farklı seviye bulunmaktadır. Bu oyunun heyecanlı olmasını, orluk derecesi de belirlemektedir. Android oyunlarda eğlenebileceğimi ve hatta kendimi i geliştirebileceğimi oyunlardandır. Oyunun bünyesinde 10.000 tahmini kelime olduğuna göre bir hayli çaba harcamamı gerekmektedir. Kı oyunları kategorisine de giren bu oyun rahatlıkla oynanabilir.



Adam Astı Android Oyunu | Savaş Oyunları

3 Mart 2013 Pazar

Dünyanın İlk Tek Odalı Oteli

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-tek-odali-otel.jpg

Dünyanın İlk Tek Odalı Oteli


ilk tek odali otel Dünyanın İlk Tek Odalı Oteli

ilk tek odalı otel


Dünyanın ilk tek odalı oteli Paris’te Palais de Tokyo binasının çatısında açıldı.


Fransa’nın başkenti Paris’te, günümü sanat eserlerinin sergilendiği bir mü e olan Palais de Tokyo’nun çatısında tek odalı garip bir otel açıldı.


İsviçreli mimarlar Sabina Lang ve Daniel Baumann, bu oteli mü eye teşhir olarak yapmışlar fakat ilginç olan şey ise bu odanın gerçekte re erve edilebildiği ve hafta içleri geceliği 333 EUR, hafta sonları ise geceliği 444 EUR’dan satışa sunulması.



Dünyanın İlk Tek Odalı Oteli

2 Mart 2013 Cumartesi

Dünyadaki İlk Şeffaf Telefon

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-seffaf-telefon.jpg

Dünyadaki İlk Şeffaf Telefon


ilk seffaf telefon Dünyadaki İlk Şeffaf Telefon

ilk şeffaf telefon


Teknoloji devlerinin tedarikçisi olarak öne çıkan Asyalı ülkeler, artık sadece parça üretmekle kalmıyor, mobil dünyaya yenilik getiren ürünler sunuyor. Tayvan merke li Polytron Technologies şirketi, buna iyi bir örnek. Polytron, ‘görmekte bile orlanacağını ’ ilk şeffaf akıllı telefonu üretti.


Mashable sitesinin haberine göre, henü geliştirilme aşamasında olan şeffaf telefon, Polytron şirketinin ‘Polyvision Privacy Glass’ teknolojisiyle üretildi. Çalışma halde iken donuk bir görünüme sahip olan telefon, elektrik verildiğinde bambaşka bir hal alıyor. Polytron’un web sayfasından yaptığı açıklamaya göre, ‘sıvı kristal moleküller di iliyor, ışın di inin ü erinden geçiyor, Polyvision net bir görünüme sahip oluyor.


Teknik olarak, telefonda kullanılan cam henü tamamlanmamış. Şeffaf telefonun elektrik kabloları görünmese de, batarya ve SIM kartı net bir şekilde fark ediliyor, açma tuşu da telefonun üst kısmında belirgin bir şekilde duruyor. Geliştirme süreci sonundaki amaç, telefonu görünme kılmak. Polytron Technologies, geçmişte tamamen şeffaf USB Disk üretmeyi başarmıştı.


2013 SONUNDA HA IR


Tavyanlı şirketin şeffaf telefonu, şu an sadece donanım halinde, yani bir işletim sistemi içermiyor. Polytron’un Genel Müdürü Sam Yu, MacWorld sitesine yaptığı açıklamada, “Geliştirdiğimi teknoloji sayesine tüm akıllı telefon üreticileri bi imle çalışmak isteyecek. Polyvision Privacy Glass gelişmiş bir teknoloji” dedi.


Mobile Geeks sitesi, Polytron’un 2013 sonunda tamamen şeffaf bir telefon üretmek istediğini belirtti.


Eğer telefon ‘görünme liğe’ yakın olursa, mobil dünyasına nasıl bir hava katacak şimdiden büyük merak konusu.


Kaynak: NTV



Dünyadaki İlk Şeffaf Telefon

Dünyadaki İlk 3D Kalem

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/3d-kalem.jpg

Dünyadaki İlk 3D Kalem

3d kalem Dünyadaki İlk 3D Kalem

3d kalem

WoobleWorks isimli firma dünyanın ilk 3D kalemini tüketicilerle sundu. Kullanıcılar, 3Doodler ismi verilen 18 cm uzunluğunda ve 220 gram ağırlığındaki kalemle, kendi hayallerinde canlandırdıkları ürünleri 3 boyutlu olarak çizebiliyorlar.

3Doodler isimli ilk 3d kalem 18 cm uzunluğunda ve 24 mm kalınlığında ve 220 gr ağırlığında.

WobbleWorks, 3Doodler’ı pazara sunmak için 30.000 $ bulmak istese de ilk günden yarım milyon doları gördü. Kickstarter projesinin finansman aşamasının sonlanmasına 32 gün kala, WobbleWorks’ün 3Doodler’ı hayata geçecek gibi duruyor. 50 $ ve üzeri bağış yapan herkes bir 3Doodler’a sahip olacak. Onun haricinde, kalem üretildiğinde piyasaya kaç paradan sürüleceği henüz bilinmiyor.

WobbleWorks adlı bir firma, kullanıcıların kendi 3D ürünlerini “çizebildikleri” bir 3D kalemin tanıtımını yaptı. Kalemin adı ise 3Doodler.

3Doodler adlı ürün, dün bir Kickstarter projesi olarak ortaya çıktı ve kısa sürede gelişim ve üretim aşamalarında şirkete finansman sağlayacak miktarı toplamayı başardı. Kalem, ABS plastiği önce ısıtıp, sonra soğutuyor. Kullanıcı isterse bir yüzey üzerinde çizim yapabilir, isterse de havaya çizim yapabilir. WobbleWorks’ün gelecek planları arasında şablonları websitesinden kullanıcılara sunmak da bulunuyor. Aynı yukarıda gördüğünüz Eiffel Kulesi örneğinde olduğu gibi.


Dünyadaki İlk 3D Kalem

1 Mart 2013 Cuma

Dünyadaki İlk Porno

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/ilk-porno.jpg

Dünyadaki İlk Porno

ilk porno Dünyadaki İlk Porno

ilk porno

Çin’in Şincan özerk bölgesinde tam 4 bin yıl öncesine ait pornografik çizimler bulundu. Bronz Çağı’nda yapılan mağara çizimleri dünyanın en eski cinsel birleşme resimleri olabilir. New York Daily News’un haberine göre, Şincan’ın başkenti Urunçi’ye 45 kilometre mesafede bulunan Tiyenşan bölgesinde ilk olarak 1980′lerin sonunda ortaya çıkarılan resimler, cinselliği sanatsal olarak tasvir ediyor.

Çin’de 4 bin yıl öncesine ait pornografik çizimler bulundu. Mağara çizimleri bugünün anlayışıyla dünyanın ilk pornografik resimleri olarak değerlendirildi

Daily Telegraph’ın haberine göre, Şincan’ın başkenti Urunçi’ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan Tiyenşan bölgesinde ortaya çıkarılan mağara resimlerinin doğurganlığı artırmak için yapılan orji törenlerini tasvir ettiği sanılıyor.

İşte tarihin en eski pornosu

M.Ö. 2000’li yıllarda yapıldığı tahmin edilen ve boyları birkaç santimden bir metreye kadar değişen 100 kadar duvar çizimleri arasında kadın ve erkek figürlerinin yanında bugünkü anlayışla transseksüelleri temsil eden çizimler de bulunuyor.

Kaynak: Mynet Haber


Dünyadaki İlk Porno

Lazer Makas İcadı

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/lazer-makas.jpg

Lazer Makas İcadı

lazer makas Lazer Makas İcadı

lazer makas

Milattan önceki yıllarda dahi kullanılan makas, yüzyıllardır birçok el işlerinde kullanılan bir araçtır. Dikkat çekici bir özelliği de aslında makaslar tarihte hiç geliştirilmemiştir. Belki de geliştirilmeye açık bir icat değildir. Eski zamanlarda kullanılan makaslar kesici ağızlar ve bir yay yardımı ile çalışan çene yapısına sahipti. Şimdi ise ufak farklar ile eksen ve kaldıraç ilkesi ile dizayn ediliyor.

Makasların yüzyıllarca geliştirilmeden kullanılmasına dayanamayan bilim adamları ve mucitler, makas üzerine adapte ettiği bir lazer ile kesimi kolaylaştırmışlardır. Bahsettiğimiz gibi yıllardır geliştirilmeyen makas, artık bir nebze de olsa farklı tasarıma büründü.

Makas ile kesim yaparken düzgün kesmeniz gereken bir hattı yamuk kestiğiniz bir an mutlaka olmuştur. Ancak lazer makas icadı sayesinde artık tüm kesimleriniz kusursuz olacak. Makasa yerleştirilen bir lazer sayesinde kesmek istediğiniz düzlemi işaretlenmiş şekilde görebileceksiniz.


Lazer Makas İcadı

Sıkıntılı Zamanlarınıza İlaç Olacak Hızlı Oyunlar

http://www.dunyaninilkleri.com/wp-content/uploads/2013/03/oyunlar.jpg

oyunlar Sıkıntılı Zamanlarınıza İlaç Olacak Hızlı Oyunlar

oyunlar

Her insanın sıkıntıdan patlayacak noktaya geldiği zamanlar olmuştur hayatında. Kimi zaman iş yükünden, kimi zaman birini beklemekten şikayetçi olmuşsunuzdur. Belki de her yolculuk esnasında canınızın sıkılmasından korkmuşsunuzdur. Bu tarz problemlere harika ve en pratik çözüm yolu flaş oyunlardır. Özellikle zamanın çabuk geçmesini istediğiniz zamanlar hayatın streslerinden uzak kalmayı düşündüğünüz durumlarda sizi en çok rahatlatacak ve zamanı hızlandıracak araç hiç şüphesiz ki oyun oynamaktır.

Bu tarz oyunlar sayesinde hem vaktinizi daha çok eğlenerek geçirecek hem de içinde bulunduğunuz bunalımlı durumdan kolayca kurtulabileceksiniz. Ancak her yaşa, her zevke uygun flaş oyunları neren bulabileceksiniz? Bunun için de size harika bir çözümümüz var. Kullanıcı dostu oyunlarr.com sitesi sayesinde her zevke uygun oyunu kolaylıkla bulabilecek, en güzel oyunları oynayarak vaktin nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. 3d oyunlar sayesinde her ortamda performans canavarı oyunları deneyebilecek, zeka oyunları sayesinde zihninizi geliştirme imkanı bulabileceksiniz.
Özellikle yolculuk esnasında size sunulan müzik, oyun ve filmleri denemek zorunda kalmayacak, binlerce oyun arasından her kategoriden beğendiğiniz oyunu seçerek özgürce oynayabileceksiniz. Üstelik tüm bu eğlenceyi hiçbir ücret ödemeden tamamen bedava yaşama imkanına kavuşabileceksiniz. Boş zamanlarınızın ve sıkıntılı anlarınızın can düşmanı oyunlarr.com sayesinde hiçbir zaman arkadaşlarınızı beklemekten, yolculuk yapmaktan, ya da iş stresinden yakınma fırsatı bulamayacaksınız. Sürekli yenilenen oyunları sayesinde en çok sevilen oyunları kolayca bulabileceğiniz ve ücretsiz olarak deneyebileceğiniz harika bir flaş oyun sitesidir oyunlarr.com.

Çocuklarınız için okul dönüşü yorgunluk atma, sizin için iş sonrası evde dinlenme açısından da pek çok faydası dokunacaktır flaş oyunların. Hayatınızın her evresinde hemen can sıkıntınızı giderebilmeniz için özel olarak hazırlanmış bu oyunlar sayesinde hem hızlı ve kurulum gerektirmeyen bir şekilde oyun oynamanın zevkini hem de vaktinizi eğlenerek değerlendirmenin fırsatını yaşayacaksınız. Hem arkadaşlarınızla hem de ailenizle dilediğiniz gibi eğlenmenize fırsat tanıyan oyunlar sayesinde hiçbir zaman sıkılmayacak, vakit geçirme konusunda asla problem yaşamayacaksınız. Büyük boyutlu zor kuruluma sahip oyunların aksine oyunlarr.com üzerinden oynayacağınız her oyun çok basit ve kolay kullanıma sahiptir. Asla oyun oynamaktan sıkılmayacağınız şekilde çeşitlendirilen Oyunlarr com adresini mutlaka ziyaret etmelisiniz.


Sıkıntılı Zamanlarınıza İlaç Olacak Hızlı Oyunlar